Naar hoofdinhoud

Mijn serienummer werkt niet, wat moet ik doen?

Licenties

Laatst gewijzigd op 11 mei 2021

In de meeste gevallen dient u de software niet meer te activeren met een serienummer.


Heeft u een named user subscription? Controleer dan welke activatiemethode voor u van toepassing is. Log in met een named user account op https://manage.autodesk.com/, klik op ‘all products and services’. Bij de betreffende software, onder 'activation', vindt u de optie die voor u van toepassing is. Vindt u geen software in uw Autodesk-account? Dan dient u contact op te nemen met de administrator van uw bedrijf. Deze zal eerst de licentie aan u moeten toewijzen.


Blijkt dat u toch een serienummer nodig heeft? Probeer de installatie opnieuw en let erop dat ‘caps lock’ uitstaat. Doet het probleem zich nog steeds voor? Neem dan contact met ons op.


Bij Cadac maken we onderscheid tussen Sales, Service & Support. Sales & Service vinden wij vanzelfsprekend. Wij helpen u met de aanschaf van uw product, dienst, training of expert en zorgen ervoor dat u probleemloos aan de slag kunt. Gratis en voor niets. U kunt zorgeloos met uw software starten, wij zorgen ervoor dat u het meeste uit uw software kunt halen.

Loopt u tegen technische softwareproblemen aan? Dan kunt u gebruik maken van Cadac Support. Door de juiste informatie in te dienen kunnen wij u zo snel mogelijk helpen

Stel een vraag

Waar heeft u een vraag over?

Kies een locatie

Europa

Wereld