Naar hoofdinhoud

Machine- en Apparatenbouw

Enabling digital in de Maakindustrie

De digitalisering heeft een enorme verandering binnen de machine- en apparatenbouw teweeggebracht.

De digitalisering transformeerde de werkprocessen binnen de industrie. En met succes; de arbeidsproductiviteit is in 25 jaar tijd bijna verdubbeld. Cadac helpt organisaties met het implementeren van de digitalisering. Mogelijkheden blijven namelijk toenemen, alsook de resultaten. Enabling digital. Dat is wat wij doen.

De reden van de radicale groei van de machine- en apparatenbouw is te wijten aan verschillende factoren zoals de opkomst van efficiënte managementsystemen zoals Product Data Management (PDM) en Product Lifecycle Management (PLM). Ook de opkomst van nieuwe technologieën, zoals productsimulatietools, veroorzaakte een enorme vooruitgang. Bovendien veranderden vele organisaties hun denkwijze van document-denken naar product-denken. Opvallend is dat deze succesfactoren allemaal ten grondslag liggen van de digitalisering. De digitalisering loopt nog lang niet ten einde. Daarom blijven wij innoveren en de nieuwste innovaties opvolgen zodat u het maximale uit de digitalisatie kunt halen.

Belangrijke trends & ontwikkelingen in de werktuigbouw

Blijf op de hoogte van alle thema's in uw industrie

pdm product data management

PDM

Met een PDM-systeem zorgt u voor volledige grip op uw (technische) engineering informatie.

Ontdek PDM
cam

CAM

CAM (Computer-Aided Manufacturing) biedt u de tools om 3D-printers en CNC-machines geautomatiseerd aan te sturen en daarmee uw ontwerp- en productieproces te verbeteren.

Ontdek CAM
cpq configure price quote

CPQ

Sneller configureren, orders behandelen en offertes opstellen met CPQ.

Ontdek CPQ
plm product lifecycle management

PLM

Optimaliseer de levensloop van uw product van conceptontwikkeling tot klantenservice.

Ontdek PLM
digitalisering cadac

Digitalisering

Cadac helpt u de digitale transformatie te omarmen. We stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan.

Ontdek digitalisering
cadac modules

Modules

Kies voor Cadac Modules en verbeter uw BIM-proces door bouw en productie te verbinden

Ontdek Modules
nxtdim

Cadac NXTdim

Verbeter uw Inventor workflow met de add-ons van de Cadac NXTdim Suite

Ontdek NXTdim
autodesk vault

Autodesk Vault

Autodesk Vault Professional is de meest toonaangevende tool voor product data management (PDM) op uw engineeringafdeling.

Ontdek Vault
fusion 360

Autodesk Fusion 360

Autodesk Fusion 360 is CAD/CAM-software, het eerste echte ‘Product Innovation Platform’ ter wereld.

Ontdek Fusion 360
inventor

Autodesk Inventor

Gebruik de Inventor CAD-tools voor 3D-ontwerp, documentatie en productsimulatie

Ontdek Inventor
autodesk autocad design engineering software create 2d and 3d models

Autodesk AutoCAD

Ontdek de mogelijkheden van AutoCAD, de nummer één CAD-software van Autodesk.

Ontdek AutoCAD
system integration

Systeemintegratie

Systeemintegratie speelt een belangrijke rol bij de digitalisering van uw bedrijfsprocessen.

Ontdek systeemintegratie

Ontdek al onze thema's

Cadac bedient een breed assortiment aan thema's. Ontdek ze allemaal.

configure to order cadac

Een nieuwe manier van denken in de machine- en apparatenbouw.

Om uw ontwerpproces van de machines, apparaten of producten die u maakt ook maar een klein beetje efficiënter in te richten is vaak een compleet andere manier van denken nodig. Bijvoorbeeld bij het veranderen van Engineer to Order naar Configure to Order. Cadac Group zet het product met zijn ‘Form, Fit & Function’ centraal in het ontwerpproces. Dat gaat verder dan een nieuwe procesvolgorde.

Onze visie op het ontwerpproces in de machine- en apparatenbouw, oftewel manufacturing, levert u verbetering in kwaliteit en prestaties van producten, een kortere time-to-market en kostenreductie op. Wij helpen u dit proces stap voor stap te verbeteren met onze best-practice aanpak op basis van ruim 30 jaar ervaring.

Op maat gerichte oplossingen voor iedereen in de maakindustrie

Onze specialisten kennen de knelpunten van de maakindustrie als geen ander. Onze oplossingen helpen om uw complexe ontwerpprocessen slim te verwerken, te beheren en te delen.

De machine- en apparatenbouw heeft behoefte aan een systeem dat concrete problemen in de sector aanpakt. Zo daalt de druk op engineers en ontstaat er ruimte voor innovatie.

Oplossingen voor machine- en apparatenbouwers

 

Gedurende de volledige levenscyclus van uw product wilt u zo vlot mogelijk werken. Handmatig werk wenst u zo veel mogelijk tegen te gaan en idealiter levert u direct een haalbare offerte aan uw klanten. Niet alleen wilt u dat de conceptontwikkeling en de productiefase snel en foutloos verloopt, maar ook het onderhoud van uw geleverde apparaten of machines wenst u zo efficiënt mogelijk te organiseren. Door uw bedrijfsvoering efficiënt in te richten voldoet u aan de huidige marktvraag. 

Daarnaast bent u waarschijnlijk niet alleen actief op de nationale markt, maar ook op de internationale markt. Standaarden waaraan machines en apparaten moeten voldoen verschillen wereldwijd. Verkopers zijn geen engineers en kennen niet alle mogelijkheden van productie. Ook blijkt achteraf vaak dat het afgewerkte product niet voldoet aan de voorwaarden van de productielijn van uw klant. Het gevolg? U en uw team moeten vele change requests verwerken.

Internet of Things (IoT) heeft het beheer en onderhoud van uw machines en apparaten totaal veranderd. IoT brengt ongelooflijk veel voordelen met zich mee zoals predictive maintenance, maar vraagt ook om een efficiënt managementsysteem.

Cadac biedt oplossingen voor de machine- en apparatenbouw vanaf de aanvraag van het product tot de service achteraf. Een eerste oplossing is configure, price, quote. Door CPQ optimaal toe te passen brengt u de benodigde tijd om een foutloze offerte te maken terug van weken naar minuten. U beschikt over een configureerbaar en modulair productportfolio. Dat betekent dat uw verkopers optimaal schaalbare producten kunnen aanbieden die bovendien slimmer en efficiënter onderhouden kunnen worden. Dankzij CPQ voldoet de offerte aan standaarden zoals ISO en zijn ze gegarandeerd maakbaar.

CPQ-software is ingericht op basis van uw data vastgelegd in een PDM-systeem. Om de stap te zetten van ETO naar CTO, zult u eerst product data management moeten integreren in uw organisatie. Hoe? Daar kunnen de oplossingen van Cadac bij helpen. 

Ook een product lifecycle managementsysteem biedt uitkomst voor machine- en apparatenbouwers. PLM optimaliseert onderdelen van uw proces zodat u in iedere fase van uw project, van conceptontwikkeling tot klantenservice, snel en foutloos te werk kunt gaan. Onder andere de introductie van een nieuw product (NPI), het beheer van uw bill of materials (BoM) en change management krijgen een andere aanpak met een goedwerkend PLM-systeem.

Net zoals CPQ, kan een PLM-systeem niet zonder een goedwerkend PDM-systeem. PDM is essentieel voor een doeltreffende dataintegratie tussen uw systemen. Zo zijn CAD en ERP totaal verschillend, maar moeten toch met elkaar verbonden worden. Om fouten en handmatig werk te voorkomen, raden wij aan met PDM een brug te bouwen tussen CAD en ERP.

De experts, software, trainingen & diensten van Cadac helpen de machinebouwindustrie om de digitale transformatie optimaal bij te houden en verder te versnellen. Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke situatie.

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

pts-machinery-engineering-pdm-erp-8-1280

PTS Machinery

PTS Machinery implementeert een PDM-systeem, gekoppeld aan het eigen ERP-systeem.

Lees meer
duits-7-1280

Duits Sustainable Solutions

Duits Sustainable Solutions is een grote machine- en apparatenbouwer. Het bedrijf wil nationaal en internationaal groeien. Reden om te investeren in Autodesk Inventor en Autodesk Vault, op basis van de Cadac Organice Vault best practice aanpak.

Lees meer
tolsma-grisnich-1280

Tolsma-Grisnich

Vijf procent hogere productiviteit per jaar is het streven. Cadac Care maakt het mogelijk!

Lees meer

De laatste jaren vindt er een verschuiving plaats van ETO naar CTO. Als advies- en ingenieursbureau schakelt u niet om, maar uw klanten wel. Hoe gaat u hier mee om?

Oplossingen voor advies en ingenieursbureaus

 

Uw klanten rekenen op u als specialisten op het gebied van ontwikkeling & vernieuwing in de maakindustrie zodat zij zo efficiënt & duurzaam mogelijk kunnen werken. Daarmee stelt u uw klanten in staat alles uit de digitalisering te halen

Juist daarom is het zo belangrijk dat u voortdurend bezig bent met innovatie, digitalisering en automatisering zodat u gedegen advies, product en/of begeleiding kunt leveren om de operationele processen van uw klanten te optimaliseren. Meer en meer van uw potentiële klanten zoeken aansluiting op de configure-to-order productiemethode. Het is daarom van cruciaal belang dat u uw klanten in staat stelt CTO optimaal toe te passen.

Dankzij onze jarenlange ervaring in de maakindustrie, kennen we de industrie als geen ander. Wij blijven innoveren en de nieuwste innovaties opvolgen om knelpunten aan te pakken en processen te optimaliseren. Als digital enabler, zijn wij ook actief bij uw klanten. We zijn bekend met de oplossingen die het beste voor u en uw klanten werken. Zo ontwikkelen we effectieve oplossingen die u als advies- en ingenieursbureaus kunt inzetten om de transitie van ETO naar CTO bij uw klanten te faciliteren.

Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat een goedwerkend PDM-systeem uw positie in de markt versterkt. U kunt namelijk eenvoudig de juiste data doorgeven aan uw klant zodat zij eenvoudiger aansluiting vinden op CTO. Ook een documentmanagementsysteem en PLM-systeem helpen u een betere dienstverlening te bieden.

Bovendien biedt Cadac eigen software voor design automation, waaronder Cadac NXTdim. Dankzij design automation automatiseert u tijdrovende en repeterende taken. Hierdoor heeft u meer tijd voor innovatie en de optimalisatie van uw ontwerp. Het resultaat: een hogere klanttevredenheid.

Bij Cadac Group bieden we meer dan enkel software. Als digitaliseringspartner bieden we oplossingen door middel van software, diensten, experts en trainingen. Benieuwd naar wat Cadac voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

emmtec-header-chemiestie-1280

EMMTEC

De relatie tussen Cadac Group en EMMTEC uit Emmen gaat terug tot net voor de millenniumwisseling. Eerst als klant-leverancier, de laatste vijf jaar meer in partnership. Laatste grote operatie: de installatie van Document Control.

Lees meer
emmtec-engineering-engineering-document-management-header-1280

Emmtec Services

Cadac Group heeft een essentiële rol gespeeld bij de succesvolle implementatie van Autodesk Vault.

Lees meer

BIM is de standaard voor bouwend Nederland. Als fabrikant van bouwproducten kunt u best meeliften op de populariteit van BIM. Maak het uw klanten makkelijker en uw producten populairder door ze toe te voegen aan de Uniforme Objecten Bibliotheek, een digitale bibliotheek met BIM-bouwstenen.

Van afgewerkt product tot BIM-bouwsteen

 

Als fabrikant in de bouw beschikt u over veel informatie van uw product en de onderdelen ervan. Bepaalde eigenschappen van uw product zijn van groot belang voor uw klant die het wilt inzetten in een BIM-model. Door uw klanten te voorzien van uitwisselbare BIM-modellen, die bovendien eenvoudig digitaal beschikbaar zijn, creëert u een enorm klantenvoordeel.

Cadac Group stelt u in staat uw producten 24/7 virtueel beschikbaar te stellen in de Uniforme Objecten Bibliotheek. De UOB maakt het mogelijk, om op basis van uw data en 3D-templateobjecten, rijke en gestandaardiseerde BIM-klare 3D-modellen te genereren. Het Europees Technisch Informatie Model (ETIM) fungeert als basis voor deze standaard.

