Naar hoofdinhoud
Noël

Noël

Industry Expert Additive Manufacturing

Maastricht, Netherlands

Medewerkers en beslissers zijn bepalend voor inzet Additive Manufacturing

3D printen betekent innoveren met technische en financiële voordelen. Ik help bedrijven omgaan met deze technologische verandering. Focus is opbouw van interne expertise en 3D mindset bij medewerkers. Via quick-scan, training of uw eigen 3D printstrategie.

Expertises

3D-printing
Additive manufacturing
Productontwikkeling & innovatie
3D-ontwerp
3D-CAD-software
Autodesk Fusion 360

Ervaring

Gecontroleerd & Geautoriseerd 3D printen

MIT Project CadChain, MaukCC en 3D Maastricht

01 dec 2020 - Nu (1 maand)

Ontwikkeling van CAAM: een gecontroleerd 3D print productieproces waarbij automatisch elke handeling toestemming vereist. Bedrijven zijn verzekerd van kwaliteit en rechtmatig gebruik van IP. De doorbraak als productietechnologie voor industriële toepassingen.

Procesbegeleiding gebruik 3D printen bij UniteQ

Opdracht bij UniteQ

01 feb 2020 - 01 sep 2020 (6 maanden)

Procesbegeleiding voor in-huis produceren van betrouwbare en consistente industriële onderdelen. Sterk, maatnauwkeurig, goedkoop, snel beschikbaar. Kleine series met consistente kwaliteit. Efficiëntere bedrijfsprocessen, innovatie in producten, behoud imago.

Inzet 3D printen voor behoud en versterken marktpositie

Opdracht voor Manders Automation

01 jan 2020 - 01 jun 2020 (4 maanden)

Manders Automation investeert strategisch in ontwikkeling van medewerkers. Begeleiding inzet 3D printen. Ontwikkelen 3D mindset team, know how, ontwikkelen toepassingen, masterclass en workshops. 3D printstrategie (Roadmap) met investeringscenario’s.

Opdracht marktonderzoek en 3D Strategie

Leverancier van bewerkte kunststoffen

01 dec 2019 - 01 feb 2020 (2 maanden)

Advies portfolio dienstverlening 3D printen. Product/markt combinaties. Marktbenadering huidige en nieuwe klanten. Strategie nieuwe verdienmodellen. SWOT 3D printtechnnieken, kostenanalyse, total cost of ownership, rendement, make-or-buy, toeleveranciers.

Additive Manufacturing for Innovative Design and Production

Massachusetts Institute of Technology

01 mrt 2019 - 01 jul 2019 (3 maanden)

Technology principles,applications,implications of AM. Polymers, composites & metals. Computational design, engineering.

Bedrijfsopleiding intern 3D printen: kennis, ervaring, mindset medewerkers

Opdrachten bij o.a. VDL Nedcar, Manders Automation, Nordson, Groba, UniteQ, Jekillandhyde

01 jan 2018 - Nu (3 jaar)

Bedrijfsopleiding intern in 3D printtechnologiën FFF, SLA/DLP, SLS, MJF, SLM, kunststof/metaal, design & engineering (DfAM), materialen, hardware en leveranciers. Toepassingen, kostenreducties, nieuwe mogelijkheden en verdienmodellen.

MKB Learning & Business Development 3D printing

Cluster Brammer/Rubix, Eagle Simrax, GDO, Melotte, VanCare, Andi

01 mei 2017 - 01 jan 2018 (7 maanden)

Oprichter praktijkprogramma MKB. Cluster van bedrijven ondersteunen met 3D print technologie. Praktijkgericht ontwikkelen van toepassingen, mindset en 3D printstrategie. Met partners LIOF (reg.ontw.mij), UMIO (Maastricht University) en gemeente Maastricht.

Managing Director

3D Maastricht BV

01 sep 2014 - Nu (6 jaar, 4 maanden)

Noël is eigenaar van adviesbureau 3D Maastricht BV. Experts in 3D printen/Additive Manufacturing. Support voor maakindustrie, medical, health&care, luchtvaart. Advies, procesbegeleiding, applicatieontwikkeling en Utlimaker 3D printers.

Boek Noël

€1.400,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek Noël

€1.400,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde en/of aangekochte tegoed in uw Cadac Wallet kunt u gebruiken voor toekomstige bestellingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld