CXD-410 - Citrix Virtual Apps and Desktops 7.1 Assessment, Design, and Advanced Configuration

  • Duur: 5 dagen
  • Prijs: € 599,- per dag
  • Trainingsvorm: Klassikaal

Deze training zal Citrix architecten en consultants de skills bijbrengen die nodig zijn om een complete Citrix XenDesktop 7 virtualisatie business case te analyseren, het ontwerp hiervoor op te stellen en het project succesvol te begeleiden. Met als uitgangspunt de Citrix Consulting Services Methodology wordt tevens o.a. ingegaan op zaken als het managen van het project, het monitoren en reageren op acceptatie, het in kaart brengen van risico’s en het ontwerpen van oplossingen volgens Citrix Best Practices. Uit het leven gegrepen uitdagende scenario’s zullen de deelnemers inzicht verschaffen in de wijze waarop implementaties het best ontworpen en begeleid kunnen worden.

Doelgroep

Ervaren IT professionals zoals netwerk- en systeembeheerders, consultants, engineers, architecten en Citrix Partner Network leden die verantwoordelijk zijn voor assessment en ontwerp van XenDesktop 7 app en/of desktop oplossingen voor willekeurige enterprise-wide productie-omgevingen.
Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Expert (CCE) - Virtualization door het 1Y0-401 Designing Citrix XenDesktop 7 Solutions examen te behalen.

Voorkennis

Bekendheid met concepten van server- desktop- en applicatie virtualisatie.
Kennis en ervaring met Windows® Server 2012, m.n. op het gebied van Active Directory, Terminal Services, DNS, DHCP, GPO's, performance monitoring, account- en profielbeheer.
Basiskennis en begrip van SQL Server 2012, m.n. databases, permissies, beveiliging, cluster/mirroring en HA.
Kennis en ervaring met het beheer van netwerken.
Bekendheid met virtuele en fysieke storage oplossingen (NAS, SAN, SSD).
Bekendheid met ten minste één hypervisor (XenServer, Hyper-V of vShpere).
Bekendheid met certificaatbeheer, SSL en beveiliging.

Trainingsinhoud

  • Het opzetten, uitvoeren en begeleiden van een assessment voor een willekeurige organisatie waarbij o.a. aandacht wordt besteed aan bussiness capabilities, implementatie vereisten en (eind)gebruikers acceptatie en enablement.
  • Het vaststellen van de verschillende componenten en communicatie protocollen die een rol (kunnen) spelen in een app en desktop delivery implementatie.
  • Het ontwerpen van een app en/of desktop virtualisatie oplossing op basis van assessments en de wensen van de diverse stakeholders.
  • Het presenteren en verifiëren van ontwerp beslissingen.
  • Het uittesten en troubleshooten van app en desktop delivery ontwerp beslissingen.
  • Gebruikmaken van de diverse tools die worden aangeboden om een succesvolle assessment en design te bewerkstelligen.

Examen informatie

Deze training bereidt de kandidaat voor op het Citrix examen 1Y0-401 en is een verplicht onderdeel voor certificering tot Citrix Certified Expert - Virtualization (CCE-V).Training aanvragen

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap