Naar hoofdinhoud
Merlijn

Merlijn

Integraal project coördinator / modelleur / trainer

Ede, Netherlands

Modelcoordinatie- en validatie

Pragmatisch en communicatief vaardige BIM specialist met 5+ jaar ervaring. Ik beheers zowel het bouwkundige modelleren als constructief en heb met beide veel ervaring. Met deze inhoudelijke kennis, gecombineerd met Navisworks/Solibri ben ik de BIM-coördinator.

Expertises

BIM-modelleren
Autodesk Revit Structure
Autodesk Collaboration for Revit C4R
Autodesk Revit
Solibri
Autodesk Navisworks
Autodesk Docs (BIM 360 Docs)
Autodesk Dynamo
3D design
2D-ontwerpen en 2D-tekenen
Ontwerpen
Technisch tekenen
Autodesk BIM Collaborate Pro (BIM 360 Design)
Autodesk Build (BIM 360 Build)
Revit Family maken
BIM

Ervaring

BIM Specialist

BIMgeneration

01 jul 2019 - Nu (1 jaar, 11 maanden)

International lead BIM modeler

Hilti

01 jan 2018 - 01 jun 2019 (1 jaar, 4 maanden)

Ik ben bij Hilti begonnen in een team van 3 personen waarin wij als key-member het fundament hebben gelegd voor BIM bij Hilti. Kerntaak van mij was in de begin periode met name adviserend en begeleiden voor de diverse vestigingen in Europa. Later in het jaar is dit verschoven naar focus op uitvoerende taak op project basis. Verantwoordelijkheden: Kwaliteitscontrole op projectniveau, software en ICT coördinatie, template beheer, Issue management opgezet, begeleiden/aansturen van collega’s (Europa) en het geven van masterclasses, modeleur voor grootschalige Europese projecten, o.a.: Zwitserland: CSL Protinus en Lonza (laboratoria) en Nederland: Oosterdok Eiland, 2Amsterdam (utiliteit)

Blog schrijver

BIM and stuff

01 mrt 2017 - Nu (4 jaar, 3 maanden)

Kennis delen is voor mij een belangrijke factor. Aan het begin van mijn loopbaan heb ik zelf erg veel baat gehad bij forums en andere kennisplatforms. Door zelf een blog te schrijven over mijn expertise hoop ik daar op mijn manier aan bij te dragen.

Lead BIM modeler

Lievense CSO

01 aug 2016 - 01 dec 2017 (1 jaar, 3 maanden)

Bij Lievense CSO begonnen als lead modeleur en ben ik kartrekker geweest van de modelleurs om BIM modeleren op een hoger niveau te krijgen, betere samenwerking tussen managers en constructeurs enerzijds en modelleurs anderzijds. Daarbij heb ik de volgende verantwoordelijkheden en rollen vervuld; Template beheer, begeleiden/aansturen van collega’s, werkgroep IT en BIM; multidisciplinair team om de voortgang van BIM en automatisering vorm te geven, toonaangevende projecten (RAI hotel te Amsterdam-zuid, topsport complex te Ede, Eemplein te Amersfoort)

BIM modeler / BIM coördinator

Snetselaar

01 aug 2014 - 01 aug 2016 (2 jaar)

Bij Snetselaar ben ik begonnen als BIM modelleur en vrij snel en doorgegroeid naar BIM coördinator. Ik template beheer gedaan, families (BIM content) naar een hoger niveau gebracht en een belangrijke bijdrage geleverd aan de manier van samenwerken . Mijn focus was hierbij vooral gericht op innoveren en met een frisse blik kijken naar het samenwerkingsproces om de techniek hier zo goed mogelijk op af te stemmen.

Tekenaar

Iv-Infra

01 sep 2013 - 01 aug 2014 (10 maanden)

Met name gewerkt aan projecten tijdens de (o.a. de onderdoorgang Neherkade te Den Haag en de fietsbrug Vlietpolderplein) tijdens uitvoeringsontwerp uitgewerkt. Met name maatvoerings- en wapeningstekeningen in AutoCAD uitgevoerd.

Bachelor of Build Environment (BBE)

Hogeschool van Amsterdam

01 sep 2007 - 01 sep 2013 (6 jaar)

De opleiding bouwkunde/civiele techniek aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft de bijzondere eigenschap dat er in het begin van het tweede jaar een specialisatie richting wordt gekozen. Het grote voordeel is dat studenten aan de Hogeschool van Amsterdam inhoudelijk meer weten van hun vakgebied en dus een breder theoretisch kader heb opgebouwd, in mijn geval is dat constructief ontwerpen.

Boek Merlijn

€1.200,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek Merlijn

€1.200,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde tegoed in uw Cadac Wallet kunt u inzetten op Cadac-software, diensten, experts en trainingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt.

Uw prepaid tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren. Let op: alleen uw prepaid tegoed kunt u inzetten op Autodesk-software.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld