Naar hoofdinhoud

Hoe start ik een Virtual Desktop op voor een Cadac training?

Trainingen

Laatst gewijzigd op 15 november 2021

Om een verbinding tot stand te brengen met een Virtual Desktop, zijn de volgende onderdelen vereist:


1.    Een lokale computer met Windows of MacOS waar de eindgebruiker vanaf werkt, die Rdp (Remote Desktop Protocol) kan gebruiken om verbinding te maken met het VDI-bureaublad

2.    Serveradres om verbinding mee te maken; dit adres wordt door Cadac verstrekt – zie mijncadac

3.    Gebruikersaccount; de gebruikersspecifieke accounts worden door Cadac verstrekt – zie mijncadac

4.    Wachtwoord gebruikersaccount; het gebruikersspecifieke wachtwoord wordt door Cadac verstrekt – zie mijncadacStap 1


Login op mijncadac (bij inschrijving van de training ontvangt u een e-mail met een verzoek om een account aan te maken op cadac.com. Belangrijk: neem de inloggegevens van mijncadac én uw Microsoft account mee naar de eerste trainingsdag. Heeft u nog geen account?  

  1. Ga naar www.Cadac.com en klik op Mijn cadac.
  2. Klik vervolgens op de link: "Maak een account".
  3. Vul het correcte email adres in + wachtwoord + herhaal wachtwoord.
  4. U ontvangt vervolgens een verificatiemail, klik hier aub op de verificatielink om uw account te verifiereren.
  5. Hierna is uw Cadac-account actief.

 


Stap 2.1 voor Windows 


Doorloop de volgende stappen om toegang te krijgen tot uw VDI-bureaublad vanaf een Windows-besturingssysteem:


1.    Ga naar de zoekbalk op de taakbalk (onder aan het scherm) of het startmenu

2.    Typ een van de volgende opties om de toepassing Extern bureaublad-verbinding te bekijken:

        Extern bureaublad

        MSTSC3.    Vervolgens de toepassing Remote Desktop Connection openen. Vul in de toepassing Extern bureaubladverbinding het serveradres in, zoals in het onderstaande voorbeeld:

 

4.    Klik op verbinden/connect om de verbinding in te stellen.

5.    Er wordt een nieuw scherm geopend met een Windows-aanmeldingsscherm.

6.    Typ in het nieuw geopende aanmeldingsscherm de referenties (gebruikersnaam en wachtwoord) die zijn opgegeven. In het onderstaande voorbeeld wordt de gebruikersnaam "user001" met bijbehorend wachtwoord gebruikt. -> zie mijncadac voor uw persoonlijke gebruikersnaam/wachtwoord combinatie.


7.    Druk op de Enter-toets op uw toetsenbord of de pijlknop naast het wachtwoordvak om u aan te melden bij de virtual desktop. U heeft nu toegang tot virtual desktop. 
Stap 2.2 voor MAC 


1.    Ga naar de Mac app store, download en installeer de ‘Microsoft Remote Desktop’-app m verbinding te maken met een extern bureaublad. https://apps.apple.com/nl/app/microsoft-remote-desktop/id1295203466?mt=122.    Klik op de ‘download’-knop aan de rechterkant van het app-icoon. Volg de download en install instructies op.

3.    Open de app en voeg een virtual desktop toe, klik op “Add PC”

 

4.    Vul bij PC name de gegevens in die op mijncadac staan, klik vervolgens op add.

 

5.    De virtual desktop is succesvol toegvoegd. Klik (of dubbelklik) op de machine om deze te op te starten, in onderstaand scherm klik; connect.
6.    Vul hier gebruikersnaam en wachtwoord in (zie mijncadac)Stap 3 inloggen op applicaties


Wanneer u de virtual desktop voor het eerst start kunt u nog niet meteen gebruikmaken van alle Autodesk applicaties. Daarvoor moet u eerst inloggen op de Autodesk desktop app; deze vindt u op het bureaublad (zie onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking). Om in te loggen gebruikt u dezelfde username/ password combinatie als bij het inloggen op de virtual desktop. (LET OP: deze keer met @cadac.online achter de username).


Kies vervolgens voor sign in


U ziet de volgende popup. Log hier in met [email protected] en wachtwoord dat aan u verstrekt is.In sommige gevallen gebruikt u Microsoft office producten tijdens de training. Ook hier is een inlog vereist met het eerder genoemde username (@cadac.online) en wachtwoord. In onderstaand voorbeeld is Microsoft Excel gebruikt. 

Zoek uw office applicatie in de windows taakbalk en start deze.Klik vervolgens op sign in (rechterbovenhoek) en vul in de pop-up uw username/ password in.
Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld