Naar hoofdinhoud

FAQ

Ontdek de antwoorden op onze veelgestelde vragen of contacteer een van onze servicemedewerkers.

Categorieën

Cadac Group

Wij hebben alvast de veelgestelde vragen over Cadac Group met antwoorden voor u opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze servicemedewerkers.

Wij zijn de enige platinum reseller van Autodesk in de Benelux, dit geeft u vele voordelen. Wij bieden voortreffelijke Nederlandstalige ondersteuning, iets wat Autodesk zelf niet biedt. Daarnaast bieden wij ook nog een zeer scherpe prijs.

We houden alles zo transparant mogelijk en scheppen duidelijkheid in uw software- en licentiebeheer. Ook voor geavanceerde software die goed samenwerkt met uw favoriete Autodesk programma’s, kunt u alleen bij Cadac terecht. Wij zijn niet voor niets al jarenlang dé marktleider in onze branche.

Cadac helpt haar klanten al meer dan dertig jaar met het creëren, beheren en delen van digitale informatie zodat zij hun projecten efficiënter kunnen ontwerpen en implementeren. Hoe Cadac specifiek voor úw bedrijf iets kan betekenen, kunt u ontdekken op www.cadac.com.

Ja! Cadac Group voldoet aan alle veiligheidseisen. U kunt bij ons betalen via een beveiligde verbinding in de webshop. Wij maken hiervoor gebruik van een gerenommeerde payment provider.

Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Voor meer informatie kunt u onze privacyverklaring bekijken.

Ondanks het feit dat wij ons uiterste best doen om u van dienst te zijn kunnen er zich altijd storingen voordoen. De servicemedewerkers van Cadac Store staan u echter graag te woord en kunnen u informeren over de storing. Ga naar de ‘Service & Contact’ pagina.

Deze website is geoptimaliseerd voor alle moderne browsers. Maakt u gebruik van een oudere browser, dan kan dit mogelijk problemen geven bij het inloggen en het gebruik van de webshop. Wij adviseren u gebruik te maken van een moderne browser.

U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Download & installatie

Wij hebben alvast de veelgestelde vragen over download & installatie met antwoorden voor u opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze servicemedewerkers.

Dit verschilt per product. Bij de specificaties van de door u gekozen software kunt u zien aan welke systeemeisen uw pc moet voldoen.

Zodra u de bestelling bij ons heeft afgerond, krijg u binnen +/- 3 werkdagen een e-mail, hierin staat een link waar u het bestand kunt vinden en downloaden. Onthoud goed op welke locatie u het bestand opslaat, dit heeft u nodig bij de installatie.

Als u de software gedownload heeft, kunt u deze op uw computer terug vinden. Klik op het icoontje en daarna op installeren. Volg de stappen die de interface u weergeeft. Lukt het u niet? Cadac Group biedt ook installatiehulp, voor meer informatie klik hier.

Dit kan geen kwaad voor uw proces. Probeer het simpelweg opnieuw. Houdt het probleem aan, neem dan contact op met onze servicemedewerkers.

Ja, bij het installeren van uw product kunt u dezelfde code gebruiken. Let er wel op, dat u de software niet vaker installeert dan het aantal licenties dat u in uw bezit heeft.

Het kan zijn dat er voor uw account twee Autodesk ID’s bestaan. Als u contact opneemt met onze servicemedewerkers kunnen wij voor u het probleem opzoeken en oplossen.

Software / licenties

Wij hebben alvast de veelgestelde vragen over software en licenties met antwoorden voor u opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze servicemedewerkers.

Volg deze stappen om uw licentie om te zetten naar named user. Dit is van toepassing wanneer u bent overgestapt van een stand-alone onderhoudsplan, een netwerk onderhoudsplan of een multi user-abonnement naar een single user-abonnement.

Heeft u extra hulp nodig? Kies voor support bij transitie naar named user.

Een Autodesk abonnement is een software abonnement dat u flexibel kunt aankopen voor 3, 12, 24 of 36 maanden. De looptijd kan verschillend zijn per soort software. De looptijd van 3 maanden is perfect om de Autodesk software projectmatig in te zetten.

Klanten met een abonnement krijgen voordelen, zoals toegang tot de nieuwste software releases en productverbeteringen, Basic Support, en in sommige gevallen de toegang tot clouddiensten.

Via Cadac Group kunt u abonnementen verlengen en nieuwe abonnementen afsluiten. Het is mogelijk om een nieuw abonnement af te sluiten als niet eenzelfde abonnement binnen 90 dagen afloopt of minder dan 30 dagen is verlopen. Uiteraard kunt u wel een nieuw abonnement afsluiten als dit een uitbreiding betreft en u het (af)lopende abonnement van dezelfde titel en looptijd verlengt.

Dit kan alleen via Autodesk. Voor een stap-voor-stap-omschrijving klik hier.

Neem in dat geval contact met ons op. Kijk op de pagina ‘Service & Contact’ voor de contactmogelijkheden. 

