Naar hoofdinhoud

Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Enabling digital in de Architectuur, Bouw en Installatietechniek

Wij bieden oplossingen voor elk onderdeel binnen de ontwerp, uitvoerings- en exploitatiefase.

Als architect, adviseur, aannemer, fabrikant, toeleverancier, installateur of gebouwbeheerder wilt u zo veel mogelijk informatie over uw ontwerpen. Met onze oplossingen maakt u van uw virtuele ontwerpen een rijke informatiebron waar alle betrokken partijen mee kunnen werken. Hierbij speelt BIM een centrale rol. Door de informatie uit BIM vervolgens optimaal te beheren en te delen helpen onze oplossingen uw faalkosten nog verder te verminderen en de uitvoering te verkorten.

Enabling digital, dat is wat wij doen. Onze specialisten kennen de knelpunten van de bouwsector als geen ander. Onze oplossingen helpen u de digitale ontwerpinformatie slim te verwerken, te beheren en te delen.

Belangrijke trends & ontwikkelingen in de bouw

Onze oplossingen helpen u om digitale ontwerpinformatie slim te verwerken, beheren en delen.

bim construction cadac

BIM (Building Information Model)

Met uw tekeningen en informatie in BIM bespaart u niet alleen tijd, maar ook onnodige kosten.

Ontdek BIM
bim voor infra

BIM voor infra

Dankzij BIM is miscommunicatie in civieltechnische projecten voorgoed verleden tijd.

Ontdek BIM voor infra
document management

DMS voor de bouw

Al uw documenten, van ontwerpen, tot verslagen tot vergunningen zijn nu terug te vinden op één centraal platform.

Ontdek DMS
digitalisering cadac

Digitalisering

Cadac helpt u de digitale transformatie te omarmen. We stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan.

Ontdek digitalisering
augmented reality and virtual reality

AR & VR

Door CAE-technologieën zoals AR & VR in te zetten is het mogelijk om snel een indruk te krijgen van uw ontwerp.

Ontdek AR & VR
cadac modules

Cadac Modules

Kies voor Cadac Modules en verbeter uw BIM-proces door bouw en productie te verbinden

Ontdek Modules
cadac themodus suite

Cadac TheModus

Haal meer uit Revit en optimaliseer uw BIM-proces met Cadac TheModus

Ontdek TheModus
autodesk revit

Autodesk Revit

Dé BIM-software voor nauwkeurige en complete 3D-ontwerpen.

Ontdek Revit
bim 360

Autodesk Construction Cloud

De Construction Cloud is een uitgebreid BIM-platform dat u in staat stelt sneller, efficiënter en goedkoper te ontwerpen.

Ontdek de Construction Cloud
autodesk autocad design engineering software create 2d and 3d models

Autodesk AutoCAD

Ontdek de mogelijkheden van AutoCAD, de nummer één CAD-software van Autodesk.

Ontdek AutoCAD
system integration

Systeemintegratie

Systeemintegratie speelt een belangrijke rol bij de digitalisering van uw bedrijfsprocessen.

Ontdek systeemintegratie

Ontdek al onze thema's

Cadac bedient een breed assortiment aan thema's. Ontdek ze allemaal.

bim construction

Building Information Modeling (BIM) heeft een enorme invloed achtergelaten op de bouwindustrie

Veel bedrijven in de bouwsector nemen reeds deel aan de digitale transformatie die noodzakelijk is om concurrerend te blijven. Toch beseft niet iedereen dat de grootste digitale uitdaging in de bouwsector niet alleen BIM is, maar het efficiënt beheersen van BIM. Hier schieten wij te hulp.

Door virtueel te bouwen en BIM slim in alle werkprocessen toe te passen zorgen we er samen voor dat alle ketenpartners in de bouw optimaal kunnen samenwerken. Het digitale ontwerp fungeert als informatiebron in zowel de ontwerp-, de uitvoerings-, als de exploitatiefase. Mogelijke problemen worden al in de ontwerpfase herkent en iedereen heeft altijd en overal toegang tot juiste en up-to-date documenten. Zo ontstaat er een minimum aan faalkosten en bouwt u sneller.

