Naar hoofdinhoud

CTO – Configure to Order

Stap over van ETO naar CTO

Van maatwerk naar Configure to Order

Wat is Configure to Order? Configure to Order (CTO) betekent ‘configureren op bestelling'. In tegenstelling tot het meer traditionele Engineer tot Order (ETO), waarbij u elke bestelling opnieuw engineert, houdt Configure to Order in dat u uw orders gaat samenstellen en assembleren uit bestaande bouwstenen die uit voorraad leverbaar kunnen zijn, oftewel: het modulair samenstelling van producten.

Veel bedrijven in maakindustrie werken nog volgens Engineer to Order (ETO), waarbij elk product, onderdeel of machine op order wordt gespecificeerd, ontwikkeld, en geproduceerd. Wat betekent dit in de praktijk? Offertes maken duurt erg lang, ontwikkeling kost elke keer weer veel geld en de afgesproken levertijden worden zelden behaald. Terwijl de vraag naar complexer maatwerk stijgt, uw klanten sneller offertes willen ontvangen en de kostprijs meer dan ooit onder druk staat. Dit kan efficiënter en slimmer. Maar hoe? Een CTO-aanpak kan de oplossing zijn.

De juiste kennis en middelen voor uw CTO-proces

Bij Cadac hebben we alles in huis om uw CTO-proces te optimaliseren. Vul uw CTO-software aan met onze diensten, trainingen en experts.

software-store

CTO-software

Bekijk ons breed gamma aan voordelige CTO-software

Bekijk software
diensten-trainingen-cadac-360x231

CTO-trainingen

Schrijf u in voor een bedrijfs- of maatwerktraining.

Bekijk trainingen
cadac experts

CTO-experts

Integreer kennis in uw organisatie met een CTO-expert.

Bekijk experts
diensten cadac

CTO-diensten

Ontdek onze aanvullende CTO-diensten.

Bekijk diensten
mark-climate-technology-new-1-1280

Modulair samenstellen van opdrachten

Met een Configure to Order (CTO) aanpak stelt u elke bestelling samen uit bestaande blokken. Door uw bestelling te configureren in een productconfigurator, in plaats van te engineeren, komt er haast geen engineer meer aan te pas. Offertes maakt u sneller dan ooit en de beloofde levertijd is geen enkel probleem meer.

Configure to Order wil absoluut niet zeggen dat u wordt beperkt in uw aanbod. Door alle afmetingen en bouwstenen te standaardiseren (legoliseren), ontstaan er enorm veel variatiemogelijkheden. Door te variëren in gestandaardiseerde bouwblokken zoals hardware, software, elektronica maar ook operationele bouwblokken als productiesystemen en -middelen krijgen klanten toch een klantspecifieke oplossing, maar de weg er naartoe is gestandaardiseerd.

Optimaliseer offertes, verkort de levertijd en voorkom tijdverlies

Om concurrerend te blijven in de maakindustrie is het essentieel om mee te evolueren met de digitalisering. Toch blijkt het implementeren van CTO-processen voor veel machinefabrieken een grote stap.

Velen geloven dat een CTO-proces enkel nuttig is voor grote bedrijven, waarbij grote hoeveelheden producten worden geproduceerd. Dit is niet correct. MKB-ondernemingen worstelen vaak met dezelfde uitdagingen op het gebied van orderconfiguratie. Ook zij kunnen hun voordeel halen uit het modulair opbouwen van producten, waarmee oneindige hoeveelheden klantspecifieke productsamenstellingen kunnen worden opgebouwd.

Anderen zijn ervan overtuigd dat CTO alleen het werkproces van engineers verbetert. In tegendeel, CTO raakt alle disciplines binnen een project. Benieuwd wat CTO voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

goudsmit

Goudsmit Magnetics

Drie jaar geleden zette Goudsmit de transitie van Engineering to Order naar Configure to Order in gang. Onderdeel was de implementatie van een sales en engineerings-configurator waardoor producten middels configuratie voor een order samengesteld kunnen worden.

pts-machinery-engineering-pdm-erp-8-1280

PTS Machinery

PTS Machinery implementeert een PDM-systeem, gekoppeld aan het eigen ERP-systeem.

Teksamco

Teksam Company

Afgelopen jaar stapte het bedrijf over op een nieuw ERP-systeem dat direct gekoppeld werd aan Autodesk Vault Professional, een Product Data Managementsysteem (PDM) van Cadac Group. “We boeken op alle fronten tijdwinst.”

Welke oplossingen bieden we voor uw industrie?

Als softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om uw digitalisering te optimaliseren.

whitepaper cto

Whitepaper | Van ETO naar CTO

In dit whitepaper leert u sneller en flexibeler inspelen op vragen van de markt door middel van configure-to-order.

Download whitepaper

Werkt onze aanpak ook voor u?

We zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld