Hoe installeer ik een Autodesk 2019 netwerklicentie?

Multi user / Netwerk licentie

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021

Beste Klant,

U heeft sinds kort de mogelijkheid om de nieuwste autodesk versies te installeren op uw pc.

Als u een multi-user licentie heeft moet u hiervoor de nieuwste licentie file aanvragen, daarin staan dan alle programma’s die u kunt gebruiken.

Een nieuwe licentiefile aanvragen kan u doen via uw eigen contract manager bij uw bedrijf; het stappenplan daarvoor is te vinden op;

https://knowledge.autodesk.com/customer-service/network-license-administration/get-ready-network-license/getting-network-license-file/generating-license-file

Echter moet u ook een update doen van de licentie manager, anders zullen de licenties niet meer werken naar behoren.

U kan deze licentie manager downloaden op; https://knowledge.autodesk.com/customer-service/network-license-administration/get-ready-network-license/download-the-network-license-manager

Als u dit gedaan heeft moet u het volgende doen;

• Stop de licentie manager op de netwerkserver, lukt dit niet zet de funcitie Force server shutdown aan
  • Deinstalleer uw huidige licentie manager
  • Installeer de nieuwste licentie manager (versie 11.14.1.3)
  • Ga na Config Services bij de tabbladen
  • Zorg er voor de file connecties goed staan, en dat ze verwijzen naar de goede files
  • Hierna kan u de server weer starten
  • Nu moeten al uw producten weer naar behoren werken
  • U kunt de licentiestatus checken door in het tabblad Server status te klikken op Perform status inquery