Naar hoofdinhoud

Machine- en Apparatenbouw

Enabling digital in de Maakindustrie

De digitalisering heeft een enorme verandering binnen de machine- en apparatenbouw teweeggebracht.

De digitalisering transformeerde de werkprocessen binnen de industrie. En met succes; de arbeidsproductiviteit is in 25 jaar tijd bijna verdubbeld. Cadac helpt organisaties met het implementeren van de digitalisering. Mogelijkheden blijven namelijk toenemen, alsook de resultaten. Enabling digital. Dat is wat wij doen.

De reden van de radicale groei van de machine- en apparatenbouw is te wijten aan verschillende factoren zoals de opkomst van efficiënte managementsystemen zoals Product Data Management (PDM) en Product Lifecycle Management (PLM). Ook de opkomst van nieuwe technologieën, zoals productsimulatietools, veroorzaakte een enorme vooruitgang. Bovendien veranderden vele organisaties hun denkwijze van document-denken naar product-denken. Opvallend is dat deze succesfactoren allemaal ten grondslag liggen van de digitalisering. De digitalisering loopt nog lang niet ten einde. Daarom blijven wij innoveren en de nieuwste innovaties opvolgen zodat u het maximale uit de digitalisatie kunt halen.

Belangrijke trends & ontwikkelingen in de werktuigbouw

Blijf op de hoogte van alle thema's in uw industrie

pdm-430

PDM

Met een PDM-systeem zorgt u voor volledige grip op uw (technische) engineering informatie.

Ontdek PDM
cam-430

CAM

CAM (Computer-Aided Manufacturing) biedt u de tools om 3D-printers en CNC-machines geautomatiseerd aan te sturen en daarmee uw ontwerp- en productieproces te verbeteren.

Ontdek CAM
cpq-430

CPQ

Sneller configureren, orders behandelen en offertes opstellen met CPQ.

Ontdek CPQ
plm-430

PLM

Optimaliseer de levensloop van uw product van conceptontwikkeling tot klantenservice.

Ontdek PLM
digitalisering-2-430

Digitalisering

Cadac helpt u de digitale transformatie te omarmen. We stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan.

Ontdek digitalisering
cadac-modules-1-430

Modules

Kies voor Cadac Modules en verbeter uw BIM-proces door bouw en productie te verbinden

Ontdek Modules
nxtdim-430

Cadac NXTdim

Verbeter uw Inventor workflow met de add-ons van de Cadac NXTdim Suite

Ontdek NXTdim
vault-430

Autodesk Vault

Autodesk Vault Professional is de meest toonaangevende tool voor product data management (PDM) op uw engineeringafdeling.

Ontdek Vault
fusion360-430

Autodesk Fusion 360

Autodesk Fusion 360 is CAD/CAM-software, het eerste echte ‘Product Innovation Platform’ ter wereld.

Ontdek Fusion 360
inventor-430

Autodesk Inventor

Gebruik de Inventor CAD-tools voor 3D-ontwerp, documentatie en productsimulatie

Ontdek Inventor
autocad-430

Autodesk AutoCAD

Ontdek de mogelijkheden van AutoCAD, de nummer één CAD-software van Autodesk.

Ontdek AutoCAD
systeemintegratie-430

Systeemintegratie

Systeemintegratie speelt een belangrijke rol bij de digitalisering van uw bedrijfsprocessen.

Ontdek systeemintegratie

Ontdek al onze thema's
Cadac bedient een breed assortiment aan thema's. Ontdek ze allemaal.

cto-1280

Een nieuwe manier van denken in de machine- en apparatenbouw.

Om uw ontwerpproces van de machines, apparaten of producten die u maakt ook maar een klein beetje efficiënter in te richten is vaak een compleet andere manier van denken nodig. Bijvoorbeeld bij het veranderen van Engineer to Order naar Configure to Order. Cadac Group zet het product met zijn ‘Form, Fit & Function’ centraal in het ontwerpproces. Dat gaat verder dan een nieuwe procesvolgorde.

Onze visie op het ontwerpproces in de machine- en apparatenbouw, oftewel manufacturing, levert u verbetering in kwaliteit en prestaties van producten, een kortere time-to-market en kostenreductie op. Wij helpen u dit proces stap voor stap te verbeteren met onze best-practice aanpak op basis van ruim 30 jaar ervaring.

Op maat gerichte oplossingen voor iedereen in de maakindustrie

Onze specialisten kennen de knelpunten van de maakindustrie als geen ander. Onze oplossingen helpen om uw complexe ontwerpprocessen slim te verwerken, te beheren en te delen.

lifecycle-mfg-2-350 (1)

Om concurrerend te blijven zullen industriële machinebedrijven nieuwe technologieën moeten blijven volgen.

Ontwikkelingen op gebied van Internet of Things (IoT), robotics & generative design zijn overgenomen lang voordat vele andere industrieën er zelfs van hadden gehoord.

Bedrijven actief in de machine- en apparatenbouw zijn vaak toeleveranciers voor owner-operators die producten, systemen en middelen leveren aan eindproducten van verwerkings-, maritieme-, energie-, mijn- & procesbedrijven. Ook deze bedrijven zijn vaak klant bij Cadac, waardoor de digitale agenda van uw klanten goed bij ons bekend is.

Bij Cadac richten we ons op technologische ontwikkelingen die de machinebouwers in staat stellen om onderhoud van apparatuur te voorspellen, ontelbare ontwerpopties te genereren en nieuwe productiemethoden toe te passen.

De experts, software, trainingen & diensten van Cadac helpen de machinebouw-industrie om de digitale transformatie optimaal bij te houden en verder te versnellen. Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke situatie.

lifecycle-ingenieursbureau-1280

U zet vol in om uw klanten in de maakindustrie te adviseren als het gaat om engineeren van machines, optimaliseren van processen en projectbegeleiding.

Het is belangrijk dat advies- & ingenieursbureaus voortdurend bezig zijn met innovatie, digitalisering & automatisering.

Uw specialisten zijn experts op het gebied van ontwikkeling & vernieuwing van machines zodat uw klanten zo efficiënt & duurzaam mogelijk kunnen werken.

Juist daarom is het zo belangrijk dat u voortdurend bezig bent met innovatie, digitalisering en automatisering zodat u gedegen advies en begeleiding kunt leveren om de operationele processen van uw klanten te optimaliseren.

Onze specialisten kennen de knelpunten van de maakindustrie als geen ander. Daarom blijven wij innoveren en de nieuwste innovaties opvolgen zodat u het maximale uit de digitalisatie kunt halen en daarmee optimale dienstverlening kunt leveren.

lifecycle-cnc-350

De opkomst van nieuwe ontwerptechnieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden waarbij onder andere additieve (3D printing) en substractieve (CNC) productiemethoden toegepast worden.

Als koploper in de digitalisering van de maakindustrie volgt Cadac de laatste trends op de voet.

Als geen ander kunnen wij u helpen CAD en CAM te verbinden en deze deels nieuwe ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen. Onze consultants verdiepten zich de laatste jaren in de materie van CAM om zo het productontwikkelingsproces van klanten te verbeteren. In ons hoofdkantoor in Heerlen hebben wij daarom het Cadac Lab ingericht, een innovatie werkplaats waar we CAD en CAM verbinden, ontwerpen op maakbaarheid en kwaliteit kunnen toetsen en u praktisch kennis kunt maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

Ontdek het Cadac Lab

Wilt u weten welke nieuwe ontwerptechnieken en -softwareprogramma’s voor uw bedrijf een meerwaarde leveren? Of bent u nog op zoek naar een betrouwbare partner met productie- en/of ontwerpervaring? Neem dan zeker contact met ons op!

lifecycle-fabrikant-350

De opkomst van nieuwe ontwerp technieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden voor de verspanende industrie

Ook verspanende bedrijven kunnen hun voordeel doen met het oppakken van digitale kansen en nieuwe innovaties.

Niet alleen heeft de verspanende industrie direct te maken met innoverende machines om materiaal te bewerken, ook de bijbehorende software wordt steeds belangrijker.

De opkomst van generatieve ontwerptechnieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden waarbij onder andere additieve (3D printing) en substractieve (CNC) productiemethoden toegepast worden. Als geen ander kunnen wij u helpen CAD en CAM te verbinden en deze deels nieuwe ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen.

In ons hoofdkantoor in Heerlen hebben wij daarom het Cadac Lab ingericht, een innovatie werkplaats waar we CAD en CAM verbinden, ontwerpen op maakbaarheid en kwaliteit kunnen toetsen en u praktisch kennis kunt maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

Ontdek het Cadac Lab

lifecycle-automotive-350

Het investeren in innovatie en technologie levert vele voordelen op.

De automotive industrie bevindt zich in een interessante tijd.

Uw klanten in bijvoorbeeld consumentenproducten, biowetenschappen en hightech zijn actief bezig met het omarmen van de digitale revolutie. Uw klanten zijn namelijk ook onze klanten. Het is van bestaansbelang dat u hen optimaal kunt blijven ondersteunen. Nu én in de toekomst.

Met onze expertises in uw branche, én in de branche van uw klanten kunnen wij u als geen ander helpen met uw digitale uitdagingen. Wij bieden diepgaande kennis van de automotive industrie en leiden u de weg in het duizelingwekkende woud vol buzzwords en hypes. Ook ondersteunen wij uw medewerkers tijdens de digitale transitie op de werkvloer.

Met welke digitale uitdagingen u ook te maken krijgt, u kunt rekenen op de expertise van Cadac Group. Wij denken graag met u mee over de digitale mogelijkheden voor uw bedrijfsstrategie en -processen. Wij gaan graag met u in gesprek over uw digitale transformatie en bieden u de nodige oplossing aan de hand van software, diensten, experts en/of diensten.

Interessante downloads voor de maakindustrie

Cadac biedt een groot aantal whitepapers, eBooks en downloads over uiteenlopende onderwerpen. Bekijk ze hier.

whitepaper-product-denken

E-book | Product-denken

Met dit e-book kunt u zelf een basis neerleggen in uw bedrijf voor het succesvol invoeren van product-denken.

Download E-book
big-data

Whitepaper | Onderzoek naar Predictive Maintenance

Onderzoek naar Predictive Maintenance door middel van Linear Regression modellen.

Download whitepaper
whitepaper-beheren en beheersen van ontwerpinformatie

Whitepaper | Beheren en beheersen van ontwerpinformatie

Dit whitepaper gaat over het efficiënt beheren en beheersen van ontwerpinformatie. Ons advies op basis van onze ervaring en expertise is Autodesk Vault en Microsoft SharePoint te combineren.

Download whitepaper
whitepaper-van-cad-naar-erp

Whitepaper | Van CAD naar ERP

Wij adviseren altijd om een product data management systeem als brug tussen CAD en ERP te plaatsen. Waarom? Dat ontdek u in dit whitepaper.

Download whitepaper
webinar-430

Webinar | Uw engineering data volledig onder controle

In dit webinar ontdekt u wat Product Data Management precies is, hoe het werkt en welke voordelen het uw organisatie biedt.

Bekijk opname

Werkt onze aanpak ook voor u?
Wij zijn er om u te helpen.

Meer weten over Cadac Group Meer weten over Cadac Group

Kies een locatie

Europa

Wereld