Wat moet ik doen wanneer de opstartmanager een fout geeft bij het opstarten van een nieuwe tekening?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 1 juni 2021

Probleem:

Bij het opstarten van een "nieuwe tekening" via de Nordined - Opstart manager, wordt de onderstaande fout  weergegeven:

Fout in opstartcommando "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2021\acad.exe" "" /p "Nordined_10_8", LastError = The requested operation requires elevation.

Oorzaak:

De executable van AutoCAD is na het installeren ingesteld op "run as Administrator"

Oplossing:

De oplossing voor dit probleem is als volgt, hierbij wordt uitgegaan van AutoCAD 2021.

1. Ga naar de locatie waar AutoCAD geïnstalleerd staat, ( standaard is dit C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2021)
  2. Zoek het bestand acad.exe
  3. Klik hierop met de Rechtermuisknop
  4. Kies voor properties/eigenschappen
  5. ga naar het tabblad Compatibility
  6. en vink "run this program as an administrator" Uit.
  7. Start hierna de Nordined opstart manager,  en klik op nieuwe tekening.  Het probleem zou verholpen moeten zijn.