Naar hoofdinhoud
cadac group logo

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

De Wet kwaliteitsborging (Wkb) treedt in werking met ingang van 1 januari 2022. De gevolgen voor alle partners in de bouwketen zijn groot. Deze wet zal zorgen voor een verbetering van de kwaliteit en veiligheid van gebouwen. Door slim om te gaan met beschikbare digitale informatie kan een bouwbedrijf met beperkte inspanning voldoen aan deze nieuwe wetgeving.

Cadac helpt alle partners in de bouwketen om de digitalisering van uw bouwproces te realiseren én met de ontsluiting van de beschikbare digitale informatie om de nieuwe wet hoofd te bieden, door het inzetten van specialisten en software.

  • Verbeter kwaliteit & veiligheid
  • Borg digitale informatie
  • Minder faalkosten

Aanpak

Beschikt u niet over de juiste interne vaardigheden om de eerste stappen richting de Wet kwaliteitsborging te nemen? Cadac helpt u verder: hoe kunnen we u ondersteunen om zo goed mogelijk te voldoen aan de nieuwe wet, zonder dat we bestaande processen al te veel omgooien? Wij hebben jarenlange ervaring met digitale checklists en vastlegging van issues via de Cloud. Onze specialisten hebben praktische ervaring met de inzet van nieuwe technologie in de wereld van de bouw.

Eerst bekijken we welke (digitale) informatie al beschikbaar is.

  1. Deze informatie structureren we en slaan we dusdanig op zodat het de juiste input geeft aan het borgingsplan.
  2. Voor benodigde informatie die nog ontbreekt spreken we een werkmethode af waarmee we met de juiste inspanning de informatie boven water krijgen.

We implementeren checklists via standaard software, gebaseerd op de Wkb-richtlijnen.

  1. Via de checklists worden alle benodigde controlepunten na controle afgevinkt en centraal opgeslagen.
  2. Issues die via de checklists boven water komen worden automatisch omgezet in acties richting degene die het issue moet oplossen.

Vanuit de centrale omgeving wordt informatie aangedragen voor het consumentendossier, conform de NPR8092-richtlijn. Onze oplossing is gebaseerd op templates en standaard software, geen maatwerk. Daarnaast is het model schaalbaar: we kunnen eenvoudig beginnen met registraties en later doorgroeien naar een volwaardige kwaliteitsborging omgeving.

Belangrijke feiten

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) treedt naar verwachting vanaf 1 januari 2022 stapsgewijs in werking. Dat heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aangegeven.

Het doel is: minder gebreken bij nieuwbouw en verbouw. De regering wil dat bouwbedrijven de kwaliteit van hun werk beter gaan controleren. Zo kan de bouwkwaliteit van gebouwen verbeteren door minder bouwfouten en gebreken. Met deze doelstelling kan niemand moeite hebben, het komt echter wel tegelijk met andere externe uitdagingen én een explosief groeiende vraag naar woningen.

Kwaliteitsborgers: Onafhankelijke kwaliteitscontroleurs controleren of een gebouw voldoet aan de wettelijke technische eisen. Door op het BIM360 platform fotografisch kritische punten vast te leggen en Wkb-checklists digitaal en gestructureerd aan te bieden kan de kwaliteitsborger zijn controles uitvoeren zonder het bouwproces te “verstoren”.

Consumentendossier: De bouwer is straks verantwoordelijk voor het consumentendossier, een uitvloeisel van de Wkb . Digitalisering van het ontwerp en bouwproces kan goed bijdragen aan geautomatiseerde input aan het consumenten dossier. Door checklists binnen BIM 360 te baseren op de NPR8092-richtlijn wordt vulling van het dossier gestructureerd aangepakt.

bim-360-coordinate-640

Autodesk BIM 360

Als platform biedt Autodesk BIM 360 de mogelijkheid fotografische bewijslast en checklists gebaseerd op BRL5019 en NPR8092 centraal en toegankelijk op te slaan. Dit versoepelt het borgingsproces en geeft geautomatiseerd input aan het op te bouwen consumentendossier.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Onze specialisten hebben praktische ervaring met de inzet van nieuwe technologie in de wereld van de bouw.

Maak een afspraak

Persoonlijke uitleg over Wet kwaliteitsborging voor het bouwen?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 9322 333

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde tegoed in uw Cadac Wallet kunt u inzetten op Cadac-software, diensten, experts en trainingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt.

Uw prepaid tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren. Let op: alleen uw prepaid tegoed kunt u inzetten op Autodesk-software.

Kies een locatie

Europa

Wereld