BIM voor productie en prefabricage

Breid de BIM werkmethodiek uit naar de productiefase

Stel een vraag Aanmelden nieuwsbrief

Versnel en verbeter de productiefase met BIM

BIM in de productie- en realisatiefase
BIM is niet meer weg te denken uit de installatiebranche. Tijdens de ontwerpfase wordt de BIM werkmethodiek steeds essentiëler. Daarom is het nu ook belangrijk om de BIM werkmethodiek uit te breiden van de ontwerpfase naar de productie- en realisatiefase.

BIM workflow uitbreiden naar alle bouwfases
Op dit moment stagneert de BIM workflow echter vaak bij de overgang van deze fases. AutoCAD of Revit modellen worden nu nog aangepast van generieke 2D of 3D modellen naar gedetailleerde fabriceerbare componenten in 3D. Deze aanpassingen kosten tijd, resources en werken informatieverlies in de hand. Daarnaast wordt de as-built situatie na de productiefase niet teruggekoppeld naar het oorspronkelijke ontwerp.

Lees meer

Door BIM te integreren in de productie- en realisatiefase zorgt u voor betere communicatie, een inzichtelijker bouwproces en minder clashes tijdens de bouw.

Maurice Laumen Senior Account Manager - Architectuur, bouw en installatietechniek Maurice Laumen
lotec-3.jpg

Directe aansturing productie vanuit BIM

Dankzij de Autodesk Fabrication oplossingen CADmep (voor MEP installaties) en CAMduct (voor luchtkanalen) is het nu wél mogelijk de BIM workflow uit te breiden naar de productie- en realisatiefase.

Beide oplossingen bieden u handige tools om modellen in AutoCAD of Revit te verrijken met waardevolle (3D) informatie om vervolgens direct productietekeningen en databestanden te genereren voor fabricage. Waarbij CAMduct zelfs CNC-machines kan aansturen. Kortom: directe aansturing vanuit BIM naar productie of prefabricage.

Uw model updaten met as-built informatie

Om ook na de productiefase te beschikken over de juiste up-to-date informatie is het slim om uw CAD- of BIM model na productie 1-op-1 te laten matchen met de uiteindelijk geproduceerde versie.

Om het model aan te passen naar deze as-built situatie, inclusief eventuele gemaakte aanpassingen tijdens de productiefase, hebben wij een koppeling ontwikkeld. Met deze koppeling converteert u productietekeningen naar Autodesk Revit. Zo worden de tekeningen onderdeel van de as-built situatie en koppelt u aanpassingen die gemaakt zijn tijdens de productiefase terug in het BIM project.

mep-installtion.jpg
bim-mep.jpg

Altijd de juiste grafische weergave

Op deze manier zijn u en uw ketenpartners verzekerd van de juiste grafische weergaven, en bovenal de juiste dataset.

Doordat er geen verschil meer is tussen ontwerp- en productietekeningen is betere en foutloze communicatie mogelijk tussen modelleur, installateur en fabrikant. Het bouwproces wordt inzichtelijker en er ontstaan minder onverwachte clashes tijdens de realisatiefase.

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom BIM voor productie en prefabricage

  • Waar zijn de Autodesk-resellers voor de installatietechnische branche?

  • Haal jij elke project deadline zonder gedoe? Probeer Organice TaskForce!

  • Cadac Content Center

Meer nieuws

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan dit thema

  • Autodesk Fabrication CADmep Product Overview

  • Autodesk Fabrication ESTmep Product Overview

  • Autodesk Fabrication CAMduct Product Overview

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten rondom het thema BIM voor productie en prefabricage

Meer cases

Wilt u persoonlijk advies over BIM voor productie en prefabricage?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?