Dankzij de ETIM als standaard, dient u niet langer voor individuele softwareleveranciers specifieke productdata te produceren en te onderhouden. Uw klanten kunnen ongeacht hun eigen software uw producten uit de bibliotheek gebruiken voor het ontwerpen van hun BIM-project. Bovendien komt uw product direct in hun bill-of-material te staan, uw verkoopkansen worden zo aanzienlijk verhoogd.

Wilt u zich aansluiten bij de UOB?

Neem contact met ons op

Focust u zich op klantspecifieke bouwproducten? Met Cadac Modules bieden wij u een geschikte oplossing. Wij stellen u in staat een configureerbaar en modulair productportfolio op te stellen. Hierdoor biedt u uw klanten reeds optimaal uitgedachte, gemakkelijk schaalbare producten aan die slimmer, efficiënter en selectiever onderhouden kunnen worden.

Dankzij Cadac Modules genereert u gedetailleerde en correcte offertes, beschikt u direct over 3D-productiemodellen, diverse BIM-exports geschikt voor Revit en/of volgens de open BIM-standaard IFC, productbladen en de bill-of-materials. Aangezien de configurator is ingericht op basis van uw product- en systeemkennis, weet u zeker dat u het geconfigureerde product kunt produceren.

Cadac is actief in zowel de bouw als in de maakindustrie waardoor we de knelpunten van beide partijen kennen. Inmiddels ontwikkelden we diverse effectieve oplossingen om de twee werelden te verbinden. Laat Cadac u helpen bij het omzetten van uw CAD-model naar een BIM-model. Wij bieden niet alleen software, maar ook diensten zoals CAD Content Creation, trainingen en experts.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

crosbyip lifting clamps-hero-1280

CrosbyIP Lifting Clamps

Dankzij Dynamic Simulation in Inventor kon Crosby het te bedienen koppel met maar liefst 40% reduceren en zo de meeste compacte hijsklemmen produceren.

Lees meer
hilti bim to field

Hilti

BIM’men is een proces waarbij je partners nodig hebt. Specialisten die ook de noodzaak van verandering onderschrijven en durven te investeren in digitalisering. Cadac heeft de slag gemaakt van softwareleverancier naar digital enabler.

Lees meer
wilo bim digitalisering

Wilo

Wilo is een van de grootste ontwikkelaars en producenten van waterpompsystemen ter wereld. Het bedrijf heeft grote ambities, wil vergaand digitaliseren en heeft daarvoor Cadac Group in de arm genomen.

Lees meer

Als toeleverancier heeft u diverse digitale kansen. De kloof tussen CAD en CAM kunt u namelijk dichten met geavanceerde software en hightech machines. Ook uw klanten profiteren steeds meer van de digitalisering en u kunt hen hierbij helpen.

Blijf concurrerend door mee te evolueren met de digitalisering

 

Niet alleen heeft u in de verspanende industrie direct te maken met innovatieve machines om materiaal te bewerken, ook de bijhorende software wordt steeds belangrijker.

De opkomst van generatieve ontwerptechnieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden waarbij onder andere additieve (3D printing) en substractieve (CNC) productiemethoden toegepast worden. Als geen ander kunnen wij u helpen CAD en CAM te verbinden en deze deels nieuwe ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen.

In ons hoofdkantoor in Heerlen hebben wij daarom het Cadac Lab ingericht, een innovatiewerkplaats waar we CAD en CAM verbinden, ontwerpen op maakbaarheid, kwaliteit kunnen toetsen en waar u praktisch kennis kunt maken met de nieuwste innovaties voor uw productontwikkelingsproces.

Niet alleen u, maar ook uw klanten willen profiteren van de voordelen van de digitalisering. Een toeleverancier die hen daarbij helpt, is alleen maar aantrekkelijker. Fabrikanten voor de bouw willen bijvoorbeeld aansluiten bij de Uniforme Objecten Bibliotheek. Via de UOB kunnen zij hun productmodellen, inclusief de nodige BIM-informatie, eenvoudig beschikbaar stellen aan BIM-modelleurs. Met andere woorden, uw klanten rekenen steeds meer op gestandaardiseerde producten die zij vervolgens eenvoudig kunnen toevoegen aan hun digitale processen. 

Een PDM-systeem biedt uitkomst bij het uitwisselen van gestandaardiseerde informatie met uw klanten. Meer zelfs, de voordelen van PDM strekken zich uit over het gehele productieproces van sales, (pre)sales engineering, order detail- of order engineering, werkvoorbereiding tot en met after-sales service. Door een juiste beheersing van de productdata worden veel fouten, tijdverspilling en faalkosten voorkomen.

