E LT -07- Blokschema tekening - TheModus Suite LT (Nordined LT)

How to - Elektra LT

Laatst gewijzigd op 20 mei 2021

INHOUDSOPGAVE

Blokschema tekening

Tekenen van een blokschema

Een blokschema kan op eenvoudige wijze worden getekend.

1. Plaats de blokken op tekening;
  2.  Teken de verbindende kabels;
  3. Plaats teksten, vlaggen en symbolen
Stel het SNAP-raster in op 5 mm. (bij plotschaal 1:1; anders 5x plotschaal).
Invullen van groepen gebeurt via knop [ Bewerk ]
Voor het doorgaan met plaatsen van het laatst gekozen symbool:
Klik op knop [ Plaats ] of [ Speciaal ] in knoppenbalk NOR-Elektra LT
Met de rechter muistoets verandert knop [ Plaats ] in [ Speciaal ] en omgekeerd.

Tekenen Kabels en Aarde

1. Kies in Knoppenbalk NOR-Elektra LT knop [Schema]
  2. Selecteer 'Blokschema' in het Rolmenu 'Voeding'
  3. Selecteer 'Kabel' of 'Aarde' in het iconenvenster en klik op knop [ Plaats ]
  4. Teken de kabel met aaneensluitende lijnstukken
    • Stoppen: Klik op knop [ OK ] in commandovenster, of toets <F11>
    • Volgende kabel tekenen: Klik op knop [ Volgende ] in het commandovenster

Plaatsen Symbolen

1. Kies in Knoppenbalk NOR-Elektra LT knop [ Schema ]
  2. Selecteer 'Stuurstroom' in het Rolmenu 'Voeding'
  3. Kies 'Type Symbool' en klik op knop [ OK ]
  4. Kies in vervolgscherm het symbool
  5. Klik op:
    • Knop [ Plaats ](rechtermuistoets wisselt 'Plaats' en 'Speciaal')
      • Plaats symbool op tekening, en geef de rotatie op
    • Knop [ Plaats Speciaal ](rechtermuistoets wisselt 'Plaats' en 'Speciaal')
      • Kies voor 'Plaatsen op wand'
      • Geef aantal te plaatsen groepen op;
        Geef de onderlinge afstand op (15, 20 of 25 mm);
        Geef afstand tot wand=2, en klik op knop [ OK ]
      • Teken lijn op de rail (beginpunt, volgend punt);
        Klik op knop [ OK ] in commandovenster, of toets <F11>
      • Geef positie aan waar eerste groep moet komen:
        Klik op plek met juiste X-waarde en Y-waarde boven rail
        Klik op knop [ OK ] in commandovenster, of toets <F11>
De groepen worden geplaatst.