Hoe kan ik Teamviewer downloaden voor Remote support?

Support

Laatst gewijzigd op 4 juni 2021

In sommige gevallen, zoals het inzichtelijk krijgen van een probleem, of om u bepaalde handelingen te laten zien, is het nodig voor een Cadac medewerker om te zien wat u ziet op uw PC. Hiervoor kan een Cadac-medewerker tijdelijk uw PC op afstand overnemen.
Hiervoor wordt momenteel als remote support - tool, teamviewer gebruikt.

Om uw pc over te kunnen nemen zijn er enkele situaties mogelijk:

Let wel op: Een Cadac medewerker zal eerst telefonisch contact met u moeten hebben voor u de Remote support sessie kunt starten.

De volgende scenario's zijn mogelijk ( klik op het scenario dat voor u van toepassing is).:

U hebt een eigen teamviewer

Het is mogelijk dat u een eigen Teamviewer hebt, in dat geval kunt u bij telefonisch contact met een support medewerker uw ID doorgeven + het bijbehorende wachtwoord.  U vind uw id + wachtwoord als volgt:
  • Open teamviewer
  • Ga naar Remote Control (1)
  • Onder Your ID (2)  vind u een x-cijferige code  dit ID heeft Cadac nodig om uw pc op afstand over te nemen
  • Het bijbehorende wachtwoord, vind u onder Password (3).

U hebt een eigen teamviewer die door uw organisatie beheerd wordt.

Wanneer u teamviewer geïnstalleerd hebt staan, maar u ziet nadat u op Remote control hebt geklikt geen password onder uw  ID staan.  dan betekend dit dat u een teamviewer hebt die door uw bedrijf wordt beheerd, en dat Cadac niet via uw teamviewer verbinding kan maken, maar dat we de Cadac teamviewer moeten gebruiken.

• Hiervoor moeten we eerst het volgende doen:

• Ga naar uw windows taakbalk, en klik op het pijltje (1)
  • Klik met de Rechtermuisknop  op het teamviewer symbool (2)

• Hieruit volgt een nieuw venster, klik hier op Exit Teamviewer (3)

Volg vervolgens de stappen van het volgende kopje:

U wilt gebruik maken van een Cadac -teamviewer quick support sessie

• Ga naar https://get.teamviewer.com/cadac
  • U krijgt de mogelijkheid om een bestandje te downloaden.
  • Sla dit bestand ergens op, op uw PC.
  • Open dit bestandje vervolgens door erop te dubbelklikken, hierdoor opent Teamviewer met uw sessie code, geef deze door aan de Cadac medewerker.
  • De Cadac medewerker zal vervolgens de sessie starten, waarna u op accepteren/toestaan moet klikken.

De sessie wordt hiermee gestart.