Is de Autodesk mail rondom de TLS update relevant?

Laatst gewijzigd op 26 mei 2021

Inleiding

De laatste paar weken verstuurt Autodesk veelvuldig een mail ( zie onderstaand) naar gebruikers van de Software aangaande een TLS update. Waarbij Cadac veelvuldig de vraag krijgt of dit SPAM is van Autodesk.

Dit is geen Spam en het betreft een legitieme notificatie van Autodesk om u als klant ervan op de hoogte te stellen dat er een verandering aan staat te komen. Die impact heeft op het kunnen maken van een connectie met de software.

FAQ:

Wat betreft deze TLS- mail:

Transport Layer Security (TLS) 1.0/1.1 welke gebruikt wordt in veelal "verouderde" Autodesk software, is kwetsbaar voor man-in-the-middle (MITM) cyber aanvallen. Autodesk wil voorkomen dat klanten hier problemen door ondervinden, en verzoekt u de software te updaten.

Voor wie is deze mail bedoelt:

Deze mailing is bedoelt voor iedereen die gebruik maakt van een single-user Subscription licentie. Omdat deze software wordt toegekend aan gebruikers, heeft Autodesk ook zicht op diegene die ze moeten mailen hiervoor. Diegene aan wie software is "toegekend" ("assigned" ) heeft hierdoor automatisch al een mail ontvangen.

Voor wie is deze mail niet bedoelt:

Gebruikers van Perpetual software En/of  Multi-user ( netwerk)  Licenties.  hoeven geen actie te ondernemen.

Moet ik actie ondernemen:

Ja, u of uw systeembeheer/IT-provider, dienen ervoor te zorgen dat de respectievelijke  Autodesk software die u gebruikt en die het betreft gepatched wordt. Hiermee voorkomt u eventuele downtime, a.g.v. het wegvallen van de software..

Voor wanneer moet ik actie ondernemen:

Voor 3 Augustus 2019

Waar vind ik de software waar dit betrekking op heeft:

Het betreft voornamelijk verouderde software. ( 2014/2015/2016,  maar van enkele producten zijn ook 2017/2018 en nieuwer beïnvloed).

Zie hiervoor de complete lijst op de volgende webpagina:

https://knowledge.autodesk.com/search-result/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Transport-Layer-Security-TLS-Updates-Required-to-Maintain-Software-Access.html

Waar kan ik de TLS-patches downloaden?

Indien u bepaalde TLS- Patches nog niet gedaan hebt, dan kunt u deze downloaden voor de respectievelijke software en software-versie via:

https://knowledge.autodesk.com/search-result/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Transport-Layer-Security-TLS-Updates-Required-to-Maintain-Software-Access.html

Voorbeeld mail.

Voorbeeld Mail