Naar hoofdinhoud

SPIE

Werk mee aan impressionante projecten

spie-5-3000

Specialist in de installatiebranche

SPIE is onafhankelijk Europees leider in multitechnische dienstverlening en op het gebied van energie en communicatie. Als specialist in de installatiebranche speelt SPIE een prominente rol in onze economie en onze manier van leven. Duurzaamheid en energiebesparing staan steeds centraal in hun activiteiten. Hetgeen wat SPIE zo uniek maakt, is dat hun dienstverlening niet stopt bij engineering. Zij nemen het complete traject van conceptueel ontwerp tot en met de bouw, in bedrijfstelling en onderhoud uit handen van de klant.

spie-1-1280

De engineeringsafdeling

In Nederland werken ruim 300 engineers voor SPIE, elk met hun eigen specialisme: process, piping, mechanical, electrical & instrumentation, industrial automation, civil & structural en machinery.

Als koploper in de installatiebranche stelt SPIE moderne technologieën ter beschikking van zijn engineers zoals 3D-scanners, laserscanners, drones voor het houden van inspecties en virtual reality voor het visualiseren van de ontwerpen.

spie-2-1280

De rol van Cadac Creator Ron

SPIE heeft een state-of-the-art fabriek gebouwd voor het Japanse chemiebedrijf Mitsui Chemicals. Ron is een bouwkundig Cadac Creator met een specialisatie in de installatietechniek. Hij werkte bij SPIE mee aan de nieuwe bedrijfslocatie van Mitsui Chemicals op het Chemelot terrein in Geleen, een uitdagend project waarin hij veel leerde van vakspecialisten.

De werkzaamheden van Ron als BIM-modelleur betreffen het modelleren van diverse gebouwgebonden installaties zoals HVAC, riolering, pluvia en luchtbehandeling met behulp van Revit.

spie-3-1280

Clash-vrije modellen

Tijdens BIM-meetings bekijkt hij samen met de bouwkundig aannemer Shimizu of het model clash-vrij is voordat de uitvoering start. Voordat een nieuw model wordt aangeleverd bij de opdrachtgever en onderaannemers, dient iedereen die een aandeel heeft in het centrale BIM-model, een clash-controle uit te voeren met behulp van Navisworks.

Naast het uitvoeren van clash-controles, ziet Ron erop toe dat het model de juiste families en engineering bevat. Verder ondersteunt hij de werkvoorbereiding met het genereren van bestellijsten uit het model door middel van schedules.

Het project: Onderhouden van een fabriek

Een fabriek zo groot als die van Mistui Chemicals bouwen binnen negen maanden en binnen budget, was een hele uitdaging. SPIE is een groot bedrijf met vele disciplines en specialismen. Voor dit project hebben de medewerkers van SPIE de handen in elkaar geslagen en van ieders kennis en kunde gebruik gemaakt. Denk aan connectiviteit en elektriciteit, verlichting en verwarming. Voor de toekomst blijft SPIE het onderhoud doen aan deze fabriek.

Sluit je aan bij het Creators team
Schrijf je eenvoudig in voor het selectieproces.

Is Cadac Creators niet wat je zocht? Bekijk onze overige vacatures

Kies een locatie

Europa

Wereld