CV & Lucht -03- Starten / Stoppen - TheModus Professional (Nordined)

How to - CV & Lucht

Laatst gewijzigd op 23 september 2021

INHOUDSOPGAVE

Starten / Stoppen

Starten tekening

Algemeen

Om een nieuwe tekening te starten moet eerst met de Nordined-snelkoppeling/menukeuze een (tekening)map worden gekozen. Vervolgens wordt AutoCAD gestart.

Daarna kan de gewenste NORDINED-Applicatie worden gekozen.

Vervolgens moeten tekeninginstellingen worden opgegeven.

Daarna zal aan de tekening een bouwkundige onderlegger gekoppeld moeten worden.

Een bestaande tekening kan ook vanuit de Windows-Verkenner worden gestart door dubbelklikken op het tekening-bestand. De tekening wordt dan gestart met de applicatie van waaruit de tekening ook is opgeslagen.

Starten nieuwe tekening

1. Selecteer snelkoppeling (Technische applicaties)
    AutoCAD wordt gestart met een lege tekening;
    Het opstartmenu verschijnt, alleen van de geïnstalleerde applicaties zijn de keuzeknoppen te selecteren.
  2. Klik op knop [ Nieuwe tekening ]

AutoCAD wordt gestart met een lege tekening;
    Het venster
    'Opstart menu' verschijnt, alleen van de geïnstalleerde applicaties zijn de keuzeknoppen te selecteren.
    Het venster
    'Selecteer AutoCAD Tekening' blijft op de achtergrond open staan.
    Via knop in de Start-balk, of via <Alt><Tab> kan het venster weer op de voorgrond worden gezet om een andere tekening te selecteren of een nieuwe tekening aan te maken.
  3. Selecteer [ CV en Lucht ] in venster 'Opstart menu'
  4. Geef in venster 'Instellingen kader'de opzet van de tekening op
    • Plotschaal – voor bepaling kadergrootte en teksthoogte op plot
    • Papierformaat
    • Teksthoogte
    • Kaderinstellingen – marges, vouwlijnen
    • Stempel
    • Plaatsen Volledig kader / Referentiekader / Geen kader in Modelspace
  5. Klik op knop [ OK ]
    Tekeninginstellingen worden verwerkt.
    Indien opgegeven, worden kader, stempel, snijlijnen en vouwlijnen geplaatst.

Bestaande tekening starten

1. Selecteer snelkoppeling (Technische applicaties)
  2. Selecteer in venster 'Selecteer Tekening' de map en de gewenste tekening
  3. Klik op knop [ Openen ]
    De tekening wordt gestart met de applicatie waarmee de tekening is opgeslagen.
    Het venster
    'Selecteer Tekening'  blijft actief.

Tekening starten via Windows Verkenner

1. Start de Windows Verkenner (Windows Explorer)
  2. Selecteer de schijf en map van de gewenste tekening
  3. Dubbelklik op het gewenste tekening-bestand
    De tekening wordt gestart met de applicatie waarmee de tekening is opgeslagen.

Tekening starten uit lijst met recent bewerkte bestanden

1. Klik op knop [ Start ] in de startbalk
  2. Klik op keuze 'Documents'
  3. Klik op het gewenste tekening-bestand
    De tekening wordt gestart met de applicatie waarmee de tekening is opgeslagen.

Terug naar Inhoudsopgave

Overschakelen naar andere applicatie of menu

Algemeen

Binnen NOR-CV & Lucht is via de knoppenbalk of menubalk te schakelen tussen het CV-menu, het Lucht-menu en het AutoCAD-menu.

Daarnaast is het mogelijk om zonder de tekening te verlaten een andere Nordined-applicatie, die op uw systeem beschikbaar is, te activeren.

Naar andere NORDINED-Applicatie of kaal AutoCAD

1. Klik op knop
  2. Selecteer de gewenste NOR-Applicatie in venster 'Opstart menu'
    Bij de keuze voor AutoCAD Basis kan niet meer worden teruggekeerd naar venster 'Opstart menu'.
    Kies voor knop  als het AutoCAD-menu binnen NOR-Afvoeren opgeroepen moet worden.

• Indien bij multi-document instelling ( SDI = 0 ) bij de verschillende tekeningen verschillende applicaties horen en nu de verkeerde applicatie bij een tekening actief is.
  1. Klik op knop
    of
    type NORSTART