U koopt een licentie, waarbij u altijd het recht heeft om de laatste versie en tot 3 versies terug te installeren. 

Daar kiest u geheel zelf voor. Bij het bestellen van uw product/licentie kiest u zelf voor de duur. Na deze looptijd is het mogelijk om via onze Cadac Group heel eenvoudig uw licentie(s) te verlengen.

Voor de individuele gebruiker is er de optie single-user. Deze optie is goedkoper en de software kan door 1 gebruiker gebruikt worden. De multi-user optie is er voor teams, bedrijven die de software op een netwerk willen installeren zodat er meerdere installaties gedaan kunnen worden.

Koopt u 2 seats, dan kunnen er 2 personen binnen uw bedrijf gelijktijdig gebruikmaken van de software. Multi-user is daarom perfect voor flexwerken en grote organisaties. Bij een multi-user licentie koopt u een aantal seats die dan door het hele bedrijf gebruikt kunnen worden.

Toegang voor één gebruiker en meerdere gebruikers is gelijk, met uitzondering van het volgende:

  Single-user Multi-user
Licentie kan worden gedeeld Nee  Ja**
Hiervoor moet minimaal elke 30 dagen verbinding worden gemaakt met internet om de licentie te valideren Ja Nee 
Opties voor termijn 1 maand.
12 maanden.
36 maanden.
12 maanden.
36 maanden.

**beperking op maximumaantal van toepassing

Voor de meeste software (single-user) met abonnement hoeft u niet online te zijn om uw software te kunnen gebruiken. De software wordt uitgevoerd op uw computer, niet op het web. U moet echter wel elke 30 dagen verbinding maken met internet, zodat we uw software up-to-date kunnen houden en kunnen controleren of uw abonnement nog steeds geldig is. U heeft bovendien een internetverbinding nodig om uw software te kunnen installeren en activeren.

Daarnaast bieden we ook bepaalde producten aan die uitsluitend beschikbaar zijn als cloudservice. Voor producten die in de cloud werken, is logischerwijs altijd een internetverbinding nodig.

Als u een single-user licentie heeft mag maar 1 gebruiker deze software gebruiken. Als u een multi-user licentie aanschaft, kan dit op een netwerk gezet worden waar meerdere mensen op kunnen werken. Koopt u 2 seats, dan kunnen er 2 gebruikers binnen uw bedrijf gelijktijdig gebruikmaken van de software.

Zoek op uw computer naar de ‘systeeminformatie’ (dit kan zowel met de zoekfunctie als via het configuratiescherm) en klik vervolgens op ‘systeemoverzicht’. Als u een 64-bits versie van Windows gebruikt, wordt ‘x64-gebaseerde PC’ weergegeven in het veld 'Systeemtype' onder de knop 'Item'. Als u een 32-bits versie van Windows gebruikt, wordt ‘x86-gebaseerde PC’ weergegeven in het veld ‘Systeemtype’ onder de knop ‘Item’.

Als u een nieuw product of een nieuwe licentie aanschaft en daardoor een nieuwere versie van een product wil installeren kunt u het beste eerst het nieuwe product bestellen.

Aangezien u niet direct de software tot uw beschikking heeft, kunt u het beste wachten met het verwijderen van de oude software tot u de nieuwe versie heeft gedownload (ongeveer 3 werkdagen).

Verwijder de oude software pas als u de nieuwe gaat installeren. Bij het kopen van een licentie heeft u altijd recht op de nieuwste versies dus hoeft u zich in de toekomst geen zorgen meer te maken om verouderde software.

Als u een Autodesk- of Cadac product wil bestellen en dit staat niet op Cadac Group, kunt u contact opnemen met onze salesmedewerkers via deze pagina.

Probeer de installatie opnieuw en let erop dat u ‘caps lock’ niet aan heeft staan. Indien het probleem zich dan nog steeds voordoet kunt u contact opnemen met onze servicemedewerkers. 

U krijgt een automatische e-mailmelding voor de verlenging van uw licentie(s). Wanneer u deze ontvangt hangt af van de duur van uw abonnement. Vanuit deze email kunt u op een link klikken en kunt u vervolgens uw abonnement verlengen via Cadac Group.

Met een Transfer Of License (TOL) kunt u een licentie van het ene bedrijf naar het andere bedrijf overschrijven. Dit kan bijvoorbeeld een zuster- of dochteronderneming zijn.  Wilt u hier gebruik van maken? neem dan contact met ons op. 

Administratie

Wij hebben alvast de veelgestelde vragen over administratie met antwoorden voor u opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze servicemedewerkers.

Voor bedrijven binnen Nederland is er BTW van toepassing. Alle prijzen op Cadac Group zijn exclusief BTW. In het winkelmandje wordt voor bedrijven binnen Nederland de BTW getoond.

Aan het einde van uw bestelproces is het mogelijk voor meerdere betalingsmogelijkheden te kiezen. U betaalt voor de duur van uw licentie. Koopt u bijvoorbeeld een licentie voor 1 maand, dan betaalt u dat bedrag. Kiest u voor een licentie van 3 jaar, dan betaalt u het hele bedrag voor deze 3 jaar ineens. Uw factuur ontvangt u bij de bestelbevestiging.

Bestellen

Wij hebben alvast de veelgestelde vragen over bestellen met antwoorden voor u opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze servicemedewerkers.

Na uw bestelling via de Cadac Group krijgt u binnen 3 werkdagen van Autodesk uw licentie codes via mail aangeleverd.

Neem direct contact op. Dit kan via de pagina ‘Service & Contact’.

Deze kunt u terugvinden in onze algemene voorwaarden.

Neem direct contact met ons op. Onze contact gegevens kunt u vinden op de pagina ‘Service & Contact’.

U kunt op Cadac Group betalen met iDeal, Bankcontact, overboeking vooraf, op rekening of creditcard. Als u kiest voor een van deze betaalopties verloopt de afhandeling van uw order via een beveiligde betaalserver. U kunt hier dus geheel veilig uw gegevens invoeren en de bestelling afronden.

Na het volledig doorlopen van het betaalproces wordt u teruggestuurd naar Cadac Group en krijgt u een pagina te zien met de melding of de betaling gelukt is. Ook ontvangt u een e-mail met een bevestiging van uw bestelling en betaling per mail.

Ja, alleen voor een creditcard betaling tellen wij 2% extra kosten.

In dat geval kunt u het best contact met ons opnemen. U kunt onze gegeven vinden via ‘Service & Contact’. Dan kunnen wij u het snelste tot dienst zijn.

Aangezien Cadac Group is gebaseerd op een geautomatiseerd proces, waardoor wij u als klant de beste prijzen kunnen bieden, is het wijzigen van een bestelling via Cadac Group niet mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, u kunt telefonisch bestellen via het telefoonnummer +31 (0)88 9322 333. Er wordt dan een winkelmandje door een sales-medewerker klaargezet. De afhandeling geschiedt daarna via Cadac Group.

De artikelen in uw winkelmand blijven 30 dagen staan zodat u op een later moment door kunt gaan met winkelen. U dient in dat geval wel met hetzelfde account in te loggen. Wij kunnen helaas niet garanderen dat het totaalbedrag van uw winkelmand in de tussentijd niet wijzigt i.v.m. eventuele prijswijzigingen en productbeschikbaarheid.

Support

Wij hebben alvast de veelgestelde vragen over support met antwoorden voor u opgesomd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze servicemedewerkers.

Dit is product afhankelijk. Zo zit er bijvoorbeeld bij Cadac software altijd “Cadac Advanced Support”. U kunt dit bij de specificaties zien staan.

Heeft u algemene vragen of hulp nodig?
Neem dan contact op met Cadac op het telefoonnummer: +31 (0)88 9322 333.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur. Buiten deze werktijden kunt u ons een berichtje sturen via de ‘Service & Contact’ pagina.

Cadac Advanced Support is aan te schaffen i.c.m. een nieuwe software-licentie of later toe te voegen aan uw software contract.

Om u zo goed en efficiënt mogelijk van dienst te zijn baseren wij onze supportdesk op fair-use policy. Deze policy houdt simpelweg in dat het algemene gebruik van onze dienstverlening (hoeveelheid en duur) wordt gemonitord. Bij eventuele opvallende afwijkingen zullen wij contact opnemen met de klant om de situatie en mogelijke oplossing te bespreken.

Als u een account aanmaakt op Cadac Group ervaart u direct de vele voordelen. U ontvangt niet alleen korting op onze producten, maar uw licentiebeheer wordt overzichtelijk en toegankelijk gemaakt.

Het aanmaken van een account is eenvoudig. Klik hier om een account aan te maken. Vul de gevraagde gegevens in en uw account is aangemaakt.

Een ‘Autodesk Account’ is uw profiel waar al uw Autodesk gegevens zijn terug te vinden. Dit bevat uw contactinformatie, beveiligingsinstellingen en alle producten waar u recht op heeft met de serienummers om de software te kunnen gebruiken.

Een Autodesk Account is nodig. Heeft u al een Autodesk Account, maak dan geen nieuwe aan. Als u het wachtwoord niet meer weet, klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Heeft u nog geen Autodesk Account? Deze kunt u aanmaken op https://accounts.autodesk.com/register.

Klik op de “wachtwoord vergeten” link in het inlogscherm. Vul hier uw e-mailadres in. U ontvangt een e-mail met instructies en een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Lukt het u niet? Neem contact op met onze servicemedewerkers.

Neem contact op met onze servicemedewerkers. Zij zullen u begeleiden in het proces en zorgen dat u zo snel mogelijk aan de slag kunt.

Beide is mogelijk. Als u de looptijden van licenties wilt synchroniseren is het verstandig om producten toe te voegen aan een bestaand contract, of dezelfde einddatum aan te houden van uw huidige contract.

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact op met onze servicemedewerkers, zij helpen u graag.

Kies een locatie

Europa

Wereld