Naar hoofdinhoud
Gerard

Gerard

CAD/CAM Engineer

Gilze en Rijen, Netherlands

Wilt u starten met CAD en/of CAM? Ik kan u helpen.

Ruime praktijk ervaring in de verspaning (+25 jaar) | Ruime ervaring met diverse CAD en CAM systemen (+20 jaar) | Ruime ervaring in de High Tech Industy | Ruime ervaring met het geven van diverse trainingen

Expertises

CAD-software
CAD-tekensoftware
CAD-tekenapplicaties
CAD-ontwerp
CAD / CAM
3D-CAD-software
CAM voor CNC-bewerkingen
CAM
Autodesk Fusion 360

Ervaring

Freelance Praktijk instructeur CAD/CAM/CNC en conventioneel verspanen

Summa College - Techniek Academie Brabant te Den Bosch

01 dec 2017 - 01 jun 2019 (1 jaar, 5 maanden)

Het begeleiden, motiveren en trainen van niveau 2 en 3 BBL leerlingen tot CNC en conventioneel verspaner. Ook CAD en CAM programmeer trainingen heb ik verzorgt op deze school.

CAD/CAM Engineer

FMI Precision

01 feb 2011 - 01 jun 2011 (3 maanden)

TopSolid CAM programmeer-werkzaamheden voor meer-assige CNC draai- en freescombinaties en 5-assige Hermle CNC freesmachines.

Freelance CAD/CAM Engineer

Diverse opdrachtgevers

01 jan 2011 - 01 okt 2020 (9 jaar, 8 maanden)

Cam programmeren met EdgeCam, HyperMill en het ontwerpen van opspanmiddelen en spanmallen d.m.v. Cad. Dit alles in de meest uiteenlopende projecten voor hoofdzakelijk de High tech industrie. Veel ervaring met procesoptimalisatie en procesbeheersing!

CAD/CAM Engineer

Machinefabriek Gebrs. Frencken B.V.

01 jun 2008 - 01 jan 2011 (2 jaar, 6 maanden)

3D ontwerp van onderdelen, mallen en andere opspanmiddelen en TopSolid programmeerwerk voor 3- en 5-assige Hermle, Mikron en Fehlmann freesbanken.

CAD/CAM Engineer

FMI Touw

01 mrt 2007 - 01 jun 2008 (1 jaar, 3 maanden)

Het volledig zelfstandig CAM programmeren met Cimatron van 3D producten. Deze producten produceren op CNC freesmachines. Bedenken, uitwerken en produceren van complexe opspanmiddelen om de producten te kunnen bewerken voor klantspecifieke eisen.

Eigenaar

Kolsteren CNC

01 jul 2001 - 01 mrt 2007 (5 jaar, 7 maanden)

Kolsteren CNC produceerde klant specifieke onderdelen gemaakt op twee 3-assige freesbanken en een CNC draaibank met stafaanvoer. Alles werd geprogrammeerd met EZcam. Kolsteren CNC is gestopt in 2007 vanwege de teruglopende inkomsten.

CNC Frezer / CNC programmeur

Kin Machinebouw

01 jan 1998 - 01 jul 2001 (3 jaar, 5 maanden)

Het zelfstandig frezen en programmeren van grote werkstukken op een Zayer CNC bedfreesbank met een Heidenhain besturing.

Conventioneel/Teach-in/CNC draaier en frezer

Rosario Productie

01 aug 1995 - 01 jan 1998 (2 jaar, 4 maanden)

Hier ben ik begonnen met mijn carrière in de metaal. Conventioneel/Teach-in/CNC draaien en frezen op diverse conventionele , teach-in en CNC machines met diverse besturingen.

Boek Gerard

€1.200,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek Gerard

€1.200,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde en/of aangekochte tegoed in uw Cadac Wallet kunt u gebruiken voor toekomstige bestellingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld