Naar hoofdinhoud

Teck

Contentmanagement en projectsamenwerking op basis van SharePoint

Een efficiënte en traceerbare methode voor het overdragen van relevante en cruciale documenten

Teck is Canada’s grootste mijnbouwbedrijf voor gediversificeerde delfstoffen, en richt zich op verantwoorde mijnbouw en mineraalontwikkeling. Het bedrijf voert belangrijke business units voor koper, steenkool voor staalproductie, zink en energie. Daarnaast produceert Teck speciale metalen zoals germanium en indium.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Vancouver, Canada en wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 14.000 werknemers. Teck is eigenaar van, of heeft belang in, een metallurgisch complex en dertien mijnen in Canada, de VS, Chili en Peru. Het houdt zich bezig met actieve exploratie naar koper, zink en goud op de Amerikaanse continenten, in Azië en het Pacifisch gebied, Europa en Afrika.

teck-mining-1-1280

Behoefte aan een informatiemanagementoplossing

Bij Tecks Project Development Group was behoefte aan een informatiemanagementoplossing voor de totale levenscyclus van een project. Het systeem moest een veilig en efficiënt proces bieden waarmee dienstverleners op een efficiënte en snelle manier documentatie kunnen aanleveren bij het team van de eigenaar en vice versa, voor review, annotatie en goedkeuring.

Teck en zijn dienstverleners hadden een efficiënte en traceerbare methode nodig voor het overdragen van relevante en cruciale documenten om op tijd beslissingen te kunnen nemen en goedkeuring te verlenen. Doel is de kans op vertraging binnen een project te minimaliseren, zodat wordt voorkomen dat kosten en planning in het gedrang komen.

Met Cadac Organice hebben wij ons huidige document control proces voor grote investeringsprojecten drastisch verbeterd.

teck-mining-2-1280

Op basis van Microsoft SharePoint

Cadac Group ontwikkelde Cadac Organice waarmee de kracht van Microsoft SharePoint toegankelijk wordt voor medewerkers in engineering, olie- en gasindustrie en mijnbouw. Cadac Group begreep dat een oplossing die is bedoeld om communicatie en samenwerking tussen projectpartners mogelijk te maken, intelligent en gebruiksvriendelijk moet zijn.

Bovendien moet de software naadloos integreren met de IT infrastructuur van de betrokken partijen. Om strategische redenen koos Cadac Group ervoor een oplossing te ontwikkelen op basis van Microsoft SharePoint, een krachtig platform voor enterprise contentmanagement en projectsamenwerking. Dankzij de toegepaste internet- en portaaltechnologie is de oplossing eenvoudig in te zetten en te gebruiken, ongeacht de interne IT infrastructuur.

Meer over Cadac Organice

teck-mining-3-640

Succesvolle implementatie

Voor de informatiemanagementoplossing werden allereerst de eisen voor specificaties en processen in kaart gebracht. Gedurende de implementatiefasen werkten de Project Development Group en Cadac Group nauw samen en werd elk deel van het traject nauwkeurig gedocumenteerd. Na interne tests en training werd de productieomgeving gelanceerd.

Na een succesvolle eerste implementatie bij een van de grootste projecten van Teck, heeft Teck besloten om de oplossing wereldwijd in te zetten bij alle grote projecten.

Werkt onze aanpak ook voor u?
Wij zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld