Van ontwerp naar 3D-print Workshop

  • Duur: 1 dag
  • Prijs: € 550,- per dag
  • Trainingsvorm: Klassikaal

Het ziet er zo eenvoudig uit, maar een ontwerp in 3D printen is in de praktijk een stuk lastiger dan dat het lijkt. Printbaarheid en vormvastheid zijn soms flinke uitdagingen. Je hebt echt kennis nodig van het bouwen van de juiste support structuur, of het maken van openingen zodat ondersteunend materiaal het product ook weer kan verlaten.

Het begint met het ontwerp. We gaan u leren hoe u het model optimaliseert voor 3D printing. Dan komt de voorbereiding, het aanleggen van de support structuren en het genereren van de slices. Voordat we de printer aanzetten gaan we eerst een simulatie doen. Krijgen we geen krimp en temperatuurproblemen? Vaak blijkt er dan nog iets over het hoofd gezien te zijn, daar komt u liever niet pas na een nacht printen van een mislukt product achter.

Zijn deze uitdagingen overwonnen? Dan gaan kunnen we echt gaan printen op een van onze printers. Onze ervaring leert dat ook dan nog steeds een aantal iteraties nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen.

Uiteindelijk wordt het product nog nabewerkt voor bijvoorbeeld het tappen van draad, finishing van pas- en aanlegvlakken, of het ruimen van nauwkeurige gaten. Door het ontwerpmodel goed op te bouwen en de juiste informatie op de juiste manier in het model te verwerken, bespaart u veel tijd bij het maken van het CNC-programma.

Doelgroep

Iedereen die inzicht wil krijgen of aan de slag wil gaan met 3D printing.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Gerelateerde trainingen

Generatief Design Workshop

Reverse Engineering Workshop

Autodesk Fusion 360

Trainingsinhoud

Praktisch aan de slag met de complete workflow

  • Aan de hand van een door u aangedragen ontwerp of een van onze praktische voorbeelden nemen wij u mee door de workflow van ontwerp naar 3D print. We starten met de het voorbereiding van het ontwerp en eindigen met de 3D printer of onze 5-assige CNC-freesbank bij ons in het Cadac Lab. Gezien de printtijd van een product kan hier een nacht overheen gaan. We raden daarom aan om deze workshop te combineren met een van onze CAM-workshops, zodat u na afloop uw print direct mee naar huis kunt nemen.

Gebruikte machines en software

  • In deze uitgebreide workshop van één tot anderhalve dag maken we onder andere gebruik van Autodesk Fusion 360, Netfabb en Remake. Voor het printen hebben we een industriële Stratasys 3D printer ter beschikking of onze Kuka robot. Afhankelijk van uw wensen kunnen we nabewerken op onze 5-assige Haas CNC-machine.


Training aanvragen

Ontdek 3D Printing

Met Additive Manufacturing (AM) zoals 3D printing kunt u complexe producten snel en zonder materiaalverlies fabriceren op een manier die zich meestal niet leent voor traditionele productieprocessen.

Lees meer

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap