Naar hoofdinhoud
Roelof

Roelof

Consultant Manufacturing / Simulation

Vianen, Netherlands

Ontdek ontwerpfouten voordat het te laat is. Optimaliseer terwijl u ontwerpt.

Ik ben expert in simulaties. Begon met het uitvoeren van simulaties in 2006. In eerste instantie met Inventor Stress Analysis, Dynamic Simulation en Frame Analysis. Naar verloop van tijd kwam daar Simulation Mechanical, CFD en Inventor Nastran bij.

Expertises

Autodesk Nastran
Autodesk Fusion 360
Autodesk Inventor
Autodesk Vault
CFD
Simulatie
Generative design
Computational design
Generatief ontwerp
Cadac NXTdim
Autodesk AutoCAD Mechanical

Ervaring

Consultant Manufacturing

Cadac Group

01 mrt 2012 - Nu (8 jaar, 6 maanden)

Als Consultant Manufacturing help ik klanten om informatie nuttig en waardevol te maken om hun product- en productontwikkelingsproces continu te verbeteren.

Manufacturing Account Manager

Cadac Group

01 apr 2011 - 01 mrt 2012 (10 maanden)

Bedrijven in het MKB op het gebied van ontwerp en engineering adviseren. Verkoop van de ontwerpsoftware 2D/3D, eindige elementen software, opleidingen en consultancy. Organiseren van workshops/seminars, beurzen en referentiebezoeken.

Consultant Mechanical Solutions

CAD & Company

01 dec 2006 - 01 apr 2011 (4 jaar, 3 maanden)

Implementeren van datamanagementsystemen (Autodesk Vault) en CAD applicaties (Autodesk Inventor, AutoCAD Mechanical en AutoCAD). Oplossen van (complexe) vraagstukken van de klant. Signaleren van behoeften en (verbeterings)mogelijkheden bij klanten.

Applicatie Engineer Mechanical

Greenock

01 aug 2006 - 01 dec 2006 (3 maanden)

Voorbereiden en geven van trainingen . Voorbereiden en geven van demonstraties. Installeren en implementeren CAD applicaties (AutoCAD Mechanical en AutoCAD)

Application Engineer / Trainingscoördinator

Pollux

01 feb 2001 - 01 aug 2006 (5 jaar, 5 maanden)

Organiseren, ontwikkelen, voorbereiden en geven van trainingen. Verzorgen van presentaties op seminars, beurzen en bij klanten. Verantwoordelijk voor afdeling Support.

Tekenaar / werkvoorbereider

Bergenco

01 okt 1998 - 01 feb 2001 (2 jaar, 4 maanden)

Opstellen van productietekeningen. Adviseren van de productieleiding t.a.v. constructie en materiaalgebruik. Ontwerpen van CNC programma’s t.b.v. nieuwe producten. Opleiden van CNC machinebedieners.

Werktuigbouwkunde

Pedagogische Technische Hogeschool

01 sep 1997 - 01 jul 2001 (3 jaar, 9 maanden)

Differentiatie: Werktuigbouwkundig ontwerpen. Mijn afstudeeropdracht bestond uit het onderzoeken van windbelasting op een constructie met behulp van een schaalmodel in één van de windtunnels van het NLR in Marknesse.

Validatietechnicus

Nederlandse Productielaboratorium Bloedtransfusieapparatuur en Infusievloeistoffen

01 sep 1992 - 01 okt 1998 (6 jaar, 1 maand)

Begeleiden en uitvoeren van validaties van machines en productieprocessen. Adviseren t.a.v. verbeteringen van machines en productieprocessen. Opstellen van specificaties, criteria en bedrijfsvoorschriften. Plannen en coördineren van validatie werkzaamheden.

Besturingstechniek

Middelbare Technische School

01 sep 1988 - 01 jul 1990 (1 jaar, 9 maanden)

Kopklas opleiding als aanvulling op de MTS Werktuigbouwkunde. De keuze voor deze opleiding was voor mij met name het behalen van een MBO diploma inclusief exacte vakken om door te kunnen stromen naar het HBO.

Werktuigbouwkunde

Middelbare Technische School

01 sep 1985 - 01 jul 1988 (2 jaar, 9 maanden)

Deze opleiding was voor mij destijds een logisch vervolg nadat ik mijn LTS opleiding Motorvoertuigentechniek had voltooid.

Boek Roelof

€1.200,- / dag (excl. BTW)

of en ontdek uw korting en de voordelen van Mijn Cadac Wallet

Boek Roelof

€1.200,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde en/of aangekochte tegoed in uw Cadac Wallet kunt u gebruiken voor toekomstige bestellingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert is de aangewezen consultant om innovatieprocessen en operationele processen te ontwikkelen en optimaliseren met behulp van onder andere Autodesk-software. Een klantgeoriënteerde benadering en kwaliteit staan hierbij centraal. De Industry Expert heeft veel ervaring van een specifieke industrie, kent alle ins en outs van uw branche en streeft naar business excellence en groei van het bedrijf. Bij een expert uit dit hoogste expertlevel kan men rekenen op vergaande deskundigheid op het gebied van automatiseren en digitaliseren. Tevens is de expert in staat om nauw samen te werken met andere stakeholders.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert is een technische professional die begeleiding biedt om Autodesk-software optimaal in te zetten met als doel om processen efficiënter in te zetten. Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen uit eerdere projecten weet de Business Expert de huidige situatie in kaart te brengen en een verschuiving naar de gewenste situatie te realiseren. Daarmee is dit een oplossingsgerichte en technisch zeer bekwame consultant.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  Voor vraagstukken binnen specifieke kennisdomeinen is de Domain Expert de aangewezen expert. Een Domain Expert wordt ingeschakeld voor ondersteuning op het gebied van workflows, industriestandaarden, dataformaten en interoperabiliteit. Deze ervaren consultant helpt u om Autodesk-software optimaal te benutten binnen een processtructuur en is sterk in het signaleren van verbetermogelijkheden. Tevens kan de Domain Expert anderen begeleiden en opleiden.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert is een deskundige trainer met ruime praktijkervaring, die Autodesk-gerelateerde trainingen geeft om het kennisniveau binnen uw organisatie te vergroten. Een Training Expert kan een training op maat vormgeven die aansluit op uw wensen. Daarbij ligt de focus op het overbrengen van praktische vaardigheden met betrekking tot Autodesk-software. Tevens is de Training Expert is in staat het kennisniveau van trainingsdeelnemers te toetsen.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert ondersteunt en adviseert bij het gebruik van een specifiek Autodesk pakket. Deze Expert visualiseert ideeën en concepten tot een hoogwaardig 2D- of 3D-model met behulp van Autodesk software. Het is een vakkundige en ervaren expert, die over alle benodigde vaardigheden beschikt om doelgericht met Autodesk-software te werken. Voor het creëren van werktuigbouwkundige en bouwkundige tekeningen is de opdracht in goede handen bij deze professional.


Kies een locatie

Europa

Wereld