Naar hoofdinhoud

Omgevingswet-software

Met NedOmgeving maakt u al uw plannen waar

NedOmgeving, de bewezen plansoftware

De Omgevingswet bundelt wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Daarmee vormt de wet de basis voor de samenhangende benadering van de fysieke leefomgeving. Naar verwachting vanaf 2021, moeten overheden initiatieven binnen hun grenzen oppakken volgens de methodiek van de Omgevingswet. Hier is naast een verandering van het ambtelijk apparaat ook software voor nodig.

Onder de naam NedOmgeving hebben wij, specifiek voor de Omgevingswet, onze derde generatie plansoftware ontwikkeld. NedOmgeving is ontwikkeld vanuit bewezen technologie van NedGraphics en omvat de volgende functionaliteiten: Volwaardige juridische tekstverwerker, Planteken-functionaliteit, Annotatie-dashboard, juridisch procesbeheer en transitie-tooling.

omgevingswet-kaartweergave-1280

Met de NedOmgeving maakt u al uw plannen waar!

Met NedOmgeving haalt u een integrale applicatie in huis die alles biedt wat er voor “het plannendeel” van de Omgevingswet gewenst en noodzakelijk is. 

NedOmgeving ondersteunt organisaties bij het maken, controleren en beschikbaar stellen van de instrumenten uit de Omgevingswet, te weten: omgevingsvisie, omgevingsprogramma, omgevingsplan.

Wilt u meer weten over NedOmgeving?
Neem dan contact met ons op

Meest gekozen software

Koppelingen met Toepasbare Regels en VTH zorgen voor naadloze afstemming

Met NedOmgeving haalt u een integrale applicatie in huis die alles biedt wat er voor “het plannendeel” van de Omgevingswet gewenst en noodzakelijk is.

Met NedArchiveren bent u in staat om de IMRO(bestemmings-)plannen die straks niet meer gelden netjes te archiveren in een E-depot, volgens de eisen uit het ‘Toepassingsprofiel Meta Datering Lokale overheden’.

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? 
Neem dan contact met ons op

Cadac helpt u verder

Behaal de beste resultaten dankzij onze Omgevingswet-oplossingen.

omgevingsrecht-wet-1280

De Omgevingswet is een veelomvattend thema

Naast onze plansoftware NedOmgeving kunt u profijt hebben van een aantal van onze andere oplossingen, zoals NedArchiveren waarmee u in staat om de IMRO-(bestemmings)plannen die straks niet meer gelden netjes te archiveren in een E-depot.

Met NedBrowser of NedGlobe bent u in staat om het Omgevingsplan te delen met uw collega’s of inwoners. Op deze wijze blijft iedereen op de hoogte van de laatste plannen en bent u in staat om burgerparticipatie rondom initiatieven beter vorm te geven.

De BGT speelt een grote rol bij de opbouw van het Omgevingsplan. Hiermee zijn grote voordelen voor bronhouders die al gewend zijn om te werken met NedBGT die ook kiezen voor NedOmgeving.

Neem contact met ons op

De voordelen van Omgevingswet-software

  • Volwaardige plan tekstverwerker

    De krachtige plan tekstverwerker biedt alle basisfunctionaliteiten om planteksten te vervaardigen voor het omgevingsplan conform de STOP-TPOD-standaard.

  • Planteksten-functionaliteit CAD

    In de Omgevingswet-software is een toegesneden verzameling CAD-tekenfuncties opgenomen. Zo kunt u met het omgevingsplan tekenen en aanpassen.

  • Annotatie-dashboard

    Het annotatie-dashboard is de schakel tussen de regeltekst en de plankaarten. Hiermee legt u eenvoudig de relatie tussen plantekst en de geometrie.

Cadac, meer dan alleen software

Cadac helpt u de digitalisering te omarmen en zorgt dat u klaar bent voor de toekomst.

cadac experts

Omgevingswet-experts

Maak gebruik van de kennis van een expert.

Bekijk experts
services cadac

Omgevingswet-diensten

Laat u ondersteunen door onze diensten.

Bekijk diensten
services cadac diensten

Omgevingswet-trainingen

Verrijk uw kennis met een training.

Bekijk trainingen

Kies een locatie

Europa

Wereld