Hoe schakel ik Revit Add-ins uit?

How to

Laatst gewijzigd op 29 april 2020

Waarom

Het kan voorkomen dat u Revit moet testen met 1 of meerdere uitgeschakelde Add-ins. In sommige gevallen, kan het namelijk zijn dat Revit weigerd op te starten of crasht wanneer bepaalde Add-ins actief zijn of door corrupte add-ins.

Hoe schakelt u Revit Add-ins uit?

Hiervoor volgt u de volgende stappen:

• Sluit Revit af
  • Open Windows verkenner
  • Ga naar de volgende map:   C:\ProgramData\Autodesk\Revit\Addins\[Version]
  • Verplaats het betreffende add-in bestand vanuit deze bestandsmap naar een andere locatie op uw pc. (LET OP: hernoemen van het bestand werkt niet )
  • Start Revit opnieuw op, -->  de Add-in moet niet meer aanwezig zijn.

Wanneer u klaar bent met testen kunt u de add-in bestanden weer terugplaatsen in de originele folder.

Eventuele andere locaties waar Add-ins kunnen staan:

C:\ProgramData\Autodesk\ApplicationPlugins.  ( meestal gebruikt voor add-ins die versie overstijgend zijn)

C:\Program Files\Autodesk\Revit [Version]\AddIns. (Deze locatie wordt gebruikt voor interne add-ins, maar sommige oudere add-ins maken nog gebruik van deze bestandslocatie)

Let op:

Wanneer u werkt met modellen die opgeslagen worden op de Collaboration for Revit Service, zorg er dan voor dat de volgende C4R componenten in de Add-in folder blijven:

• Autodesk.Collaborate.addin
  • Communicator.addin
  • ExportViewSelectorApp.addin
  • Communicator (Folder)
  • ExportViewSelectorAddin (Folder)