Naar hoofdinhoud
Ed

Ed

Senior Consultant

Hengelo, Netherlands

meer bewust doelgericht werken

Maken is een kunst! PLM en PDM software ondersteunt verkoop-, ontwerp-, productie- en onderhoudsprocessen. Een ideaal hulpmiddel om stappen in verbetering te zetten. Ik help om samen deze uitdagingen op te pakken en uit te werken.

Expertises

Autodesk Fusion Lifecycle
LISP
Autodesk AutoCAD Mechanical
Systems engineering
3D-mechanisch ontwerp
Autodesk Vault
Productontwikkeling & innovatie
Product lifecycle management (PLM)
Product data management (PDM)
ECAD & MCAD
Data management & samenwerking
Virtual Reality (VR)
iLogic
CPQ

Ervaring

Senior Consultant

Cadac Group Mfg

01 sep 2020 - Nu (4 maanden)

Primair implementeer en ontwikkel ik oplossing in het domein van Configure, Price en Quote (CPQ) en Product Lifecycle Management (PLM). Daarnaast implementeer en ontwikkel ik oplossing in het domein van Product Data Management (PDM)

Industrieel Consultant

SOLID PLM

01 okt 2019 - 01 sep 2020 (10 maanden)

Zelfstandig ondernemer (ZZP) m.i.v. oktober 2019. Via Cadac Xperts wil ik de band die ik heb opgebouwd met Cadac en haar klanten versterken en verdiepen.

Systeem Engineer

Maas Internal LogistiX

01 okt 2018 - 01 okt 2019 (1 jaar)

In dit korte jaar heb ik bij Maas IL het bestaande 2D AutoCAD layout proces kunnen ombuigen naar een 3D AutoCAD layout proces. Door dit te combineren met PDM standaards (Inventor/Vault) kan automatisch in detail het complete systeem in 3D worden geverifieerd.

Senior Consultant Manufacturing

Cadac Group Mfg

01 jul 2000 - 01 okt 2018 (18 jaar, 3 maanden)

In de jaren bij Cadac Group Mfg heb ik met veel bedrijven en hun medewerkers mogen samenwerken. Daarbij lag het zwaartepunt op het creëren en gebruiken van productinformatie in de organisatie. In deze samenwerkingen heb ik mijn 'steentjes' kunnen bijdragen.

ing. Autotechniek

HTS Apeldoorn

01 sep 1980 - 01 sep 1984 (4 jaar)

Afstudeeropdracht: Voertuigsimulatie brandstofverbruik op basis van vrachtwagen luchtweerstandsverbetering in windtunnel TU-Delft

Beoordelingen

5 uit 5

1 beoordeling(en)
5
4
3
2
1

Herstarten Vault systeem na Banjo virus

Bas K, Reesink Production BV 12 maanden geleden

Ons systeem was getroffen door een banjo virus. Hierdoor waren alle bestand geencrypt en moesten de back-ups teruggezet worden. Na het terugzetten van het systeem werkte de Vault server niet meer. Gezien Cadac niet direct iemand beschikbaar had werd Ed Mater als Cadac expert ingezet. Ed heeft dit zeer snel opgepakt en de oorzaak gevonden. Dit heeft hij met ons externe ICT bedrijf afgestemd en gezamenlijk hebben ze ieder hun deel gedaan zodat we weer snel konden draaien. Na de installatie door Ed hebben we gezamenlijk een aantal testen gedaan en kwamen we tot de conclusie dat het systeem weer naar behoren draait.

Boek Ed

€1.200,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek Ed

€1.200,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde en/of aangekochte tegoed in uw Cadac Wallet kunt u gebruiken voor toekomstige bestellingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld