CV & Lucht LT -06- W-Schema - TheModus Suite LT (Nordined LT)

How to - CV & Lucht LT

Laatst gewijzigd op 20 mei 2021

INHOUDSOPGAVE

W-Schema

Schema-tekening

Een werktuigkundige schema-tekening is schaalloos en wordt meestal 1:1 geplot.

Twee werkwijzen zijn mogelijk:

• Eerst tekent u de leidingen; daarna plaatst u de symbolen. Hierbij wordt indien nodig de leiding automatisch onderbroken.
  • U plaatst de symbolen, en daarna tekent u de leidingen tussen de symbolen.

Het verschuiven van symbolen en delen van de leidingen is met het standaard AutoCAD-commando STRETCH mogelijk.

De werktuigkundige schema-tekening kan worden opgezet met

• Meet- en regel-symbolen
  • Luchtbehandelingsapparaten
  • Apparaten
  • Appendages
  • Leidingen

Tekenen leidingen voor schema-tekening

1. Selecteer knop [ Schema ] in Knoppenbalk NOR-CV & Lucht LT
  2. Selecteer menukeuze 'Leidingen'
  3. Selecteer type leiding in venster
  4. Klik op knop [ OK ]
  5. Teken leiding
  6. Sluit af met <Enter>

Plaatsen symbolen voor schema-tekening

1. Selecteer knop [ Schema ] in Knoppenbalk NOR-CV & Lucht LT
  2. Selecteer menukeuze
    • Meet & Regel
    • Luchtbehandeling
    • Apparaten
    • Appendages
  3. Selecteer type symbool in iconenvenster
  4. Klik op knop [ OK ]
  5. Selecteer symbool in vervolg-venster
  6. Klik op knop [ Plaats ]
  7. Plaats symbool op tekening
  8. Klik op knop [ OK ] in commandovenster, of toets <F11>