Op maat gerichte oplossingen voor alle partners in de bouwketen.

Alle gegevens, die tijdens de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase worden opgenomen in digitale modellen, moeten beschikbaar zijn voor alle betrokken bouwpartners. Zo kunnen we optimaal (samen)werken.

Dankzij de juiste software sluit u als architect perfect aan bij het BIM-project en werkt u eenvoudig samen met alle partners uit de bouwketen.

Vorm als architect een onmisbare schakel in het BIM-traject

 

Als architect wilt u onderdeel uitmaken van het BIM-proces, maar toch uw eigen stempel achterlaten op uw ontwerp. Maakt u als architect geen onderdeel uit van het BIM-traject? Dan wordt u vaak gedwongen om in een latere fase uw ontwerp aan te passen. Dat is zonde, want latere aanpassingen gaan vaak ten koste van uw creativiteit.

Bij Cadac bieden wij oplossingen voor architecten om efficiënt samen te werken met andere partijen in het BIM-proces. Zo bevordert u met Autodesk Revit de samenwerking met onder ander de aannemer. In tegenstelling tot andere ontwerpsoftware voor architecten is Revit geschikt voor BIM.

Ook met Autodesk BIM Collaborate versterkt u uw positie als BIM-partner. BIM Collaborate is een samenwerkingsplatform waarbij multidisciplinaire tekeningen zichtbaar zijn in één model. Hierdoor kunt u, alsook uw partners, verder werken op basis van gedeelde informatie. Bijgevolg zult u minder aanpassingen moeten doorvoeren in uw originele ontwerp.

Cadac Group is dagelijks bezig met de digitalisering van de bouwindustrie en stelt iedere ketenpartner in staat om mee te profiteren van de voordelen van BIM. Niet alleen bieden wij specifieke software voor architecten, maar ook stelden we trainingen samen zoals de training Revit Architecture Basis.

Wilt u meer weten over onze BIM-oplossingen voor architecten? 

Neem contact op

Door de intensieve betrokkenheid van bouwadviseurs tijdens het gehele bouwproces is het zo belangrijk dat juist deze partij optimaal werkt in BIM.

Bouwadviesbureaus helpen klanten om de bouwprocedure van begin tot eind te verzorgen.

 

De bouwsector en de overheid hebben sectorbrede afspraken gemaakt over uitwisseling, data en informatie tijdens het bouwproces. Het is daarom van cruciaal belang dat bouwadviseurs optimaal op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen rondom BIM en de internationale standaarden die gebruikt worden, zoals ISO 19650. Daarnaast is het werken met BIM tegenwoordig ook een vereiste voor nieuwe opdrachten, een uitdagende taak voor bouwadviesbureaus om haar klanten optimaal te begeleiden. 

De oplossingen van Cadac gericht op bouwadviesbureaus zorgt ervoor dat u ten alle tijde op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen zodat u uw klanten optimaal kunt ondersteunen tijdens het bouwproces. 

Neem contact op

Deze bedrijven gingen u al voor

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

wsm engineering stadskantoor venlo

WSM Engineering

Dankzij het 3D bouwmodel in Revit kunnen we in overleg met alle partijen snel inzichtelijk maken waar knelpunten zitten.

Lees meer
visietech markthal rotterdam

Visietech

3D is tegenwoordig noodzakelijk. Gebouwen worden complexer en het is steeds belangrijker om snel visueel inzicht te krijgen in de ontwerpen.

Lees meer

Als bouwkundig aannemer wilt u zo snel mogelijk een representatief overzicht van al uw kosten. Een foutloze en snelle informatieoverdracht tussen andere partijen is hierbij van groot belang.

Verminder fouten en versnel het bouwproces

 

Aannemers en bouwbedrijven werken tijdens het gehele bouwproces intensief samen met andere partners. Cadac helpt aannemers en bouwbedrijven BIM en de digitalisering optimaal te integreren in processen. Dit resulteert in foutloos en sneller bouwen.

