TCR Consultants & Engineers

Vertrouwen op AutoCAD Plant 3D

Over TCR Consultants & Engineers

Vooraanstaand ingenieursbureau
TCR Consultants & Engineers, een vooraanstaand ingenieursbureau op het gebied van procesinstallaties, heeft AutoCAD 3D Plant gekozen als programmatuur voor zijn ontwerpwerkzaamheden. TCR heeft haar keuze met name gebaseerd op de goede ervaringen met AutoCAD en op het feit dat Plant 3D het enige ontwerppakket voor procesinstallaties is dat draait op 64-bits processoren.

Accent op procestechniek
Het bureau gebruikt al geruime tijd AutoCAD 3D Plant voor het ontwerp van de procesinstallaties die het in opdracht van mondiaal bekende multinationals maar ook voor kleinere en middelgrote bedrijven maakt. TCR bevindt zich met name in het voortraject van de ontwerpcyclus. In het algemeen ontvangt het ingenieursbureau een basispakket van eisen van een licentiehouder, dat het uitwerkt tot een verzameling documenten waar een detailbureau vervolgens mee aan de slag kan. Het accent ligt daarbij heel duidelijk op de procestechniek.

Lees meer

Omdat wij als een van de eerste gebruikers met AutoCAD Plant 3D aan de slag gingen hadden wij veel baat bij de ondersteuning van Cadac Group.

Joop Pieters

Managing Director - TCR
Silhouet
tcr-consultants.jpg

Behoefte aan 64-bits 3D CAD software

Joop Pieters, managing director bij TCR, is zeer tevreden met de mogelijkheden die 3D Plant hem en zijn medewerkers biedt. Toen TCR de opdracht kreeg voor het conceptual design en FEED (Front End Engineering Design) van een ‘delayed coker unit’ voor een klant in Roemenie, was één van de randvoorwaarden dat het lay-out zou worden gemaakt in een 3D model.

Pieters: “Omdat onze apparatuur recent geheel vernieuwd is en alle stations (Dual Quad-Core) op windows 64-bits draaien, gingen wij op zoek naar een programma dat zonder aanpassingen (downgrades) in onze nieuwe omgeving kon worden toegepast. Tot onze verrassing bleek slechts één programma toepasbaar te zijn, namelijk AutoCAD Plant 3D, waarvan Cadac Group in Nederland de enige Autodesk Gold Partner is. Dankzij onze eerdere ervaringen en deze accreditatie wisten wij dat Cadac Group beschikt over de technische expertise, oplossingen, ondersteuning en training op het hoogste niveau.”

Meer over AutoCAD Plant 3D

Plant 3D zowel geschikt voor 2D als 3D

Pieters: “Onze klanten krijgen meestal, overigens op eigen verzoek, eigenlijk standaard alleen de aanzichten en lay-outs als document, dus tekeningen in 2D.Wel leveren we desgewenst een 3D review-model, dat een kopie is zonder intelligentie en op een standaard desktop-PC kan worden ingezien. In dat model kan onze klant zien wat wij voor hem ontworpen hebben, zodat hij bijvoorbeeld kan zien dat de installatie voldoende toegankelijk en bedienbaar is gemaakt en dat alle vereiste vluchtwegen aanwezig zijn. Maar het 3D-model is vooral voor de rest van de ontwerpketen van belang.

Het uitgebreide 3D-model gaat naar het detailbureau, dat het voorwerk van TCR voortzet. Het detailbureau haalt alle benodigde intelligentie uit de tekening om de procesinstallatie vervolgens op ‘bout- en moer-niveau’ uit te werken. Hetgeen voor het gemiddelde detailbureau in feite kinderspel is, aangezien AutoCAD 3D Plant gebouwd is op het vertrouwde AutoCAD-platform en de geïntegreerde AutoCAD P&ID-functionaliteit gebruikers in stelt staat leidingen en instrumentatieschema’s te creëren en te bewerken en onderliggende gegevens te integreren in het 3D-model.”

tcr-consultants-delayed-coker-unit.jpg
tcr-consultants-delayed-coker-unit-romania.png

AutoCAD Plant 3D is inmiddels onmisbaar

AutoCAD 3D Plant wordt door velen beschouwd als een onmisbare tool bij met name de grotere procesinstallatieprojecten. Data tussen het 3D-model, P&ID’s en de isometrische- en orthografische tekeningen wordt automatisch uitgewisseld waardoor deze altijd accuraat, consistent en up-to-date is. Plant 3D maakt gebruik van het DWG-formaat, waardoor het 3D-model ook door andere disciplines met AutoCAD-gebaseerde software te openen is. Daarnaast zijn gegevens eenvoudig te exporteren en te integreren in stressanalyse- of spool generation-software.

Pieters: “Omdat wij als een van de eerste gebruikers met AutoCAD Plant 3D 2011 aan de slag gingen hadden wij veel baat bij de ondersteuning van Cadac Group. Zij maakten ons uitstekend wegwijs in het programma en het vinden van zgn. work-arounds. Ondanks de gebruikelijke opstartproblemen, inherent aan het introduceren van nieuwe software, is het model ruim binnen planning opgeleverd. Een bewijs van de efficiency van de razendsnelle en zeer stabiele hard- en software combinatie.”

Gerelateerde cases

Meer cases

Wilt u weten wat Autodesk Plant 3D voor uw organisatie kan betekenen?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?