Naar hoofdinhoud

Installeren van aanvullende Lettertypes(Fonts) voor AutoCAD

How to

Laatst gewijzigd op 15 april 2020

Probleem:

Hoe installeert u aanvullende lettertypes (fonts)  voor AutoCAD.

 

Oplossing:

AutoCAD ondersteunt TrueType- en SHX-lettertypen, deze vergen ieder een individuele aanpak.

 

Een SHX-lettertype installeren: 

Kopieer .shx-bestanden naar de map Fonts in de AutoCAD-programmamap:

 C: \ Program Files \ Autodesk \ AutoCAD 20xx \ Fonts

 

 Opmerking: PostScript-lettertypen (.pfb) en vormbestanden (.shp) kunnen worden geconverteerd naar .shx met behulp van de opdracht COMPILE in AutoCAD.
 

Een TrueType-lettertype installeren:

AutoCAD leest TrueType (.ttf) -lettertypen die in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. TTF-bestanden gaan niet naar de eigen map Fonts van AutoCAD. 

Kopieer de .ttf-bestanden naar:   C: \ Windows \ Fonts

of klik als alternatief met de rechtermuisknop op een .ttf-bestand en kies Installeren.

Opmerking: Windows XP- en Vista-systemen vereisen dat u naar het Configuratiescherm gaat en lettertypen opent en vervolgens "Nieuw lettertype installeren" in het lettertypemenu gebruikt.

 

Bron: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Where-to-install-font-shape-files-in-AutoCAD.html 


Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld