Wat moet ik doen bij "SQL Foutmelding" of "database wordt niet gevonden"?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 1 juni 2021

Heeft betrekking op Versie: AutoCAD 2019/2018/2017/2016

Probleem:

SQL foutmelding/ database wordt niet gevonden

Oorzaak:

U hebt geen Adminrechten op de Techline database.

Oplossing:

U kunt dit probleem oplossen door het bestandje uit de bijlage uit te voeren door onderstaande stappen te volgen:

1. Download het bestand "addselftosqlsysadmin.zip" op je bureaublad. ( zie bijlage )
  2. Pak het zipbestand uit en plaats de "addselftosqlsysadmin.txt" op je bureaublad.
  3. Hernoem het bestand naar "addselftosqlsysadmin.cmd"
  4. Dubbelklik op ADDSELFTOSQLSYSADMIN.CMD
  5. Geef aan op welke database dat het programma gerund moet worden (bij default installatie is dit SQLEXPRESS) en druk ENTER
  6. Het programma voegt u toe met adminrechten op de Techline database.

Met vriendelijke groet,

Cadac Support