Met de BIM-oplossingen van Cadac beschikt u over een integraal en centraal beheer van informatie. Met Autodesk Revit als basis, beschikt u over een digital twin van uw bouwproject. Vul dit aan met de functionaliteiten van het Construction Cloud-platform en u bent in staat fouten te vermijden en kosten optimaal in te schatten.

Het BIM 360-platform bestaat uit diverse onderdelen. Autodesk Docs is het fundament voor documentbeheer. Het zorgt ervoor dat iedereen met de juiste versie aan de slag gaat, aanpassingen juist doorvoert en conform de ISO 19650-standaarden werkt. BIM Collaborate verbindt het team en stroomlijnt de BIM-workflow met modelcoördinatie en clashdetectie. BIM Collaborate Pro doet hetzelfde, maar stemt daarboven ook de ontwerpintentie en bouwbaarheid op elkaar af. Met Autodesk Build brengt u BIM naar de bouwplaats.

Als aannemer heeft u niet alleen baat bij foutloos bouwen, maar ook bij sneller bouwen. Als digital enabler helpen wij niet alleen dagelijks bedrijven met de digitalisering toe te passen, maar ontwikkelen we zelf innovatieve oplossingen voor modulair bouwen. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld TheModus Library, een constructieve en bouwkundige bibliotheek voor Autodesk Revit.

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen met BIM? Ontdek onze software, trainingen, diensten en experts of vraag meer informatie aan een van onze BIM-consultants.

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

mbb bouwen in samenspel

MBB

Cadac Organice biedt ons een betaalbare oplossing met goede toekomstmogelijkheden, die onze lean-methodiek goed ondersteunt.

Lees meer
mertens rabobank sittard

Mertens Bouwbedrijf

BIMmen is plezierig samenwerken met de juiste instrumenten.

Lees meer
dekker holding krabbendam

Dekker Holding

Omdat het aantal documenten bleef groeien en het terugvinden van informatie steeds moeilijker werd, gingen we op zoek naar een documentbeheersysteem. We kozen voor een toekomstbestendig product en een leverancier die Microsoft SharePoint kon implementeren binnen een bouwbedrijf.

Lees meer

Door uw eindproduct geschikt te maken voor BIM verhoogt u uw verkoopkansen

Voor u als fabrikant of toeleverancier is het belangrijk om aansluiting te blijven houden bij BIM

 

BIM is de standaard voor bouwend Nederland. Als fabrikant of toeleverancier in de bouw bent u genoodzaakt zich hieraan aan te passen. Uw producten en 3D-modellen zijn namelijk hard nodig in BIM-projecten, of in het geval van toeleveranciers: uw klanten hebben de juiste informatie nodig over uw product zodat zij later deel kunnen nemen aan het BIM-proces van hun klant. Echter werken de digitale technologieën binnen de bouw- en de maakindustrie totaal anders. Als fabrikant of toeleverancier van de bouw krijgt u te maken met de uitdagingen van beide werelden.

Hoe kunt u efficiënt aansluiten op het BIM-proces van uw klant en kunt u uw kansen tot verkoop vergroten? Als digital enabler in zowel de maakindustrie als in de bouw, ontwikkelde Cadac efficiënte oplossingen voor fabrikanten en toeleveranciers in de bouw om de kloof tussen CAD-product en BIM-bouwsteen te dichten.

Als fabrikant en toeleverancier weet u hoe uw product in de ‘echte wereld’ werkt. Door deze informatie te delen in de ‘virtuele wereld’, conform standaarden die bijdragen tot een betere kwaliteit en uitwisselbaarheid, verlaagt u het risico op faalkosten voor uw klant. In samenwerking met UNETO-VNI en andere softwareleveranciers, richtte Cadac Group de Uniforme Objecten Bibliotheek op, een platform waar fabrikanten productdata gestructureerd, uniform en software-onafhankelijk eenvoudig kunnen aanbieden aan de markt. Uw potentiële klant beschikt over de juiste informatie en kan het product eenvoudig toevoegen aan zijn BIM-model, uw product staat dus rechtstreeks in zijn bill of material.

Welke stappen moet u zetten om uw informatie zo goed mogelijk over te brengen zodat een bouwende partij in BIM of een BIM-ketenpartner hiermee verder kan? Vraag het een expert gespecialiseerd in het verbinden van de maakindustrie met de bouw.

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

hilti bim to field

Hilti

BIM’men is een proces waarbij je partners nodig hebt. Specialisten die ook de noodzaak van verandering onderschrijven en durven te investeren in digitalisering. Cadac heeft de slag gemaakt van softwareleverancier naar digital enabler.

Lees meer
wilo bim digitalisering

Wilo

Wilo is een van de grootste ontwikkelaars en producenten van waterpompsystemen ter wereld. Het bedrijf heeft grote ambities, wil vergaand digitaliseren en heeft daarvoor Cadac Group in de arm genomen.

Lees meer

Tijdens de ontwerpfase wordt de BIM werkmethodiek steeds essentiëler.

BIM is niet meer weg te denken uit de installatiebranche.

 

Daarom is het nu ook belangrijk om de BIM werkmethodiek uit te breiden van de ontwerpfase naar de productie- en realisatiefase.

Op dit moment stagneert de BIM workflow echter vaak bij de overgang van deze fases. AutoCAD of Revit modellen worden nu nog aangepast van generieke 2D of 3D modellen naar gedetailleerde fabriceerbare componenten in 3D. Deze aanpassingen kosten tijd, resources en werken informatieverlies in de hand.

U als installateur profiteert misschien wel het meest van de informatie in het BIM-model. Dat blijkt onder andere uit het toenemende gebruik van BIM-content onder installateurs. U wilt toch ook niet achterblijven?

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

van haren installaties

Van Haren Installaties

Samenwerken met stabiele partners

Lees meer
van der sluis

Van der Sluis Technische Bedrijven (BIM)

"Pas als je op alle niveaus alle relevante kennis durft te delen, kan er echt sprake zijn van BIMmen."

Lees meer

De adoptie van BIM krijgt steeds meer grond in alle fasen van de bouwketen.

BIM biedt een schat aan praktische informatie om ook in de exploitatiefase kosten te besparen.

 

Ook de modellen die tijdens de ontwerpfase worden opgesteld bevatten steeds meer informatie. Het gebruik van deze informatie voor de lange levensduur van een asset is dan ook een logische vervolgstap. 

Door al vroegtijdig veel informatie en data aan het model toe te voegen wordt niet alleen sneller gebouwd met minder faalkosten, de data is ook uitermate geschikt om te gebruiken in de beheer- en onderhoudsfase.

Wat kan gebouwinformatie voor een meerjarig beheer- & onderhoudsplan betekenen? Het antwoord hierop spreekt voor zich. Immers, de gebruiksperiode van een gebouw duurt vaak 15 maal langer dan de ontwikkelperiode. Als facility manager gebruikt u de BIM-data voor efficiënter onderhoud, planningen en ruimtegebruik.

Neem contact op

Interessante downloads voor de bouwbranche

Cadac biedt een groot aantal whitepapers, eBooks en downloads over uiteenlopende onderwerpen. Bekijk ze hier.

cadac whitepaper het gebouw als product

Whitepaper | Het gebouw als product

In dit whitepaper leest u waarom de bouwsector op het gebied van productiviteit, innovatie en winstgevendheid nog steeds mijlenver achterblijft.

Download whitepaper
whitepaper roadmap to model-centric working

Whitepaper | Een stappenplan voor modelgericht werken

Dit whitepaper laat zien dat u stappen moet ondernemen op het gebied van uw digitale volwassenheid.

Download whitepaper
cadac whitepaper de invloed van bim

Whitepaper | De invloed van BIM op facility management

Dit whitepaper bespreekt de mogelijkheden van BIM voor facility management om dankzij de praktische informatie ook in de exploitatiefase kosten te besparen.

Download whitepaper
webinar cadac

Webinar | Bouwkundige aannemers: orde in de chaos

In dit webinar leert u meer over een sectorspecifieke aanpak voor document- en modelbeheer voor uitvoerende partijen.

Bekijk webinar

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen.

Kies een locatie

Europa

Wereld