Waar vind ik meer informatie over het downloaden van Sentinel License Manager 8.6.0

Downloads

Laatst gewijzigd op 2 juli 2021

Vanaf heden is de Sentinel License Manager 8.6.0 beschikbaar.

Ga naar Downloads voor de meest actuele software & documentatie.

Algemeen

NedGraphics software is voorzien van een software matige licentie beveiliging. De licentiebeveiliging wordt geregeld door de zogenaamde Sentinel licentie manager. NedGraphics software onderhoudt tijdens de werking een verbinding met de Sentinel licentie manager. De Sentinel licentie manager wordt normaliter geïnstalleerd op een fysieke of virtuele centrale (licentie) server. Zowel de NedGraphics- als de Sentinel licentie software is te downloaden via de NedGraphics download portal.

Stappenplan installatie licenties NedGraphics software

• U download de benodigde NedGraphics- en Sentinel licentie software van de NedGraphics download portal
  • U start de tool wechoid.exe uit de gedownloade Sentinel map Tools.
  • U vinkt alleen het Ethernet adres aan, de rest laat u uitgevinkt.
  • U stuurt een screendump, via e-mail,  aan de helpdesk van NedGraphics.
    • In de e-mail geeft u tevens aan of het besturingssysteem 32 bits of 64 bits is
  • Het e-mail adres van de NedGraphics helpdesk is [email protected]
  • NedGraphics levert u binnen 2 werkdagen de benodigde licentiebestanden conform uw onderhoudscontract.
  • U installeert de Sentinel licentiesoftware conform de
     De setup vindt u in …\SentinelServer 8.5\Setup
  • U start de Sentinel tool ‘wlmadmin.exe’ en voegt de licentiebestanden toe aan de licentie server. Wlmadmin.exe kan ook lokaal worden gestart.
     De tool wlmadmin.exe vindt u in …\SentinelServer 8.5\Tools
  • U installeert de NedGraphics software en geeft tijdens de installatieprocedure de naam van de Sentinel licentie server op.
  • De NedGraphics software zal vervolgens conform de beschikbare licenties in de Sentinel licentie manager te gebruiken zijn.

Indien u in de toekomst uw licentie server wenst te verplaatsen naar een andere fysieke- of virtuele server dan dient u hiervoor:

• Nieuwe licentiebestanden aan te vragen bij NedGraphics conform bovenstaande werkwijze
  • Bij gebruik van de producten onderstaande registersleutel aan te passen:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NedGraphics\Common]

"LICENSE_NODE"="<naam nieuwe licentie server>"

Let op: Eventueel kan deze registersleutel ook staan in het current user gedeelte van het register.

Door het wijzigen van de registersleutel is het niet nodig de NedGraphics software opnieuw te installeren. De registersleutel dient op de werkplek, waar de software is geïnstalleerd, te worden aangepast.