BIM Opleiding: BIM Beleving

  • Duur: 1 dag
  • Prijs: € 395,- per dag
  • Trainingsvorm: Klassikaal

Waar we met onze BIM-Awareness training ingaan op de theorie achter BIM, is de BIM Opleiding: BIM Beleving bedoeld om ervaring met BIM-software op te doen en BIM daadwerkelijk te beleven.

U leert tijdens deze BIM-opleiding hoe u de verschillende stappen in een BIM-proces herkent. U kunt na de training als modelleur, of niet modelleur meepraten over de softwaremogelijkheden in iedere fase van een project. Daarnaast ontdekt u in deze training de mogelijkheden van BIM-software. Heeft u de stap naar BIM nog niet gemaakt en wilt u eerst meer kennis over de mogelijkheden opdoen? Dan is deze training ook zeer geschikt!

Deze training is geen specifieke software training, zie hiervoor de vervolgtraining van bijvoorbeeld Revit.

Doelgroep

De BIM Opleiding: BIM Beleving is geschikt voor iedereen die in aanraking komt met BIM. Tijdens deze training ervaart u de mogelijkheden van de verschillende software pakketten. Bent u reeds als BIM-modelleur aan de slag, dan ontdekt u de mogelijkheden van BIM in de vervolgfases. Daarnaast is de training geschikt voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij BIM-projecten, doordat we alle mogelijkheden van BIM in beeld brengen.

Voorkennis

Kennis en ervaring met BIM is een pré. Mocht er nog geen kennis of ervaring zijn met BIM dan kan als vooropleiding de BIM Awareness Training gevolgd worden.

De training is volledig software onafhankelijk, er is dan ook geen vooropleiding van enig BIM-software pakket vereist. Wel zullen we verschillende software pakketten en mogelijkheden de revue laten passeren.

Gerelateerde trainingen

BIM Awareness

BIM Managers

Trainingsinhoud

  • We starten de training met het bekijken van een constructief, bouwkundig en installatietechnisch model. Deze verschillende modellen zijn allen ontwerpen met Revit software, maar u zult zien dat er veel verschillen zijn in de afzonderlijke modellen.
  • We demonstreren een paar simpele modelleeroefeningen, zodat u leert hoe u een model opzet waarin er relaties liggen tussen verschillende objecten. Daarnaast ziet u welke informatie snel beschikbaar is. Vervolgens demonstreren we hoe u een Family opzet.
  • Na het opzetten van een model is het in een BIM-project van belang om data te delen met andere partijen. We laten zien hoe u modellen exporteert naar verschillende formaten. Als vervolg op het delen van data, leert u hoe u met navigeer software omgaat en binnen deze software clashes uitvoert en planningen maakt.
  • Tot slot gaan we in de training verder met een aantal recente ontwikkelingen op gebied van BIM, zoals het bekijken van een BIM project op Mobile Devices en de mogelijkheden van Virtual Reality en BIM. U ervaart zelf de mogelijkheden van Mobile Devices en de Oculus Rift bril.


Training aanvragen

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap