Quality control

Met de juiste apparatuur kunt u in seriematige productie meten, analyseren en bijsturen om te voldoen aan de kwaliteitseisen

Stel een vraag Ontdek het Cadac Lab

Controleer en stuur bij tijdens het productieproces

De eisen die aan producten worden gesteld worden steeds hoger. Het borgen van kwaliteit is een continue proces. Tijdens productie moet onder andere de maatvastheid van producten gemeten kunnen worden zodat tijdig maatregelen genomen kunnen worden voor het voldoen van producten aan kwaliteitseisen. Dit geldt niet alleen voor productie en assemblage, ook in seriematige productie. In process measurement draagt hier aan bij!

Lees meer

Met de juiste apparatuur kunt u ook in seriematige productie meten, analyseren en bijsturen om te voldoen aan de kwaliteitseisen.

Marco Takx CAM Consultant - Digital Fabrication Marco Takx

Bewaak maatvastheid tijdens het proces met de juiste tools

Met behulp, van de juiste meettasters en scanners kan de maatvastheid van producten in het proces bewaakt worden, hierbij veelal gebruikmakend van robots. De combinatie van juiste meetapparatuur en software die ‘in process inspectie’ mogelijk maken is hiervoor een randvoorwaarde.

Het gaat hier niet alleen om kleinschalige producten, ook om geassembleerde producten zoals in de automobielindustrie. Met de juiste toepassing, denk aan Autodesk Powerinspect, kan ook een gescand model (puntenwolk) vergeleken worden met het CAD-model en worden afwijkingen visueel aangegeven. Het productieproces kan op basis van deze analyse verder worden aangepast en het model verder worden geoptimaliseerd binnen de CAM / modelling tooling. Dit is essentieel in nieuwe productiemethoden zoals additieve manufacturing (3D-printing).

robots-quality-control.jpg

Ontdek Quality Control in het Cadac Lab

De opkomst van nieuwe ontwerp technieken vraagt om nieuwe ontwerp- en productiemethoden waarbij naast 'in process quality control' ook additieve (3D printing) en substractieve (CNC) productiemethoden toegepast worden. Als geen ander kunnen wij u helpen CAD en CAM en kwaliteitscontrole te verbinden en deze deels nieuwe ontwerp- en productiemethoden binnen uw productontwikkelingsproces toe te passen.

In ons hoofdkantoor in Heerlen hebben wij een werkplaats ingericht waar we ontwerpen op maakbaarheid en kwaliteit kunnen toetsen. In deze innovatieve, inspirerende werkplaats, het Cadac Lab, beschikken we over een professionele 3D-printer, 3D-scanner, robotarm, en een state-of-the-art 5-assige Haas VF1 CNC-machine.

Wilt u aan de slag met Quality Control?

Stel een vraag Ontdek het Cadac Lab

Gerelateerde producten

De beste tools voor uw CAD / CAM workflows

CAD & CAM software

PowerInspect

Optimaliseer en meet productkwaliteit met de toonaangevende, hardware onafhankelijke 3D measurement software van Autodesk.

 • Digital Fabrication
 • Optimaliseer meet productkwaliteit
Lees meer

Fusion 360

Fusion 360 is een nieuwe visie op productontwikkeling van Autodesk. Het is het eerste echte 'Product Innovation Platform' ter wereld. Een platform dat ontwerp, productie en gebruik met elkaar verbindt, in de cloud.

 • De eerste 3D CAD, CAM, and CAE tool in zijn soort
 • Beter samenwerken
Lees meer

PowerMill

Autodesk PowerMill is 's werelds toonaangevende, gespecialiseerde CAM-software voor de vervaardiging van complexe vormen.

 • Digital Fabrication
 • De beste CAM software voor vervaardiging van complexe vormen
Lees meer

PowerShape

Met PowerShape combineert u moeiteloos surface-, solid-, en mesh- modeling om complexe onderdelen gereed te maken voor productie.

 • Digital Fabrication
 • CAM modeling
Lees meer

FeatureCAM

Autodesk FeatureCAM automatiseert in hoogste mate uw proces van ontwerp tot NC code. Reduceer programmeringstijd en produceer met consequent resultaat voor CNC frees, draai, langdraai en draadvonk machines.

 • Digital Fabrication
 • Programmeer onderdelen sneller dan ooit
Lees meer

NetFabb

Autodesk Netfabb-software voor additive manufacturing bevat tools die u helpen uw additive-werkstroom te stroomlijnen en 3D-modellen snel om te zetten in succesvol geprinte onderdelen.

 • Digital Fabrication
 • Maak uw model klaar om te 3D-printen
Lees meer

HSM

Met HSM beschikt u over volledige CAM-functionaliteit voor draaien, frezen en andere CNC-gestuurde bewerkingen.

 • Digital Fabrication
 • Volledig geïntegreerd in Inventor
Lees meer

Gerelateerde Workshops & Trainingen

In ons Cadac Lab in Heerlen laten we u graag kennismaken met de nieuwste innovaties op het gebied van Quality Control

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan dit thema

 • Grand Opening Cadac Lab

 • Cadac Channel #01: Het lab

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

 • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

 • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

 • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Meer nieuws

Onze oplossingen in de praktijk

Bekijk een selectie van onze projecten bij toonaangevende klanten

Meer cases

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap