Wat moet ik doen bij de melding "Unable to open connection with database..." tijdens het openen van AutoCAD i.c.m. Techline?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 1 juni 2021

Probleem:

Bij het opstarten van AutoCAD i.c.m. Techline komt een foutmelding op:

Er is een fout opgetreden bij de verbinding naar de database.

Unable to open connection with database. The Database Provider is 'System.Data.SqlClient'. The Database connection is 'Server=(local)\sqlexpress;integrated Security=true;AttachDbFilename=C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Cadac Group\Techline\UserContent\NPT_USER.MDF;User Instance=True'. Techline 4.4.x.x

Hierna kan er geen gebruik gemaakt worden van de Usersymbolen binnen Techline.

Oorzaak:

De oorzaak is een rechten conflict. De gebruiker heeft onvoldoende rechten om een 'user instance' van de database aan te mogen maken en te gebruiken.

Oplossing:

De beste werkwijze om deze melding te voorkomen is volgende:

Zodra deze geïnstalleerd is kan de bestaande NPT User database opgenomen worden binnen de SQL omgeving.
  • Start SQL Sever Management Studio (SSMS)
  • Maak verbinding met de SQL Server <computernaam>\SQLEXPRESS
  • selecteer de regel 'Databases' (Deze wordt geopent)
  • Geef een rechtermuisklik op 'Databases', en kies 'Restore databases'
  • Activeer de functie 'Device' en klik op de knop [ ... ] (Browse)
    Het scherm 'Select Backup devices' verschijnt
  • Klik op [ Add ]
  • Browse naar de map: C:\Program Files\Cadac Group\Techline\Database\

• Selecteer hier de NPT_USER.bak
  • Klik [ OK ]
  • Klik [ OK ] in het 'Select Backup devices'
  • Klik [ OK ] voor de melding 'Database 'NPT_USER' restored succesfully.'
  • Klik [ OK ]
  • Sluit SSMS.

Open de Techline opstart manager
  • Klik [ Opties ]
  • Kies 'Configuratie'
  • Selecteerde regel 'Eigen Symbolen database'
  • Wijzig de 'Connectiestring naar deze waarde:
  • Server=(local)\sqlexpress;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=NPT_USER
  • Klik [ Test Connectie ]
  • Bij de melding 'Connectie OK', klik [ OK ]
  • Klik [ Opslaan ]
  • Klik [ Ja ]
  • Klik [ Sluiten ]

Hiermee is de melding verdwenen en is de database voor de eigen symbolen bruikbaar binnen AutoCAD/Techline.