Naar hoofdinhoud
cadac-ico-dienstenpas

Postprocessor Development

Verbind uw CAM-systeem met uw CNC-machine dankzij een postprocessor ontwikkeld door onze specialisten. Een postprocessor ontwikkeld bij Cadac zorgt ervoor dat het tussenbestand wat uw CAM-software verstuurd, correct vertaald kan worden door uw CNC-machine en zo de productie juist uitvoert.

Hoewel de meeste CNC-besturingen het G-code-formaat herkennen, kan de machineconfiguratie verschillen en kan de ene machine een bepaalde code ondersteunen en de andere niet. Daarom heeft u waarschijnlijk voor elk van uw CNC-machines een aparte postprocessor nodig. Dat is in de regel maatwerk, maar bij Cadac leveren we, samen met onze CAM-software, al standaard postprocesoren mee voor een aantal CNC-machines. Wilt u zorgeloos fabriceren met uw CNC-machines? Laat de ontwikkeling van uw postprocessoren over aan onze experts.

 • Zorgeloos fabriceren
 • Betrouwbaar productiemiddel

De schakel tussen uw CAM-systeem en uw CNC-machine

Een postprocessor, ook wel simpelweg "post" genoemd, is de schakel tussen uw CAM-systeem en uw CNC-machine. Een CAM-systeem voert doorgaans een neutraal tussenbestand uit dat informatie bevat over elke gereedschapsbaan zoals gereedschapsgegevens, type bewerking (boren, frezen, draaien, etc.), en de hartlijn van het gereedschap. Een postprocessor vertaalt in de taal die uw CNC-machine begrijpt. In de meeste gevallen is deze taal een vorm van ISO-/ EIA- standaard G-code, ook al hebben sommige CNC-besturingen hun eigen taal of gebruiken ze een dialoogtaal.

Hoewel de meeste CNC-besturingen het G-code-formaat herkennen, kan de machineconfiguratie anders zijn en sommige codes kunnen op de ene machine worden ondersteund en niet op de andere, of de codes kunnen anders worden geïnterpreteerd. Een machine kan bijvoorbeeld cirkelvormige interpolatie ondersteunen, terwijl een andere machine lineaire bewegingen vereist om de cirkel te verspanen. Daarom heeft u waarschijnlijk voor elk van uw CNC-machines een aparte postprocessor nodig.

Gecertificeerde postprocessoren voor uw CNC-machines

De CAM-experts van onze Digital Fabrication divisie stellen samen met u de eisen op en ontwikkelen op basis daarvan een postprocessor, als er nog geen passende postprocessor beschikbaar is voor de aan te sturen CNC-machine.

Deze postprocessor wordt naar wens bij u op locatie getest en waar nodig direct door ons CAM-team aangepast. Heeft de postprocessor alle tests succesvol doorlopen? Dan is deze gecertificeerd om in te zetten als betrouwbaar productiemiddel.

Veel voorkomende werkzaamheden

 • Opbouwen van nieuwe postprocessor

  Gebaseerd op de al dan niet aanwezige standaard postprocessoren bouwen we een nieuwe postprocessor volledig naar wens met voorbeeldcode.

 • Foutopsporing in bestaande code

  Wij kunnen fouten in uw bestaande NC-code zoals bijvoorbeeld verkeerde koeling, foutief werkstuknulpunt of de programmanaam in een ander format. er voor u uithalen.

 • Wijzigen van bestaande code

  Ook voor kleine wijzigingen kunt u bij ons terecht, denk aan oproep van gereedschap, veilige positionering, (optionele) stop toevoegen, etc.

 • Complexe wijzigingen

  Complexe wijzigingen doorvoeren? Geen enkel probleem! Denk aan toevoegen nieuwe cycli zoals meten met meettaster, rotatie, berekeningen van positie, etc.

Postprocessor Development

Laat de ontwikkeling van de postprocessor voor uw CNC-machines over aan onze experts

Maak een afspraak

Persoonlijke uitleg over Postprocessor Development?

We kijken samen naar de beste oplossing.

Bel +31 88 322 33

Kies een locatie

Europa

Wereld