Naar hoofdinhoud

Ik wil een activatiecode aanvragen.

Heeft u vragen over het aanvragen van een activatiecode? Hieronder proberen wij voor u alles zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Heeft u hierna nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wat heeft u nodig?

  • Serienummer
  • Product Key
  • Requestcode

Waar vind ik mijn Requestcode?

De requestcode wordt aangemaakt door de software tijdens de installatie. Deze is gekoppeld aan de hardware configuratie van de PC. Indien er iets verandert in de configuratie (het systeem is ge-upgrade, het systeem is opnieuw ingesteld etc.), genereert de software een nieuwe requestcode.  https://knowledge.autodesk.com/customer-service/download-install/activate/manual-activation-registration/request-codes

Er zijn twee verschillende manieren om een activatiecode aan te vragen:

https://knowledge.autodesk.com/customer-service/download-install/activate/manual-activation-registration/activation-codes
In bovenstaande link kan men de activatiecode aanvragen. Er zullen een aantal velden ingevuld moeten worden. Zodra de velden zijn ingevuld, kunt u het verzoek verzenden. 

Binnen 48 uur ontvangt u via de mail de activatiecode.Het voordeel is dat het in het Nederlands is, het nadeel is dat er nergens bij staat hoe de eenmaal ontvangen activatiecode geactiveerd kan worden.

In deze Engelse link van Autodesk staat hoe u de activatiecode installeert.
https://knowledge.autodesk.com/customer-service/download-install/activate/manual-activation-registration  

In bovenstaande link staat een handleiding hoe u de activatiecode kunt aanvragen en tevens kunt activeren. Als de velden correct worden ingevuld ontvangt u direct de activatiecode. Het aanvragen ziet er als volgt uit.

Ga naar https://registeronce.autodesk.com

 Autodesk activatiecode aanvragen 1

 

Vul het serienummer in

van het product waar de activatiecode voor aangevraagd moet worden. Als klant van Autodesk software vinkt u:“Een door een leverancier aangeschaft product activeren” aan. Als de reseller het voor de klant aanvraagt, moet u: “Een door een klant aangeschaft product activeren”, aanvinken.

Autodesk activatiecode aanvragen 2 

Activatiecode aanvragen 3

1: Vul het account-nummer (CSN nummer)
óf
2: Vul alle velden handmatig in, (Let op: de gegevens moeten exact overeenkomen zoals deze bekend zijn bij Autodesk, anders “herkent” Autodesk het account het niet).

Activatiecode aanvragen 4
Activatiecode aanvragen 5

Controleer de gegevens en “Confirm Adress”.

Autodesk Activatiecode aanvragen 6

Voer de Request code in. Vrijwel direct na de aanvraag ontvangt u de activatiecode in de mailbox (van de contractmanager).

Kies een locatie

Europa

Wereld