BIM op de bouwplaats

Laat BIM data voor u werken in het veld

Stel een vraag Aanmelden nieuwsbrief

Laat BIM data voor u werken in het veld

De kracht van BIM
Er wordt tijdens de ontwerp- en engineeringfase ontzettend veel informatie verzameld en opgeslagen in het BIM project. Dat is immers de kracht van BIM. Deze informatie is uitermate goed bruikbaar tijdens de uitvoerings- en exploitatiefase. Het resultaat? Minder faalkosten op de bouwplaats en een snellere uitvoering.

Sneller bouwen, minder problemen
Door een bouwwerk, inclusief constructies en installaties, in de virtuele fase al zo goed mogelijk in elkaar te zetten loopt de daadwerkelijke bouw vele malen sneller dan voorheen met minder problemen op de bouwplaats. Met Autodesk BIM 360 Field brengt u al deze informatie samen en beheert u de uitvoering efficiënter dan ooit te voren.

Lees meer

Gebruik slimme BIM informatie op de bouwplaats en bouw sneller, efficiënter en goedkoper.

Desmond Laeyendecker Business Development Manager - Architectuur, bouw en installatietechniek Desmond Laeyendecker

Voordelen

BIM data en BIM 360 Field bieden u diverse voordelen:

USP Meer overzicht

Meer overzicht

Altijd real-time inzicht in de vorderingen.

USP Minder faalkosten

Minder faalkosten

Voorzie problemen nog voor ze zich voordoen.

USP Sneller de juiste beslissingen

Sneller de juiste beslissingen

Issues komen altijd direct bij de juiste personen terecht. Neem de juiste beslissingen en verhelp problemen. Sneller dan ooit.

USP Bouw sneller

Bouw sneller

Manage de bouwplaats vlotter en optimaliseer de workflow.

USP Verhoog kwaliteit

Verhoog kwaliteit

Met QA/QC checklists en todo lists werkt iedereen efficiënter.

USP Visueel inzicht

Visueel inzicht

Zie waar, wat moet gebeuren. Direct in de 2D tekening of het 3D model.

Autodesk BIM 360 Field Overview Video

De bouwplaats onder controle met Autodesk BIM 360 Field

Het lijkt tegenstrijdig: 75% van de kosten worden momenteel op de bouwplaats gemaakt, terwijl 90% van de IT kosten voor rekening zijn van kantoorautomatisering. Autodesk heeft BIM 360 Field ontwikkeld om zo ook kosten op de bouwplaats drastisch te verlagen, de uitvoering beter te beheren en te beheersen, en de kwaliteit te verhogen.

Met features voor QA/QC checklists, issue reporting en todo lists plaatst iedereen op de bouwplaats met een tablet of smartphone, direct in een 3D model of 2D tekening, observaties over de werkzaamheden. Autodesk BIM 360 Field zorgt ervoor dat deze automatisch bij de juiste personen terecht komen.

Registreer issues op de bouwplaats

Is een kitnaad niet netjes afgewerkt? Glas beschadigd? Een installatie verkeerd gemonteerd? Of een scheur in betonwerk? Door deze informatie direct te registeren in Autodesk BIM 360 Field krijgt iedereen beter inzicht in hetgeen gebeurt op de bouwplaats en worden sneller beslissingen genomen.

Unieke koppeling tussen Microsoft SharePoint en Autodesk BIM 360 Field

Met onze Cadac Organice Suite beheert en controleert u engineering documenten, inclusief krachtige review- en releaseprocessen. Gebaseerd op Microsoft SharePoint. Zou het niet mooi zijn om deze functionaliteit te koppelen aan Autodesk BIM 360 Field? Het door ons ontwikkelde Cadac Organice BIM 360 Connect maakt dit mogelijk.

Publiceer vrijgegeven documenten uit Microsoft SharePoint naar de Autodesk BIM 360 bibliotheek in een logische mappenstructuur die is gebaseerd op SharePoint metadata. Alle gewijzigde documenten in SharePoint (gewijzigde metadata, verwijderde documenten) worden gesynchroniseerd met het document in de Autodesk BIM 360 Field bibliotheek.

Koppel automatisch de juiste bedrijven uit de Microsoft SharePoint bedrijvenlijst aan de juiste Autodesk BIM 360 Field bibliotheek.

Meer over Cadac Organice BIM 360 Connect
organice.jpg
themodus.jpg

BIM Prijscalculator

BIM is niet meer weg te denken uit het bouwproces en dus ook niet uit de functie van een calculator. Vragen als ‘’hoeveel kost het om een BIM-model van een gebouw te maken?’’ wachten vaak lang op antwoord. Gelukkig is de eerste online BIM Prijscalculator recentelijk gelanceerd. Een easy-to-use calculator die voorziet van prijs en levertijd binnen één werkdag.

Bereken BIM prijs in 8 eenvoudige stappen:

 1. Selecteer de service die u nodig heeft
  Met dit menu kunt u de beschikbare input specificeren van waaruit de modelbouwers zullen werken om uw BIM-model te creëren.
   
 2. Selecteer het type gebouw 
  Selecteer het type gebouw van uw project.
   
 3. Voer het bruto vloeroppervlak van het gebouw (in m²) in
  Het bruto vloeroppervlak is het totale vloeroppervlak van het gebouw, inclusief de buitenmuren en exclusief het dak.
   
 4. Architectuur 
  Als u de architectuur van het te modelleren ontwerp wilt, sleept u de knop Architectuur naar rechts en selecteert u de gewenste LOD (Level of Detail).
   
 5. MEP 
  Als u wilt dat de MEP (Mechanical, Electrical, Plumbing) van het ontwerp wordt gemodelleerd en gecoördineerd, sleept u de knop MEP naar rechts en selecteert u de aangevraagde LOD voor elke sub-discipline.
   
 6. Structuur 
  Als u wilt dat de structuur van het ontwerp wordt gemodelleerd, sleept u de knop Structuur naar rechts en selecteert u de gewenste LOD.
   
 7. Importeer parameters 
  Als u parameters wilt importeren in het BIM-model (bijvoorbeeld uit gegevensbladen) voor faciliteitenbeheer of voor technisch onderhoud, sleept u de knop Importparameters naar rechts en selecteert u "Ja".
   
 8. Submit 
  Als alle informatie ingevuld is vult u eenvoudig uw contactgegevens in om de prijsopgave van uw BIM-model te ontvangen. Het BIM Price Calculator team doet de rest, en u ontvangt uw prijsopgave binnen één werkdag in uw mailbox.

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom BIM op de bouwplaats

 • Webinar – Launch AutoTURN 11

 • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

 • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Meer nieuws

Gerelateerde video's

Bekijk de video's gerelateerd aan dit thema

 • Field Management with Autodesk BIM 360 Field

 • Autodesk BIM 360 Field Overview Video

 • Autodesk BIM 360 Solution Overview Video

 • The Evolution of Construction Layout: Autodesk BIM 360 Layout

 • Autodesk BIM 360 Layout - Customer Success Story: PCL Construction

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten rondom het thema BIM op de bouwplaats

Meer cases

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Gerelateerde thema's

Meer thema's

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?