Naar hoofdinhoud

Whitepaper | De invloed van BIM op facility management

Dit whitepaper bespreekt de mogelijkheden van BIM voor facility management om dankzij de praktische informatie ook in de exploitatiefase kosten te besparen.

Direct downloaden
cadac whitepaper de invloed van bim

Waar gaat dit whitepaper over?

De adoptie van BIM (Building Information Model) krijgt steeds meer grond in alle fasen van de bouwketen. Ook de modellen die tijdens de ontwerpfase worden opgesteld bevatten steeds meer informatie. Het gebruik van deze informatie voor de lange levensduur van een asset is dan ook een logische vervolgstap. BIM biedt een schat aan praktische informatie om ook in de exploitatiefase kosten te besparen.

Door al vroegtijdig veel informatie en data aan het model toe te voegen wordt niet alleen sneller gebouwd met minder faalkosten, de data is ook uitermate geschikt om te gebruiken in de beheer- en onderhoudsfase.

De oneindige informatiecyclus

Facility managers lopen vaak tegen dezelfde tekortkomingen aan. BIM kan facility management enorm vereenvoudigen, maar wordt vandaag nog niet optimaal ingezet. Tijdens eens workshop facility management, onderzochten we de wensen, bedreigingen en ideeën waar facility managers tegenaanlopen wanneer ze hun werk willen optimaliseren met BIM. Deze zijn onder te verdelen in verschillende thema’s: samenwerken, kennis, wet-/regelgeving, leveranciers/ producenten en overige.

Download Whitepaper

De invloed van BIM op facility management

Kies een locatie

Europa

Wereld