Naar hoofdinhoud
Marco

Marco

CAD/CAM Consultant

Vianen, Netherlands

Ik help u CAD/CAM te integreren binnen uw organisatie

Als een CAD/CAM Consultant adviseer, train & ondersteun ik bedrijven met de laatste ontwikkelingen. Mijn specialiteiten: ★ Autodesk Inventor CAD/CAM ★ Autodesk Fusion 360 CAD/CAM ★ HSMSimul (Machine Simulatie) ★ Autodesk FeatureCAM ★ Autodesk PowerMill

Expertises

Autodesk FeatureCAM
Autodesk Inventor CAM
Autodesk Inventor
Autodesk Fusion 360
Autodesk Fusion Team
Autodesk PowerMill
HSMSimul
Autodesk HSMWorks
CAM voor CNC-bewerkingen
CAD / CAM
CAM
CNC-programmeren
CNC-bewerkingen
CNC
iLogic

Ervaring

Autodesk Expert Elite

Autodesk

01 aug 2017 - Nu (3 jaar, 5 maanden)

Het Autodesk Expert Elite-programma is een groep leden uit 53 verschillende landen. Een programma gemaakt om mensen over de hele wereld te herkennen die een aanzienlijke kennis, productontwikkeling en ervaring hebben in de MFG-industrie.

CAD/CAM Consultant

Cadac Group

01 sep 2016 - Nu (4 jaar, 4 maanden)

Als CAD/CAM-consultant bij Cadac Group adviseer, train en ondersteun ik klanten binnen hun CAD/CAM-business met de volgende product: ★ Autodesk Inventor CAM ★ Autodesk Fusion 360 ★ Autodesk Fusion Team ★ Autodesk PowerMill ★ Autodesk FeatureCAM

Application Engineer

CADMatch

01 feb 2011 - 01 sep 2016 (5 jaar, 6 maanden)

Vanuit de rol als support medewerker voor Autodesk software doorgegroeid tot trainer/consultant voor ★ Inventor Professional. (CAD) ★ Inventor HSM Professional (CAD/CAM) ★ Autocad (CAD) ★ Showcase (Visualisation) ★ Vault Professional (Data Management)

System Engineer

FEI Company

01 jan 2007 - 01 jan 2011 (4 jaar)

Samenstellen en testen van high-end SDB (Small Dual Beam) elektrone microscopen en TEM (Transmission Electron Microscope) accelerators voor Technai en Titan microscopen. Troubleshooting en product/process verbeteringen voor de 6-inch stage/UHR stage/load-lock.

CNC Draaien/Lang Draaier & Frezer

Jansen Machining Technology

01 mei 2002 - 01 dec 2006 (4 jaar, 6 maanden)

Jansen is gespecialiseerd in nauwkeurig draaien en frezen met hoge afwerkingsgraad. Een bedrijf wat technische grenzen vooral ziet om de lat steeds een stukje hoger te leggen.

Fijnmechanische Techniek

ROC Eindhoven

01 aug 1998 - 01 mei 2002 (3 jaar, 8 maanden)

Vanuit mijn interesse voor techniek en verspaning heb ik voor deze opleiding gekozen. Als eind project heb ik een 4 cilinder 2 takt boxermotor ontworpen en gemaakt.

Beoordelingen

4,9 uit 5

10 beoordeling(en)
5
4
3
2
1

Aanvullende scholing Fusion 360

Sander J, Hillebrand Verspaning B.V. 6 maanden geleden

Na een tijdje gebruik gemaakt te hebben van Fusion 360 merkten we dat de basis die we geleerd hadden op de cursussen wat aanvulling nodig had. Met name voor de 3D bewerkingen en de niet alledaagse bewerkingen hebben we veel profijt van Fusion. We hebben enkele producten samen met Marco bekeken en daar oplossingen voor gevonden. Marco blijkt telkens wel een manier te vinden om tot een goed resultaat te komen. We hopen dat we nu zelf ook de inzicht en creativiteit kunnen opbouwen om alle uitdagingen aan te kunnen. Marco is behulpzaam om de instellingen te optimaliseren. Een leerzame dag!

Autodesk Fusion 360
CAM voor CNC-bewerkingen
Tekenen & schetsen
CAD / CAM

Oplevering op maat gemaakte post-processor kotterbank

Hans v, PTS Machinery 7 maanden geleden

Na het plaatsen van onze nieuwe kotterbank was er behoefte aan een nieuwe post-processor zodat we binnen Inventor onze CNC-bewerkingen kunnen programmeren. Na onze wensen door gesproken te hebben met Marco heeft het team van Cadac een op maat gemaakte post-processor opgeleverd. Bij het opleveren is Marco 1 dag bij ons op locatie geweest om de post-processor uitvoerig te testen, laatste wijzigingen door te voeren en uitleg te geven aan ons personeel. Veel kennis over de materie en duidelijk uitgelegd.

