De beste BIM en CAD trainingen van België

Volg onze voordelige bouwkundige trainingen nu ook in België

Neem contact op Aanmelden nieuwsbrief

Kies een BIM of CAD training die het beste aansluit bij uw situatie

Bent u op zoek naar een voordelige BIM of CAD training, waarmee u uw kennis naar een hoger niveau tilt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Cadac Group is een van de grootste bouwkundige trainingsinstituten van Nederland en België. Wij bieden een breed scala van BIM en CAD trainingen aan voor de bouwkundige markt. Met onze unieke, modulaire trainingsopzet kiest u de juiste training die perfect aansluit bij uw situatie en kennisniveau. Daarnaast is het ook mogelijk om een opleidingstraject samen te stellen waarbij trainingen gecombineerd kunnen worden. Zo kiest u dus een traject dat volledig aansluit bij uw wensen en behoeftes.

Volg een training en kom in aanmerking voor de kmo-portefeuille

Wij zijn een kmo erkende dienstverlener. Als u een training bij ons volgt dan komt u dus in aanmerking voor een kmo-subsidie. Of u nu architect, installateur, constructeur, aannemer, fabrikant of gebouwbeheerder bent, wij hebben voor elke rol in het bouwproces de beste trainingen die passen bij uw werkzaamheden en ambities.

Lees meer

Volg een van onze CAD of BIM trainingen in België en blijf op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden in uw vakgebied!

Jeroen Leeuw Sales Director - Architectuur, bouw en installatietechniek Jeroen Leeuw
revit-mep-tekenaar-modelleur.jpg

Uitgelicht: Revit Architecture Basis Training

Bent u Architect en maakt u de overstap van 2D naar 3D tekenen? Of wilt u meer kennis opdoen over de mogelijkheden van uw Revit software? Dan is de 2-daagse Revit Architecture Basis Training voor u zeer geschikt.

In deze basistraining leert u onder andere hoe u navigeert in Revit Architecture en in het model. U werkt zelf een compleet 3D model uit en u leert hoe u Families aanpast en toepast in het model. Daarnaast begeleiden wij u in het ontwerpen van werktekeningen en leert hoe u volgens de BIM-principes communiceert met andere stakeholders. 

Is uw kennis van de Revit software up-to-date? Bekijk dan één van onze andere trainingen die u als architect verder kunnen helpen!

Meer informatie en datums
stadskantoor-venlo.jpg

Uitgelicht: Revit Bouwkundig Basis Training

Als constructeur wilt u in een BIM-project snel en eenvoudig kunnen beoordelen of het model aan de gestelde constructie eisen voldoet. Daarnaast is het van belang dat u met uw constructietekeningen en berekeningen aansluiten op het BIM-proces.

In onze 3 daagse Revit Bouwkundig Basis Training leert u op efficiënte wijze de Autodesk Revit software in te zetten voor uw projecten.

Bent u al op de hoogte van alle ins in outs van Autodesk Revit? Bekijk dan één van de andere trainingen die specifiek voor constructeurs zijn ontwikkeld.

Meer informatie en datums
bim-360-informatie-bouwplaats

Uitgelicht: Navisworks Training

U werkt tijdens een BIM-project samen met meerdere stakeholders. Het coördineren en beheren van alle informatie in het BIM-project, het bewaken van de voortgang van het project en het signaleren van clashes zijn vaak de taak van de aannemer. Met Autodesk Navisworks is het mogelijk dit proces te stroomlijnen en goed uit te voeren.

In deze training ontdekt u de mogelijkheden van Navisworks Simulate & Navisworks Manage. Na afloop bent u in staat om, met behulp van Navisworks, 3D data van softwarepakketten te importeren en te controleren op samenhang van de verschillende ontwerpen, de diverse assets op elkaar te clashen en een planning aan het model toe te voegen.

Bent u meer geïnteresseerd in een andere training? Onderstaande trainingen sluiten ook aan op uw vakgebied.

Meer informatie en datums
vsh-fittings-7.jpg

Uitgelicht: BIMventor Training

Fabrikanten krijgen steeds vaker de vraag om hun producten geschikt te maken voor BIM, zodat ze direct bruikbaar zijn voor de bouwpartners.

Bent u fabrikant, werkt u met Autodesk Inventor en wilt u weten hoe u uw Inventor bestanden aanpast en geschikt maakt voor Revit? Dan is deze training uitermate geschikt voor u. In deze training leren wij u stap voor stap hoe u uw bestanden perfect aan kunt leveren aan uw bouwpartners.

Wilt u liever weten hoe BIM u op een ander vlak kan ondersteunen? Volg dan een van onze andere trainingen specifiek voor fabrikanten.

Meer informatie en datums
bim-for-facility-management.jpg

Uitgelicht: BIM Awareness Training

Gebouwbeheerders en opdrachtgevers worden steeds meer in het BIM-proces betrokken. Waar BIM in eerste instantie vooral werd ingezet in de ontwerp- en realisatiefase, wordt het nu ook vaker gebruikt in de exploitatiefase. Dit betekent dat u, als gebouwbeheerder, aan moet sluiten op het BIM-proces.

In deze BIM Awareness Training laten we u kennis maken met de mogelijkheden van BIM. Wat is BIM en hoe wordt het toegepast voor de beheer- en onderhoudsfase? Waarmee moet u rekening houden als nieuwbouw op basis van BIM uitgewerkt wordt? U leert wat de toegevoegde waarde is van BIM en wat de mogelijke valkuilen zijn.

Bent u al bekend met BIM voor gebouwbeheer en past u het al toe? Kijk dan ook eens naar een van de andere trainingen die wij aanbieden.

Meer informatie en datums
bim-mep.jpg

Uitgelicht: Revit MEP Basistraining

Als installateur zult u steeds vaker de vraag krijgen om uw project in 3D en volgens de BIM methodiek uit te voeren. Om aan deze vraag te voldoen zult u met andere software moeten werken en moeten veranderen van werkmethodiek.

Tijdens de Revit MEP Basistraining leert u de basisfunctionaliteiten van de BIM software Autodesk Revit MEP. We leren u hoe u eenvoudig 3D modelleert in Revit MEP en waar u op moet letten bij het ontwerpen in 3D. Het lesboek Revit MEP Fundamentals is in de lesprijs inbegrepen.

Werkt u al met Autodesk Revit? Bekijk dan één van onze andere trainingen voor de installateur.

Meer informatie en datums
training.jpg

Krijg korting op uw bouwkundige trainingen met de kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille kunt u als kleine of middelgrote onderneming eenvoudig subsidies aanvragen bij de Vlaamse overheid. Cadac Group is een erkende dienstverlener en het is mogelijk om kmo-subsidie aan te vragen voor onze CAD en BIM trainingen.

De steun voor opleiding en advies kan voor een kleine onderneming oplopen tot 40% (maximaal € 10.000 per jaar) en voor middelgrote ondernemingen tot 30% (maximaal € 15.000 per jaar). Voor al uw vragen over de kmo-portefeuille en Cadac Group als erkend dienstverlener kunt u contact met ons opnemen.

FAQ kmo-portefeuille

Wie komt in aanmerking voor deze subsidie?

Wie komt in aanmerking voor deze subsidie?

De subsidie is bestemd voor kleine en middelgrote ondernemingen en vrije beroepen in de privésector, die gevestigd zijn in het Vlaams Gewest en een aanvaarbare hoofdactiviteit hebben. Verenigingen Zonder Winstoogmerk komen helaas niet in aanmerking voor deze subsidie en kunnen daarom geen gebruik maken van de kmo-portefeuille. Lees hier meer over de voorwaarden.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Voor een kleine onderneming bedraagt het steunpercentage 40% tot maximaal € 10.000. Voor een middelgrote onderneming gaat het om 30% met een plafond van € 15.000. De subsidiemaatregel geldt voor alle trainingen en workshops met een minimale kostprijs van € 100,- (excl. BTW).

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Hoe vraag ik de subsidie aan?

U vraagt de subsidie aan via het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen. Zodra u zich heeft ingeschreven voor één van onze trainingen, krijgt u van ons alle benodigde documenten en een duidelijk stappenplan, zodat u op eenvoudige wijze de kmo-subsidie kunt aanvragen.

Meer informatie of persoonlijk advies over onze trainingen?

Stel een vraag Contact me

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap