Wat moet ik doen bij de melding "0x80240034" tijdens de installatie van AutoCAD 2020?

Troubleshooting

Laatst gewijzigd op 27 mei 2021

Probleem:

Bij het installeren van AutoCAD 2020 ondervindt u problemen en deze worden gekoppeld aan een foutmelding 0x80240034

Oorzaak:

De oorzaak van deze foutmelding is een conflict tussen AutoCAD 2020 en een Windows Update.

Oplossing:

Waarschijnlijk is een 'reset' van de Windows Update Store benodigd.

Om de Windows Update Store te resetten volg deze stappen:

• Open de Commandprompt als Administrator:
  • Klik op de 'zoek' knop
  • Type CMD
  • Selecteer de Command prompt en geef hierop een rechtermuisklik
  • Kies hier voor 'uitvoeren als Administrator'
  • Wissel eventueel naar de C:\WINDOWS\system32:
  • Geef de volgende opdrachten:
    • net stop wuauserv
    • net stop cryptSvc
    • net stop bits
  • Als dit gedaan is geef de volgende opdrachten:
    • ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
    • ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old

Hierna dient de pc in zijn geheel herstart dient te worden om na te zien of de error is verholpen.