Naar hoofdinhoud

BIM-Building Information Modeling

Van advies voor startende BIMmers tot complexe BIM-projecten

Dankzij BIM is miscommunicatie in bouwsector voorgoed verleden tijd.

Door virtueel te bouwen en BIM slim in alle werkprocessen toe te passen zorgen we er samen voor dat alle ketenpartners in de bouw optimaal kunnen samenwerken. Als architect, adviseur, aannemer, fabrikant, toeleverancier, installateur of gebouwbeheerder wilt u zo veel mogelijk informatie over uw ontwerpen. Hierbij speelt BIM een centrale rol.

Door goed te werken in BIM voorkomt u hoge faalkosten, lange doorlooptijden, hoge bouwkosten, hoog energieverbruik en voorkomt u onduidelijke input voor de beheer- en onderhoudsfase. Het digitale ontwerp fungeert als informatiebron in zowel de ontwerp-, de uitvoerings-, als de exploitatiefase. Cadac helpt u mogelijke problemen in de alle fases te herkennen waardoor iedereen altijd en overal toegang heeft tot juiste en up-to-date documenten.

Hoe kunnen wij u helpen met BIM?

BIM is een proces en bestaat uit meer dan alleen een softwarepakket. Onze software, experts, diensten en trainingen kunnen u helpen om een volwaardig BIM-partner te worden. En te blijven.

cadac autodesk software

BIM-software

Bij Cadac profiteert u van de allerlaagste prijzen.

Bekijk software
services cadac diensten

BIM-trainingen

Beschik over de nodige kennis dankzij een BIM-training.

Bekijk trainingen
cadac experts

BIM-experts

Boek de beste BIM-experts bij Cadac.

Bekijk experts
services cadac

BIM-diensten

Laat u ondersteunen door onze BIM-diensten.

Bekijk diensten
bim-installatie-vandeweerd-1280

Minimaliseer fouten & voorkom faalkosten

Cadac begrijpt dat bouwpartners ondersteuning nodig hebben bij het optimaal implementeren van het BIM-concept. Zo bieden wij direct inzetbare oplossingen, software, experts, diensten en trainingen die ondersteuning en begeleiding bieden tijdens BIM-projecten.

Daarnaast ontdekken bedrijven steeds meer de voordelen van BIM en slagen zij erin om met de juiste inzet van tools faalkosten aanzienlijk te verminderen. Ook installatietechnisch bedrijf Van der Weerd sluit zich hierbij aan. Zij hebben geïnvesteerd in nieuwe software en aansluiting gemaakt met BIM.

bim construction

BIM-niveaus

Building Information Modelling, Building Information Management of bouwwerkinformatiemodel. Er zijn verschillende definities voor deze afkorting maar betekenen allemaal hetzelfde: het digitale model van een constructie, gekoppeld aan onmisbare informatie. Dit internationale begrip is opgemaakt uit verschillende volwassenheidslevels, gebaseerd op het gebruik van standaarden. Aan de hand van deze levels is goed in te schatten hoe ver een ketenpartner met BIM is, ongeacht in welk land hij zich bevindt.

  • Level 1
    Wanneer een bedrijf zich bevindt in dit object-georiënteerde level wordt er enkel gebruik gemaakt van een virtueel ontwerpprogramma, in 2D of 3D. De mate van samenwerking binnen de bouwketen en het gebruik van standaarden is op dit niveau minimaal.
  • Level 2
    Volgens ISO 19650 (internationale BIM-standaard) mag je op dit niveau pas echt spreken van BIM. In dit level verloopt het beheer van alle bouwinformatie gedurende de gehele levenscyclus van een constructie via digitale modellen, vanaf de ontwerpfase tot en met sloop. De essentie van BIM ligt in de samenwerking tussen alle ketenpartners die werken met dezelfde standaarden. Op dit niveau wordt bouwinformatie optimaal uitgewisseld.
  • Level 3
    Level 3 is momenteel nog in ontwikkeling. Op dit ideale niveau vindt een volledige integratie van BIM plaats en is er sprake van een optimale samenwerking met alle ketenpartners in een cloud-omgeving, gebaseerd op internationale standaarden.
bim-iso-350

ISO 19650

ISO 19650 (voorheen PAS 1192)  is de eerste internationale BIM-serie geïntroduceerd door BSI (British Standards Institution) en bestaat uit twee standaarden. ISO 19650-1 richt zich op de concepten en principes van BIM en geeft aanbevelingen voor het beheren van bouwinformatie. ISO 19650-2 richt zich op de vereisten van informatiebeheer van bouwactiva, zoals bijvoorbeeld een gebouw, weg, of ander onderdeel van een constructieproject.

Deel uitmaken van het BIM-proces is essentieel. Wilt u de overstap maken van BIM level 1 naar level 2 en alle voorbereidingen treffen voor level 3? Of bent u op zoek naar hoe u zo optimaal aansluiting kunt vinden op de internationale BIM-standaarden? Experts van Cadac kunnen uw huidige BIM-proces optimaliseren en direct in de praktijk brengen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

BIM is een belangrijke ontwikkeling en raakt iedereen in de bouwketen

Het klassieke proces van bouwen kan ernstige bezwaren met zich meebrengen, waaronder inconsistentie van informatie, herhaling van werk en inflexibiliteit bij het doorvoeren van de vele wijzigingen.

Daarom gelooft Cadac in een volledige integratie van BIM in de ketensamenwerking zodat elke ketenpartner kan profiteren van de voordelen van BIM. Door een goede onderlinge afstemming voorkomen we clashes, verminderen we de faalkosten en zorgen we voor een kortere bouwtijd. Kortom, dankzij BIM wordt zowel de ontwerp-, de uitvoerings-, als de exploitatiefase vereenvoudigd. Dankzij de professionele ondersteuning van Cadac kunt u uw huidige BIM-proces optimaliseren en direct in de praktijk brengen. Daar kunt u op vertrouwen.

Ontdek wat BIM voor u kan betekenen

Deze bedrijven zijn u al voorgegaan

Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in uw vakgebied

hilti bim to field

Hilti

BIM’men is een proces waarbij je partners nodig hebt. Specialisten die ook de noodzaak van verandering onderschrijven en durven te investeren in digitalisering. Cadac heeft de slag gemaakt van softwareleverancier naar digital enabler.

van-der-weerd-installatietechniek-2-1280

Van der Weerd

We zijn goed door de crisis gekomen omdat we geïnvesteerd hebben in nieuwe software en de aansluiting gemaakt hebben met BIM.

Welke oplossingen bieden we voor uw industrie?

Als softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om uw digitalisering te optimaliseren.

cadac whitepaper het gebouw als product

Whitepaper | Het gebouw als product

In dit whitepaper leest u waarom de bouwsector op het gebied van productiviteit, innovatie en winstgevendheid nog steeds mijlenver achterblijft.

Download whitepaper
whitepaper roadmap to model-centric working

Whitepaper | Een stappenplan voor modelgericht werken

Dit whitepaper laat zien dat u stappen moet ondernemen op het gebied van uw digitale volwassenheid.

Download whitepaper
webinar cadac

Webinar | Bouwkundige aannemers: orde in de chaos

In dit webinar leert u meer over een sectorspecifieke aanpak voor document- en modelbeheer voor uitvoerende partijen.

Bekijk webinar

Werkt onze aanpak ook voor u?

We zijn er om u te helpen

Kies een locatie

Europa

Wereld