Naar hoofdinhoud
Bram Oosterlaar

Bram

Consultant Installatietechniek

Vijfheerenlanden, Netherlands

Ik kan u ondersteunen in de digitalisering van uw ontwerpproces.

Als ervaren ontwerper van werktuigbouwkundige installaties met zowel oog voor techniek als financiën ben ik bekend met de voor u belangrijke informatie. Ik help ontwerpende installateurs en installatie adviseurs graag met het voorkomen van faalkosten.

Expertises

HVAC
Autodesk Revit MEP
Ontwerpen
Tekenen & schetsen
Data management & samenwerking
Technisch tekenen

Ervaring

Consultant Installatietechniek

Cadac Group

01 apr 2020 - Nu (9 maanden)

Op basis van mijn ervaring ondersteuning bieden aan bedrijven en software ontwikkeling om processen verder te kunnen digitaliseren. Dit alles met als doel installaties sneller en foutloos te kunnen ontwerpen, met de optimale variant als resultaat.

Tender Engineer

Linthorst Techniek

01 mrt 2019 - 01 apr 2020 (1 jaar, 1 maand)

In bouwteam verband ontwerpen, coördineren en budgetteren van gebouwgebonden installaties. Ook ervaring opgedaan met haalbaarheidsstudies voor energieleveringscontracten vanuit een ESCO (EnergySericeCompany)

Adviseur Installatietechniek

Aveco de Bondt

01 dec 2016 - 01 feb 2019 (2 jaar, 2 maanden)

Installaties ontwerpen, berekenen en modelleren waarbij het model centraal staat. Energie analyses gemaakt vanuit gebouwsimulatie software om tot optimale bouwfysische uitgangspunten te komen.

Ontwerp en calculatie

Breman Utiliteit Zwolle

01 sep 2007 - 01 dec 2016 (9 jaar, 3 maanden)

Deelgenomen aan bouwteams en kennis gemaakt met vele contractvormen als UAV-gc en verschillende Design& Build varianten. Vak inhoudelijk heb ik mij kunnen ontwikkelen door BRL6000-21 ontwerpcertificaat te halen voor het ontwerpen van bodemenergiesystemen.

Engineering

Samenwerkende Adviseurs Nederland

01 jul 2005 - 01 aug 2007 (2 jaar, 1 maand)

Ervaring opgedaan met het opstellen van berekeningen en rapportages voor omgevingsvergunningen. Naast het ontwerpen van de installaties ook het schrijven van bestekken en opstellen van aanbestedingsstukken eigen gemaakt.

Ontwerp en calculatie

Hellebrekers Technieken

01 feb 2004 - 01 jun 2005 (1 jaar, 3 maanden)

Hellebrekers is met name gespecialiseerd in zwembaden en gebouwen met een sportfunctie. Ik heb daar veel geleerd over wat er komt kijken bij waterbehandeling en zwembadtechniek.

Tekenaar/ werkvoorbereider/ calculator

Van Dorp Installaties Deventer

01 sep 1999 - 01 jan 2004 (4 jaar, 3 maanden)

Naast werktuigbouwkundige projecten in de utiliteit en industrie ook sprinkler ervaring opgedaan. De combinatie van de functies geeft een groot inzicht in het gehele proces, er gaat of komt niets over de schutting, je ziet het allemaal.

MTS Installatietechniek

Deltion Zwolle

01 sep 1995 - 01 aug 1999 (3 jaar, 10 maanden)

Ik ben mij gedurende mijn loopbaan zowel vakinhoudelijk als softwaretechnisch blijven ontwikkelen. Onder andere op WKO gebied (BRL6000-21), Gebouw energie simulaties en TVVL Commissioning.

Boek Bram

€1.000,- / dag (excl. BTW)

Profiteer van de voordelen van Cadac Wallet. of u gratis aan bij Mijn Cadac.

Boek Bram

€1.000,- / dag

Informatie over de Cadac Wallet

Digitale portemonnee voor al uw aankopen bij Cadac

Als klant van Cadac spaart u tegoed in uw Cadac Wallet bij elke aankoop van software, trainingen, experts en diensten. Met dit tegoed kunt u korting krijgen op uw volgende aankoop. Ook is het mogelijk om tegoed te kopen en dit op een later moment te gebruiken voor een bestelling via de website van Cadac.

U vindt uw gespaarde en aangekochte tegoed in uw persoonlijke Cadac Wallet onder Mijn Cadac. 

Sparen voor korting

U spaart automatisch bij iedere aankoop van Autodesk-software, Cadac-software, experts, diensten en trainingen op de website van Cadac. Bij het plaatsen van uw bestelling ziet u direct hoeveel euro u spaart in uw Cadac Wallet. De hoogte van het gespaarde tegoed hangt af van de hoogte van uw bestelling. Hoe meer u bestelt, hoe meer u spaart!

Prepaid

U kunt tegoed kopen voor uw Cadac Wallet en dit gebruiken voor toekomstige bestellingen, oftewel prepaid. Dit is bijvoorbeeld handig als u een vooraf gereserveerd budget heeft of als u vooraf support wilt inkopen. Onder Mijn Cadac kunt u te allen tijde tegoed kopen en uw saldo inzien. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kunt u op al onze producten inzetten. 

Betalen met uw Cadac Wallet

Het gespaarde en/of aangekochte tegoed in uw Cadac Wallet kunt u gebruiken voor toekomstige bestellingen. Gespaarde korting is een jaar geldig en dit wordt telkens met een jaar verlengd als u binnen dit jaar extra tegoed spaart of aankoopt. Tijdens het afrekenen selecteert u eenvoudig uw Cadac Wallet om tegoed te verzilveren.

Expertlevels


Onze experts zijn er in verschillende niveaus. Bekijk ze hieronder!

 1. Industry Expert €1.300,- - €1.500,- / dag

  De Industry Expert ziet nationale en internationale trends in de betreffende industrie en ontwikkelingen in een vroeg stadium, combineert en ontwikkelt deze met elkaar tot een geïntegreerd toekomstbeeld. Werkt nauw samen met andere stakeholders.

  Deze senior consultant stijgt boven de operationele gang van zaken uit, levert diensten aan die nog niet eerder geleverd zijn, draagt verantwoordelijkheid voor de acties die hij neemt, toont lef en zelfvertrouwen en heeft een uitgebreid portfolio met ervaringen.

  Door vastgeroeste gewoonten te doorbreken, laat de Industry Expert zien dat het ook anders kan. Met als doel om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Hij of zij werkt ideeën uit voor de toekomst, positioneert deze in een ruimere context en plaatst deze in een lange termijn perspectief.

  De Industry Expert onderkent de gevolgen van veranderprocessen voor de totale organisatie, de mensen, de werkprocessen en de relaties in de industrie.


 2. Business Expert €1.100,- - €1.300,- / dag

  De Business Expert ziet kansen in de markt en kan deze op de juiste commerciële waarde schatten. Durft met ideeën tegen de stroom in te zwemmen. Vertaalt de wensen van klanten naar nieuw te ontwikkelen doelen, treedt buiten de gangbare paden en doet voorstellen die niet altijd voor de hand liggen.

  Dankzij de jarenlange opgedane kennis en ervaringen komt de Business Expert snel tot de kern en legt verbanden. Deze expert kent de markt en de spelers. Bovendien werkt hij of zij onafhankelijk, neemt zelfstandig besluiten en vormt een eigen mening op basis van eigen inzichten en ervaring. Maakt gebruik van concrete voorbeelden om eigen argumenten kracht bij te zetten. Bij het leveren van diensten handhaaft de Business Expert hoge kwaliteitsnormen.


 3. Domain Expert €900,- - €1.100,- / dag

  De Domain Expert is de aangewezen persoon voor vraagstukken binnen een specifiek kennisdomein. Hij of zij signaleert mogelijke oorzaken van problemen, creëert kansen, herkent belangrijke informatie, zoekt naar relevante gegevens, ondersteunt op het gebied van workflows en draagt bij aan de ontwikkeling van de oplossing.

  Bij het vinden van oplossingen komt de Domain Expert met nieuwe ideeën die voor anderen (nog) onuitvoerbaar lijken. Deze expert kan samenwerken met externen uit wederzijds belang. Kenmerkend voor de Domain Expert zijn deskundigheid, vakmanschap, interesse in het domein en het bijhouden van het kennisniveau.


 4. Training Expert €700,- - €900,- / dag

  De Training Expert draagt graag kennis over aan anderen en wil het probleemoplossend vermogen van anderen vergroten. Deze expert geeft uitleg in heldere bewoordingen die voor anderen goed te volgen is. Bovendien vertaalt hij of zij abstracte informatie naar concrete voorbeelden. De Training Expert toetst graag het effect van de opleiding of training en stuurt bij waar nodig.

  Dankzij ruime ervaring en kennis om te coachen is dit de aangewezen persoon om anderen op te leiden. De Training Expert kan goed inschatten wat voorrang heeft en past hierop de opleiding of training aan. Met als doel om anderen te stimuleren hun loopbaanwensen realiseerbaar te maken.


 5. Creating Expert €500,- - €700,- / dag

  De Creating Expert kijkt verder dan de voor de hand liggende oplossing. Door ideeën en gegevens te herschikken, komt deze expert tot een vernieuwend idee, alternatieve aanpak of onconventionele oplossing.

  Om te komen tot een effectief plan van aanpak werkt de Creating Expert grondig en gedetailleerd ideeën uit, met veel aandacht voor details. Hij of zij signaleert kansen om de kwaliteit te verbeteren en is kritisch, ook naar eigen werk. Kan in heldere bewoordingen complexe onderwerpen uitleggen die voor anderen ook goed te volgen zijn en vertaalt abstracte informatie naar concrete voorbeelden.

  Wat heeft voorrang? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er? Dit is waar de Creating Expert het initiatief neemt. Tevens toont hij of zij vakmanschap en interesse in het vak.


Kies een locatie

Europa

Wereld