Al meer dan 30 jaar stellen wij organisaties in staat het maximum uit de digitalisering te halen. Om concurrerend te blijven als toeleverancier is het essentieel om mee te evolueren met de digitalisering. Dit om kwalitatieve ontwerpen en producten af te leveren, sneller te werken, minder fouten te maken en het uw klanten makkelijker te maken. Ontdek onze software, diensten, experts en trainingen om het maximum uit de digitalisering te halen.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Neem contact op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

bohez-cnc-machine-1280

Bohez

De ontwikkelingen gaan heel snel. Zo’n Cadac Lab is dan ideaal, zeker voor kleine bedrijven zoals het onze.

Lees meer

In de automotive-industrie dient u te voldoen aan strenge voorwaarden en werkt u met een complex bevoorradingssysteem. Kwaliteitsmanagement speelt in uw industrie een doorslaggevende rol om een vlotte doorlooptijd te garanderen.

Krijg grip op de kwaliteit van uw product

 

Bent u actief in de automotive-sector? Dan hanteert u waarschijnlijk een assemble-to-order systeem waarbij u met diverse leveranciers werkt. Een hele uitdaging. Hoewel u de verschillende onderdelen niet zelf produceert, moet u de kwaliteit ervan kunnen garanderen. Daarenboven verkiest u een just-in-time delivery (JITD) om zo de voorraad in uw magazijn zo klein mogelijk te houden.

Met product lifecycle management pakt u deze struikelblokken aan. In één proces zorgt u ervoor dat u betere controle heeft over de kwaliteit en levertijd van de onderdelen. In principe knoopt u de data van de verschillende processen van alle betrokken partijen aan elkaar. Samen vormt het één PLM-proces waarbij u volledige controle heeft over de kwaliteit en de levertijd.

PLM-software voorziet u van een digital twin. Eventuele problemen spoort u al op voordat uw product ontwikkeld is. U ziet hoe de verschillende onderdelen van uw product bij elkaar passen, ook wel predictive assembly genoemd. Bovendien toont de digital twin de invloed van veranderingen in elke fase van uw project. Zo kunnen u en uw leveranciers zich op tijd aanpassen.

Een bijkomend voordeel van PLM is dat u eenvoudig samenwerkt met eender welke partner, ongeacht locatie. De vlotte communicatie maakt offshore development rendabel en samenwerkingen met internationale partners mogelijk.

Vertel ons over uw digitale uitdagingen. Wij denken met u mee over de mogelijkheden voor uw bedrijfsstrategie en -processen. Wij gaan graag met u in gesprek over uw digitale transformatie en bieden u de nodige oplossing aan de hand van software, diensten, experts en/of diensten.

Neem contact op

Interessante downloads voor de maakindustrie

Cadac biedt een groot aantal whitepapers, eBooks en downloads over uiteenlopende onderwerpen. Bekijk ze hier.

cadac whitepaper product denken

E-book | Product-denken

Met dit e-book kunt u zelf een basis neerleggen in uw bedrijf voor het succesvol invoeren van product-denken.

Download E-book
big data

Whitepaper | Onderzoek naar Predictive Maintenance

Onderzoek naar Predictive Maintenance door middel van Linear Regression modellen.

Download whitepaper
cadac whitepaper beheren beheersen ontwerpinformatie

Whitepaper | Beheren en beheersen van ontwerpinformatie

Dit whitepaper gaat over het efficiënt beheren en beheersen van ontwerpinformatie. Ons advies op basis van onze ervaring en expertise is Autodesk Vault en Microsoft SharePoint te combineren.

Download whitepaper
cadac whitepaper van cad naar erp

Whitepaper | Van CAD naar ERP

Wij adviseren altijd om een product data management systeem als brug tussen CAD en ERP te plaatsen. Waarom? Dat ontdek u in dit whitepaper.

Download whitepaper
webinar cadac

Webinar | Uw engineering data volledig onder controle

In dit webinar ontdekt u wat Product Data Management precies is, hoe het werkt en welke voordelen het uw organisatie biedt.

Bekijk opname

Werkt onze aanpak ook voor u?

Wij zijn er om u te helpen.

Kies een locatie

Europa

Wereld