Fusion 360 simultaan op Hurco VCX600i

Jan v, Mahaco Fijnmetaal BV 2 maanden geleden

Marco Takx heeft samen met ons een project geprogrammeerd in Fusion 360. Dit was ook een testcase voor het finetunen van de postprocessor en HSMSimul. Het betreft een tweetal producten die 5-assig simultaan gefreesd moesten worden op onze nieuwe Hurco VCX600i. Voor de machinesimulatie gebruiken wij HSMSimul. Hiermee simuleren wij op nc code wat een hoge mate van betrouwbaarheid geeft wat er daadwerkelijk op de machine gebeurd. Het project is naar volle tevredenheid verlopen, waarvoor dank Marco.

Autodesk Fusion 360

Fusion 360 expertise

Niels V, VTO Machining 2 maanden geleden

Marco Takx is een enthausiaste consultant die een enorme bagage aan CAD/CAM kennis heeft. Tijdens zijn bezoek is er een inventarisatie rapport gemaakt voor een Post Processor voor onze Style MC750. Daarnaast heeft hij mij geholpen met specifieke programmeer uitdagingen. Bedankt voor jou expertise!!!

Autodesk Fusion 360
CAD / CAM
CAM

Productie probleem wikkelspillen

Luc V, Heraeus Electro-Nite International NV 6 maanden geleden

Marco heeft ons goed geholpen met ons probleem. Bijkomend heeft hij aangetoond dat de as te bewerken is met een CNC-machine door een simulatie in Fusion 360.

Productontwikkeling & innovatie
Autodesk Fusion 360
Autodesk Inventor
CAD / CAM
CAM
CAM voor CNC-bewerkingen

Ondersteuning bij Autodesk licenties

Rob G, Machinefabriek Molendijk BV 4 maanden geleden

Al onze pc's werden omgezet naar een nieuw domein waarbij Marco ervoor zorg droeg dat al onze Autodesk & Cadac software bleef werken. Bedankt voor jou inzet.

Autodesk Inventor
Autodesk Inventor CAM
Cadac NXTdim

Voorbereiding vrijgave postprocessor in Fusion 360

Gerrie C, Zuyd (Hogeschool) 3 maanden geleden

Marco heeft ons fantastisch ondersteund bij de voorbereidingen voor de vrijgave van postprocessor in Fusion 360. Marco kan putten uit een ruime hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van CADCAM en denkt altijd mee in het vinden van een passende oplossing. Hij heeft ons in ieder geval bijzonder goed geholpen bij het modelleren van een CADCAM-model en daarnaast nog een hands-on training verzorgd. Ik kan Marco bij iedereen aanbevelen.

Autodesk Fusion 360
CAD-werkplekconfiguratie
CAD / CAM
3D-ontwerp
3D-CAD-software
CNC

CAM training Fusion 360

Huub B, Technisch Advies- en Constructiebureau Unisign BV 3 maanden geleden

Opzet van de cursus was om bij de werkvoorbereiders een "out-of-the-box" denken te ontwikkelen in het opzetten van een programma. Hierdoor meer "slimmigheden" verkrijgen om sneller te kunnen cammen. De opleiding werd door Marco verzorgd en de medewerkers waren erg te spreken over hoe Marco met veel enthousiasme de cursus gaf. Marco, bedankt voor alle input en de wijze waarop je inhoud hebt gegeven aan deze opleiding.

Post Processor afname voor de Kiheung & Awea

Kevin M, Zwijnenburg 7 maanden geleden

Alles is naar wens verlopen. Het was fijn samenwerken met Cadac Group. Ervaring en direct klantencontact zorgen voor een soepele samenwerking!

Autodesk Fusion 360
Autodesk Fusion Team
CAM voor CNC-bewerkingen
CNC-bewerkingen
CNC-programmeren
CAD / CAM
CNC post processoren
CNC
CAM

Fusion 360 CAD voor CAM

Davy C, BP Chembel NV 2 maanden geleden

Na enkele basis trainingen bij CADAC was er toch nog behoefte aan meer diepgaande kennis. De 'Expert bedrijfstraining' van Marco was hierin een grote hulp. Mede door zijn uitgebreide ervaring en praktische ingesteldheid hebben we veel tips en tricks geleerd voor de specifieke problemen waar we op vastliepen. De training was f2f en hierdoor op maat, tempo en behoefte van de cursist. Zeker een aanrader!

Autodesk Fusion 360
CAD-tekensoftware
CAD-ontwerp
CAD / CAM
3D-CAD-software
CAM

Boek Marco

€1.200,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek Marco

€1.200,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde en/of aangekochte tegoed in uw Cadac Wallet kunt u gebruiken voor toekomstige bestellingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld