BIM voor fabrikanten

Sluit aan bij de bouw met BIM

Stel een vraag Aanmelden nieuwsbrief

Stel uw productportfolio beschikbaar in BIM

Fabrikanten sluiten aan bij BIM
BIM is de standaard voor bouwend Nederland. Voor u als fabrikant is het dus ook belangrijk om aansluiting te blijven houden bij BIM. Uw producten en 3D modellen zijn namelijk hard nodig in BIM projecten. Het liefst uit één bron en niet specifiek via CAD bibliotheken van verschillende softwareleveranciers.

Oplossing voor de gehele installatietechnische branche
Naast beperkte uitwisselbaarheid voor eindgebruikers kost het fabrikanten veel tijd en geld om content up-to-date en werkend te houden met nieuwe releases. Daarom is UNETO-VNI in samenwerking met verschillende softwareleveranciers gestart met een project, waarbij het ontwikkelen van een Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) centraal stond. De UOB is een oplossing voor de gehele installatietechnische branche. Met de UOB is het mogelijk voor fabrikanten om geometrische gegevens conform ETIM standaard, inclusief nieuwe reken- en tekenparameters, toe te voegen aan één centrale database.

Lees meer

De producten en 3D modellen van fabrikanten worden steeds essentiëler in BIM projecten. Er is dus een belangrijke rol voor de fabrikant weggelegd in BIM.

Jeroen Leeuw Sales Director - Architectuur, bouw en installatietechniek Jeroen Leeuw
vsh-fittings-5.jpg

ETIM-RT project voor uniforme objecten

UNETO-VNI is in samenwerking met verschillende softwareleveranciers het ETIM-RT project gestart. Cadac Group heeft een belangrijke rol als een van de softwareleveranciers binnen dit project. Doel van het project is de ontwikkeling van een standaard die gebruikt kan worden door fabrikanten om data gestructureerd, uniform en software-onafhankelijk aan te bieden aan de markt.

Binnen het project wordt de ETIM Classificatiestandaard uitgebreid met een beschrijving van de specifieke productinformatie die noodzakelijk is voor het genereren van producten in een 3D omgeving. Daarnaast is het genereren van 3D objecten in een Uniforme Objecten bibliotheek, vastgelegd volgens de specificaties en afspraken die gemaakt zijn, een belangrijk onderdeel van het project. Door de UOB worden productbibliotheken weggehaald bij softwarehuizen en komt de verantwoordelijkheid voor productcontent weer helemaal bij de fabrikant te liggen.

Daardoor is de fabrikant verantwoordelijk voor zowel het fysieke als het virtuele product. De CAD modellen worden niet meer getekend, maar de producten worden voorzien van de juiste parameters zodat slimme software hier platformonafhankelijk modellen van kan genereren.

Content LAB - Voorsprong met één druk op de knop!

Wilt u, als fabrikant of leverancier in de bouw, uw producten virtueel beschikbaar stellen in BIM? Hiervoor biedt onze Content LAB (Library Access Button) uitkomst. Met de Content LAB krijgt iedere modelleur toegang tot uw volledige productportfolio in Revit.

Modelleurs gebruiken vaak content uit bibliotheken, of databases van fabrikanten om een model op te bouwen in Revit MEP. Met de Content LAB zorgt u ervoor dat een Revit gebruiker uw content direct kan selecteren om in het model te plaatsen. Met de Content LAB add-in kan een modelleur via een Ribbon in Revit rechtstreeks producten uit uw productcatalogus selecteren en in het BIM model plaatsen.

Meer over Content LAB

Content LAB - Revit Library Access Button

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom BIM voor fabrikanten

  • Cadac Modules Mainstage

  • TheModus BIM Update #4

  • BAM & Cadac voegen dimensie toe aan digitalisering bouwproces

Meer nieuws

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan dit thema

  • Content LAB - Revit Library Access Button

  • Voordelen van het ETIM RT Project

  • Wat en hoe van de CB-NL

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten rondom het thema BIM voor fabrikanten

Meer cases

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over BIM voor fabrikanten?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?