Naar hoofdinhoud
Roelof

Roelof

Consultant Manufacturing / Simulation

Meppel, Netherlands

Ontdek ontwerpfouten voordat het te laat is. Optimaliseer terwijl u ontwerpt.

Ik ben expert in simulaties. Begon met het uitvoeren van simulaties in 2006. In eerste instantie met Inventor Stress Analysis, Dynamic Simulation en Frame Analysis. Naar verloop van tijd kwam daar Simulation Mechanical, CFD en Inventor Nastran bij.

Expertises

Autodesk Nastran
Autodesk Fusion 360
Autodesk Inventor
Autodesk Vault
CFD
Simulatie
Generative design
Computational design
Generatief ontwerp
Cadac NXTdim
Autodesk AutoCAD Mechanical

Ervaring

Consultant Manufacturing

Cadac Group

01 mrt 2012 - Nu (9 jaar)

Als Consultant Manufacturing help ik klanten om informatie nuttig en waardevol te maken om hun product- en productontwikkelingsproces continu te verbeteren.

Manufacturing Account Manager

Cadac Group

01 apr 2011 - 01 mrt 2012 (10 maanden)

Bedrijven in het MKB op het gebied van ontwerp en engineering adviseren. Verkoop van de ontwerpsoftware 2D/3D, eindige elementen software, opleidingen en consultancy. Organiseren van workshops/seminars, beurzen en referentiebezoeken.

Consultant Mechanical Solutions

CAD & Company

01 dec 2006 - 01 apr 2011 (4 jaar, 3 maanden)

Implementeren van datamanagementsystemen (Autodesk Vault) en CAD applicaties (Autodesk Inventor, AutoCAD Mechanical en AutoCAD). Oplossen van (complexe) vraagstukken van de klant. Signaleren van behoeften en (verbeterings)mogelijkheden bij klanten.

Applicatie Engineer Mechanical

Greenock

01 aug 2006 - 01 dec 2006 (3 maanden)

Voorbereiden en geven van trainingen . Voorbereiden en geven van demonstraties. Installeren en implementeren CAD applicaties (AutoCAD Mechanical en AutoCAD)

Application Engineer / Trainingscoördinator

Pollux

01 feb 2001 - 01 aug 2006 (5 jaar, 5 maanden)

Organiseren, ontwikkelen, voorbereiden en geven van trainingen. Verzorgen van presentaties op seminars, beurzen en bij klanten. Verantwoordelijk voor afdeling Support.

Tekenaar / werkvoorbereider

Bergenco

01 okt 1998 - 01 feb 2001 (2 jaar, 4 maanden)

Opstellen van productietekeningen. Adviseren van de productieleiding t.a.v. constructie en materiaalgebruik. Ontwerpen van CNC programma’s t.b.v. nieuwe producten. Opleiden van CNC machinebedieners.

Werktuigbouwkunde

Pedagogische Technische Hogeschool

01 sep 1997 - 01 jul 2001 (3 jaar, 9 maanden)

Differentiatie: Werktuigbouwkundig ontwerpen. Mijn afstudeeropdracht bestond uit het onderzoeken van windbelasting op een constructie met behulp van een schaalmodel in één van de windtunnels van het NLR in Marknesse.

Validatietechnicus

Nederlandse Productielaboratorium Bloedtransfusieapparatuur en Infusievloeistoffen

01 sep 1992 - 01 okt 1998 (6 jaar, 1 maand)

Begeleiden en uitvoeren van validaties van machines en productieprocessen. Adviseren t.a.v. verbeteringen van machines en productieprocessen. Opstellen van specificaties, criteria en bedrijfsvoorschriften. Plannen en coördineren van validatie werkzaamheden.

Besturingstechniek

Middelbare Technische School

01 sep 1988 - 01 jul 1990 (1 jaar, 9 maanden)

Kopklas opleiding als aanvulling op de MTS Werktuigbouwkunde. De keuze voor deze opleiding was voor mij met name het behalen van een MBO diploma inclusief exacte vakken om door te kunnen stromen naar het HBO.

Werktuigbouwkunde

Middelbare Technische School

01 sep 1985 - 01 jul 1988 (2 jaar, 9 maanden)

Deze opleiding was voor mij destijds een logisch vervolg nadat ik mijn LTS opleiding Motorvoertuigentechniek had voltooid.

Boek Roelof

€1.200,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek Roelof

€1.200,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde tegoed in uw Cadac Wallet kunt u inzetten op Cadac-software, diensten, experts en trainingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt.

Uw prepaid tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren. Let op: alleen uw prepaid tegoed kunt u inzetten op Autodesk-software.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld