Virtual Reality & Augmented Reality

Virtual Reality en Augmented Reality: de toekomst is nu!

Stel een vraag Maak een afspraak

Digitale informatie visueel beschikbaar in elke omgeving

Uw eigen ontwerp visualiseren?
Door technologieën zoals Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) in te zetten is het mogelijk om snel een indruk te krijgen van uw ontwerp. Of dit nu een machine, een gebouw of een wegtracé is, het enige wat nodig is om uw model in AR en VR te visualiseren is uw 3D model.

Beheer en onderhoud
U kunt door middel van AR alle benodigde informatie beschikbaar maken op locatie. Zo stelt u werkbeschrijvingen visueel beschikbaar voor uw monteurs zodat ze precies zien wat ze moeten doen. Mochten ze er toch niet uitkomen, dan kan er contact opgenomen worden met uw back office zodat een professional mee kan kijken vanaf kantoor. Zo loopt uw project geen vertraging op en zijn uw klanten snel geholpen.

Lees meer

Het toevoegen van informatie aan de werkelijke wereld noemen we Augmented Reality. AR creëert als het ware een nieuwe realiteit in de huidige omgeving

Job van Hardeveld Account Manager - Architectuur, bouw en installatietechniek Job van Hardeveld

Gebouwen inrichten en aanpassen samen met uw klant

Door middel van AR en VR kunt u samen met uw opdrachtgever het ontwerp toetsen aan de vooropgestelde wensen. Omdat via AR en VR de daadwerkelijke omgeving wordt gevisualiseerd in 3D zijn de ruimtes beter in te schatten.  

Ook kunt u het gebouw samen met uw opdrachtgever indelen. Neem als voorbeeld een operatie kamer; dit kunt u, samen met een chirurg, volledig indelen zoals een chirurg dit zou willen. Ongepland gaan schuiven in een operatie kamer is niet gewenst omdat deze ruimte steriel moet blijven. Op een kantoor zou u daarvoor VR kunnen gebruiken en in een lege OK zou u daarvoor AR kunnen inzetten. Daardoor kan de chirurg snel zien of dit zijn optimale werk omgeving is, omdat alles op werkelijke schaal wordt gevisualiseerd. 

Cadac Channel #13: Augmented Reality in het Thermen Museum

Cadac Modules. AR in de praktijk.

Ontdek Augmented Reality met Cadac Modules Suite

Onze kennis en ervaring heeft geleidt tot nieuwe AR-ontwikkelingen als aanvulling op onze innovatieve Cadac Modules Suite. Een van de vier modules van Cadac Modules Suite, genaamd Cadac Modules Project, is aangevuld met AR-technologie. Door gebruik te maken van de nieuwste mogelijkheden van het Autodesk Forge-platform en de kracht van Cloud Computing, bieden wij u nu de mogelijkheid om een project direct vanuit Revit te visualiseren in een Microsoft HoloLens.

Wat betekent dit voor u? Naast het bekijken van het 3D-model, zijn ook gekoppelde tekeningen en sheets inzichtelijk. Ook kunt u het 3D-model draperen over de werkelijkheid ter ondersteuning van productie: de absolute toegevoegde van AR! 

Lees meer over Cadac Modules

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?