Naar hoofdinhoud

Procestechniek, Energie en Maritiem

Enabling digital in de Procestechniek, Energie en Maritiem

De digitalisering heeft een enorme invloed achtergelaten op de manier van werken binnen de procestechniek, energie en maritiem sector.

De digitalisering heeft een enorme invloed achtergelaten op de manier van werken binnen de procestechniek, energie en maritiem sector. De digitale wereld blijft transformeren en biedt steeds meer mogelijkheden. Als u dagelijks bezig bent met uiterst complexe on- en offshore engineeringsprojecten is het essentieel dat u beschikt over gestandaardiseerde, betrouwbare en efficiënte ontwerp- en beheeroplossingen voor uw industrie.

Onze oplossingen ondersteunen u in uw dagelijkse werkzaamheden en helpen kosten te verlagen en projecten sneller en efficiënter uit te voeren. Wij staan klaar met onze expertise en oplossingen om u te helpen optimaal gebruik te maken van software in uw werkprocessen. Enabling digital, dat is waar wij voor staan.

Belangrijke trends & ontwikkelingen in de procestechniek, energie en maritieme sector

Onze oplossingen helpen u om digitale ontwerpinformatie slim te verwerken, beheren en delen.

cadac organice suite engineering collaboration solution project sharepoint

Cadac Organice

Toonaangevende engineering collaboration-oplossing op basis van Microsoft SharePoint en Autodesk Vault

Ontdek meer over Cadac Organice
pdm product data management

PDM (Product Data Management)

PDM is een verzameling van een aantal (beheer)processen die in de maakindustrie nauw verbonden is aan het hele primaire proces.

Ontdek meer over PDM
digitalisering cadac

Digitalisering

Cadac helpt u de digitale transformatie te omarmen. We stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan.

Ontdek meer over digitalisering
autodesk vault

Autodesk Vault

Autodesk Vault Professional is de meest toonaangevende tool voor product data management (PDM) op uw engineeringafdeling.

Ontdek meer over Autodesk Vault
system integration

Systeemintegratie

Systeemintegratie speelt een belangrijke rol bij de digitalisering van uw bedrijfsprocessen.

Ontdek systeemintegratie
document control

Document control

Dankzij document control zijn al uw documenten van tekeningen, berekeningen tot contracten terug te vinden op één centraal platform.

Ontdek meer over document control

Ontdek al onze thema's

Cadac bedient een breed assortiment aan thema's. Ontdek ze allemaal.

ppm buizen

Onze visie op het ontwerpproces in de Procestechniek, Energie en Maritiem.

Bij Cadac Group geloven we niet in monolithische oplossingen die erg complex en moeilijk te beheren zijn. Wij geloven wél in best-of-breed oplossingen, want door onze toonaangevende engineering oplossingen te combineren in een losgekoppeld, maar geïntegreerd systeem krijgt elke gebruiker de beste gebruikerservaring.

Wij bieden toonaangevende oplossingen om multidisciplinaire engineering projecten optimaal te ondersteunen. Of het nu gaat om proces engineering, ontwerp van leidingen, elektrische-, mechanische- of structurele projecten, onze oplossingen ondersteunen uw engineers op de best mogelijke manier. Daarnaast bieden we innovatieve software waarmee u engineering informatie deelt in een centrale omgeving, waardoor zowel interne als externe tekenaars wereldwijd toegang krijgen tot de juiste projectinformatie.

Op maat gerichte oplossingen voor alle partners in de procestechniek-, energie- en maritieme sector

De markt heeft een duidelijke behoefte; het sneller en beter uitvoeren van projecten, tegen lagere kosten. Hoe kunt u het beste op deze behoefte inspelen? Wij bieden oplossingen voor deze zaken en helpen u om deze in de praktijk te brengen.

Wij helpen onze klanten tijdens de transformatie naar een modelgerichte samenwerking.

Oplossingen voor Engineering Service Providers

 

Als Engineering Service Provider heeft u baat bij een optimaal document control systeem. Dankzij een correcte documentenstroom en een zo kort mogelijke omloopsnelheid van documentreviews, kunt u uw klanten nog beter van dienst zijn.

Engineering Service Providers zijn leveranciers van technische diensten en moeten hun klanten vanaf de eerste haalbaarheidsstudie tot aan de inwerkingstelling ondersteunen. Waar uw focus ook ligt, of u nu een front-end ingenieursbureau bent of een engineering, procurement and construction (management)-bureau, oftewel EPC(M)-bureau, een van uw belangrijkste uitdagingen is zorg dragen voor doeltreffende documentbeheerprocessen, waarmee u de engineeringprocessen van uw klanten weet te versnellen en fouten te voorkomen. Reviewprocessen duren vaak nog veel te lang en documenten worden nog ongecontroleerd uitgewisseld via e-mail, OneDrive of andere tools. Bovendien beheren document controllers de documentenstroom vaak nog manueel, een foutgevoelige werkwijze in tegenstelling tot een gestandaardiseerde methode.

Daarnaast wilt u uw klanten in staat stellen om snel en eenvoudig deliverables te plannen en op te leveren en het interne en externe review- en goedkeuringsprocessen te verkorten. Bovendien wenst u een gestandaardiseerd documentbeheer, inclusief transmittal management, te integreren. Met doordachte engineering document control software heeft u een effectieve oplossing voor uw klanten in handen.

Om uw klanten te helpen met engineering document control gaat u op zoek naar oplossingen die optimaal aansluiten op actuele werkprocessen, inclusief de software die zij gebruiken zoals design data management systemen, ERP- of ECM-systemen, field management systemen en ontwerpsoftware. Cadac heeft deze software & expertise in huis.

Bij Cadac ontwikkellen we diverse engineering collaboration oplossingen onder de naam Cadac Organice. Met Cadac Organice, volledig gebaseerd op Microsoft SharePoint, heeft u de ideale basis voor het beheren en delen van complexe digitale engineering data en documenten in handen. Ontdek Cadac Organice DCS, Taskforce of Autodesk Vault en Autodesk BIM 360.

Cadac Group is marktleider op het gebied van op Microsoft SharePoint gebaseerd documentbeheer & oplossingen voor samenwerking. Wij helpen onze klanten tijdens de transformatie naar modelgerichte samenwerking met een breed aanbod oplossingen en diensten.

Wilt u meer weten?

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

vicoma-3d-model-uitgewerkt-leidingen-1280

Vicoma

De overstap naar AutoCAD Plant 3D is naar alle tevredenheid verlopen. De migratie heeft geen onoverkomelijke problemen opgeleverd en de software werkt uitstekend!

Lees meer
tcr-consultants-header-1280

TCR Consultants & Engineers

Omdat wij als een van de eerste gebruikers met AutoCAD Plant 3D aan de slag gingen hadden wij veel baat bij de ondersteuning van Cadac Group.

Lees meer

Offshore (maritieme) opdrachtnemers moeten snel en eenvoudig over de juiste informatie beschikken.

Oplossingen voor offshore (maritieme) opdrachtnemers

 

Opdrachtnemers van diepzeepijpleidingen, gespecialiseerde transportvaartuigen en offshore (maritiem) moeten zeer uitdagende omgevingen met complexe activa en technologieën kunnen beheersen.

Uit onze ervaring blijkt dat maritieme aannemers vaak in het duister tasten door de beperkte beschikbaarheid en onjuistheid van belangrijke projectdocumentatie. De voorbereiding van de ontwikkeling, reparaties en onderhoud duurt vaak meerdere dagen doordat de engineeringdocumentatie nog grondig nagekeken moet worden. Desondanks blijven ze met nog veel vragen zitten rondom de toepasbaarheid van de documenten.

Of het nu gaat om projectmanagement tijdens de ontwikkelingsfase, regulier onderhoud of tijdens onverwachte reparaties gedurende de levenscyclus van een olie- en gasplatform, u moet op elk moment beschikken over up-to-date, as-built informatie om de risico’s, vertragingen en de hoge kosten die gepaard gaan met revisies van projectdocumentatie te beperken. Dit vereist een hoge mate van operationele aansturing, waarbij document control essentieel is.

Bij Cadac zijn wij dagelijks bezig met de ontwikkeling van oplossingen om het documentbeheer van offshore contractors te vereenvoudigen. Hierbij streven we ernaar om review- en goedkeuringsprocessen van documenten zo kort, eenvoudig en betrouwbaar mogelijk te maken. Een korte review en goedkeuringscyclus kan alleen worden bereikt als alle betrokken stakeholders in één gecentraliseerde omgeving met document control werken die intuïtief, webgebaseerd en eenvoudig toegankelijk is via internet.

Met Cadac Organice, volledig gebaseerd op Microsoft SharePoint, heeft u de ideale basis voor het beheren en delen van complexe digitale engineeringdata en -documenten in handen. Een releaseproces van een document in Cadac Organice triggert de automatische creatie van alle nodige tekeningen in het juiste bestandsformaat en publiceert ze in Microsoft SharePoint om zo naar alle stakeholders verspreid te worden, zowel intern als extern. 

Voor u als maritieme aannemer zijn Cadac Organice DCS, Organice Taskforce en Organice Vault bijzonder interessant. Wilt u meer weten over onze documentbeheeroplossingen: software, diensten, trainingen en experts? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

Heerema_2-1280

Heerema Fabrication Group

Offshorebedrijf Heerema Fabrication Group installeert Organice Taskforce van Cadac Group

Lees meer
allseas pioneering spirit in pipelay mode

Allseas

We gebruikten al SharePoint voor documentbeheer en met Cadac Organice Document Control Solution (DCS) hebben we dé oplossing in handen om 100% grip te krijgen op onze documenten.

Lees meer

Owner-operators, oftewel eigenaars en exploitanten, zullen digitalisering inzetten voor het doeltreffender maken van hun assets.

Oplossingen voor owner-operators

 

Als owner-operator brengt de digitalisering vele mogelijkheden voor u mee. Door innovatieve technieken toe te passen behaalt u de beste resultaten.

Gedurende de volledige levenscyclus van uw product werkt u met diverse assets en systemen. Hoe assets en systemen precies met elkaar werken is vaak moeilijk te voorspellen aangezien verschillende randfactoren dit kunnen beïnvloeden. De onvoorspelbaarheid hiervan zorgt vaak voor kosten veroorzaakt door fouten of door vertragingen.

Als owner-operator wilt u uiteraard zo winstgevend mogelijk te werk gaan. Kosten door fouten of vertragingen wilt u te allen tijden vermijden. Een digital twin van uw assets en/of processen helpt u fouten en vertragingen te voorkomen. Een digital twin is de digitale weergave van een asset of systeem en staan constant met elkaar in contact door middel van geavanceerde technieken zoals augmented reality, sensors en Internet of Things. Dankzij de real-time data-analyse voorspelt u fouten en/of downtime vroegtijdig en verhoogt u de betrouwbaarheid van uw productie.

Als eigenaar en exploitant hecht u bovendien veel waarde aan de veiligheid van uw installaties. Hiervoor moet u op elk moment beschikken over up-to-date, as-built informatie om de risico’s en de hoge kosten die gepaard gaan met revisies van projectdocumentatie te beperken. Een goedwerkend document control systeem werkt zowel risicoverlagend als tijdbesparend bij projecten en organisaties waarbij deadlines en nauwkeurigheid een grote rol spelen.

Met Cadac Organice DCS beschikt u over krachtige document control software. Dankzij de integratie tussen Autodesk Vault en de op Microsoft SharePoint gebaseerde oplossing zijn fouten, als gevolg van ontbrekende of foutieve informatie, in elke fase van uw proces verleden tijd. Met Cadac Organice DCS kunnen teams hun engineering deliverables vooraf koppelen.

Door de complexiteit van uw projecten, is het vanzelfsprekend dat u gebruik maakt van diverse software. Echter brengt dit binnen de organisatie van uw processen problemen met zich mee. Gedurende het gehele proces werkt u met diverse partijen die andere software en dus andere bestanden gebruiken, maar wel allemaal over dezelfde informatie moeten beschikken. Uw native CAD-engineers werken bijvoorbeeld met Autodesk Vault, niet-native engineers hebben misschien geen boodschap aan Autodesk Vault en willen gewoon een pdf-document ontvangen met up-to-date informatie. Dankzij een integratieplatform verbindt u uw diverse software en biedt u de juiste partijen op het juiste moment de juiste informatie.

Ook concurrent engineering is een interessante techniek voor owner-operators. Door met het volledige team parallel te werken aan één centraal model voorkomt u misverstanden in een latere fase. Het gevolg? Een snellere doorlooptijd, een hogere kwaliteit en lagere kosten.

Hoe integreert u deze oplossing(en) in uw organisatie? Cadac helpt u graag verder! Niet alleen bieden wij software voor owner-operators, maar wij vertalen onze kennis ook in diensten en trainingen. Bovendien kunt u een expert gespecialiseerd in uw vakgebied direct online boeken om u te helpen met de beste digitale oplossing(en).

Wilt u meer weten?

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied.

solarreserve-4-1280

SolarReserve

Succesvolle implementatie van een gebruiksvriendelijk documentbeheersysteem

Lees meer
Waterschapsbedrijf Limburg-header-1280

Waterschapsbedrijf Limburg

Het Waterschapsbedrijf Limburg maakte de principiële keuze voor Autodesk Vault Professional ging een succesvolle samenwerking aan met Cadac.

Lees meer
teck-mining-1280

Teck

Met Cadac Organice hebben wij ons huidige document control proces voor grote investeringsprojecten drastisch verbeterd.

Lees meer

Interessante downloads voor de procestechniek, energiesector en maritieme industrie

Cadac biedt een groot aantal whitepapers, eBooks en downloads over uiteenlopende onderwerpen. Bekijk ze hier.

cadac whitepaper autodesk vault microsoft sharepoint

Whitepaper | Autodesk Vault en Microsoft SharePoint voor Engineering Collaboration

Hoe zet u Autodesk Vault en Microsoft SharePoint in als data management oplossing?

Download whitepaper
cadac whitepaper beheren beheersen ontwerpinformatie

Whitepaper | Beheren en beheersen van ontwerpinformatie

Dit whitepaper gaat over het efficiënt beheren en beheersen van ontwerpinformatie.

Download whitepaper
cadac whitepaper connecting cad to document control

Whitepaper | CAD koppelen aan document control

Dit whitepaper gaat over de verschuiving richting een hybride wereld die bestaat uit complexe 3D-modellen enerzijds en 2D-documenten anderzijds. Hoe gaan we hier mee om?

Download whitepaper
cadac whitepaper data management

Whitepaper | Beheer CAD-documenten met SharePoint

Ontdek hoe u SharePoint optimaal kunt inzetten voor document management.

Download whitepaper
cadac whitepaper van cad naar erp

Whitepaper | Van CAD naar ERP

Dit whitepaper gaat over het belang van een Product Data Management (PDM) systeem als brug tussen CAD en ERP.

Download whitepaper
whitepaper systeemintegratie

Whitepaper | Systeemintegratie: het fundament onder uw digitale strategie

Dit whitepaper gaat over systeemintegratie, een belangrijke bouwsteen in de concrete invulling van uw digitale strategie.

Download whitepaper

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen.

Kies een locatie

Europa

Wereld