
Cadac Infra biedt praktische CAD-oplossingen om jouw infra-projecten te ontwerpen, registreren en beheren
Ontwerpers, bouwers, landmeters, GEO- en BOR-beheerders leveren ieder, vanuit hun eigen perspectief, expertise en standaard, een bijdrage aan het proces van CAD-ontwerp en realisatie tot beheer.
Cadac Infra wordt zowel gebruikt door opdrachtgevers, zoals (semi)overheden als opdrachtnemers, zoals o.a. aannemers, ingenieursbureaus en adviesbureaus., Dankzij deze BIM-oplossing kunnen ze gezamenlijk civieltechnische bouwwerken realiseren.
Om informatie van elkaar te kunnen hergebruiken, is het van belang dat alle betrokkenen elkaars taal spreken. Een uniforme structuur en het gebruik van de juiste middelen is waar het om draait bij BIM. De huidige praktijk laat echter zien dat hier nog niet optimaal van geprofiteerd wordt.
Wij beschikken over bewezen expertise en ervaring op het gebied van CAD en Infra en nemen o.a. deel aan diverse werkgroepen om standaarden breder in te voeren.
Behaal maximale resultaten met de Cadac Infra-oplossingen
Als softwareontwikkelaar, softwareleverancier en kennispartner hebben wij alles in huis om jouw resultaten met Cadac Infra te optimaliseren.
Teken efficiënt en gestandaardiseerd in jouw CAD-ontwerp
Cadac Infra sluit uitstekend aan op werkzaamheden binnen de civieltechnische tekenkamer. De oplossing bestaat uit allerlei vakgerichte tools, waarmee de tekenaar het werk efficiënter uitvoert. Ook werken deze conform de standaarden zoals de NLCS (Nederlandse CAD-standaard), maar ook de uitwisseling met open data-platformen (o.a. PDOK) en de conversie van het NLCS-ontwerp naar BGT (IMGeo).
Met Cadac Infra voert jouw organisatie de gewenste standaardisatie van het tekenwerk door. Hierdoor hoeft de tekenaar niet na te denken over de laag, kleur, lijnstijl, arceringstijl, symboolnaam of de schaal waarin moet worden getekend.
Wil je meer weten over deze oplossing?
Informatie voor jouw CAD-ontwerp
PDOK-data (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) is ideaal als ondergrond en het NLCS-ontwerp kan worden geconverteerd naar BGT plantopografie. Deze ondergrond informatie kan door jouw eigen organisatie ter beschikking worden gesteld, maar ook op het PDOK-portaal en bij het Kadaster is veel informatie aanwezig. Denk hierbij aan AHN (Actueel Hoogtebestand Nederland), BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie), KLIC (WIBON) en BRK (Basisregistratie Kadaster).
Haal het uiterste uit jouw Autodesk-software
Met Cadac Infra voor de grond-, weg- en waterbouwsector halen gebruikers van AutoCAD, Autodesk Civil 3D, AutoCAD Map 3D, Autodesk InfraWorks, en de Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC Collection) het uiterste uit hun software.
Wil je meer weten over deze oplossing gebaseerd op het Autodesk-platform?
Teken en ontwerp snel en eenvoudig
De toonaangevende Autodesk-software wordt wereldwijd ingezet voor civieltechnische projecten en biedt weliswaar krachtige functionaliteiten, maar sluit als wereldstandaard niet altijd aan op lokale behoeften. Cadac Infra is de oplossing waardoor civieltechnisch tekenaars wél volgens lokale standaarden snel en efficiënt kunnen tekenen, controleren en visualiseren.
Civieltechnische marktontwikkelingen zoals NLCS, PDOK en KLIC, import en BGT Plantopologie creëren zijn hierin verwerkt. De oplossing bestaat uit allerlei vakgerichte tools, waarmee de tekenaar het werk efficiënter uitvoert.
Vakgerichte 2D en 3D CAD-oplossingen
Cadac Infra biedt interessante functionaliteiten die de dagelijkse civieltechnische en Geo-gerelateerde werkzaamheden vergemakkelijken. De NLCS is binnen de GWW-sector een breed gedragen afsprakenstelsel. Opdrachtgevers schrijven het gebruik van NLCS voor in hun projecten en opdrachtnemers leveren de ontwerpen en tekeningen op overeenkomstig de NLCS. Een goede inrichting van het werkproces is hierbij van cruciaal belang om conform de richtlijnen te werken.
Cadac Infra bied je ondersteuning om dit proces te vergemakkelijken, te controleren en te beheren. Wil je meer weten over deze oplossing?
De kenmerken van Cadac Infra
Gebaseerd op het krachtige Autodesk-platform
Cadac Infra is geschikt voor AutoCAD, Autodesk Civil 3D, AutoCAD Map 3D, Autodesk InfraWorks, en de Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection.
Wordt breed ingezet in de GWW-sector
Het merendeel van de geregistreerde NLCS-gebruikers beschikt over Cadac Infra. Onze oplossing is in gebruik bij ingenieursbureaus, aannemers, waterschappen, waterbedrijven, gemeenten, provincies en rijksoverheden.
Bundeling van jarenlange civieltechnische ervaring
Cadac Infra wordt ontwikkeld met behulp van praktische ervaringen van gebruikers uit de Cadac Infra-productgroep.
Deze bedrijven zijn je al voor gegaan
Bekijk een selectie van onze projecten met bedrijven in jouw vakgebied

Kruiswijk Groep B.V.
Gebouwen slopen is vandaag de dag een secuur werkje. Circulariteit is zeker in de bouwwereld een hot thema, vrijgekomen materialen moeten zoveel mogelijk een tweede leven krijgen, Kruiswijk uit Bergambacht onderkende al jaren geleden de waarde van afval en geldt nu als sloopspecialist met ruim 150 medewerkers op de loonlijst. Daarnaast levert het familiebedrijf slooplocaties bouwrijp op, desgewenst inclusief riool en bestrating. Sinds eind vorig jaar werkt Kruiswijk met de nieuwe ontwerpsoftware: Cadac Infra. ‘Onmisbaar om precies en snel te kunnen graven’, zegt John Schoonderwoerd, calculator en werkvoorbereider.
Lees meer
Jens Ingenieurs & Adviseurs
Jens Ingenieurs & Adviseurs is een ingenieurs- en adviesbureau dat oplossingen bedenkt voor de inrichting van de openbare ruimte. Hierbij hanteert het bureau een multidisciplinaire aanpak, waarmee een complete invulling te geven is aan de complexe vraagstukken die hierbij komen kijken. De organisatie begeleidt projecten van burgerinitiatief tot ontwerp en realisatie en maakt daarbij onder andere gebruik van PDOK-informatie en de ontwerpstandaard NLCS, welke wordt aangeboden als functionaliteiten in Cadac Infra. Voor deze laatste geldt dat Jens Ingenieurs & Adviseurs nauw betrokken is bij de doorontwikkeling van deze softwareoplossingen.
Lees meer