Architectuur, Bouw en Installatietechniek

Creëer, beheer en deel uw digitale ontwerpen in de Architectuur, Bouw en Installatietechniek

Neem contact op BIM Calculator
autodesk-white.png microsoft-white.png

Bouw virtueel en haal meer uit uw ontwerp

Ontwerp uw bouwproject sneller en intelligenter
Cadac Group gelooft in virtueel bouwen. U creëert intelligente ontwerpen waar uw leveranciers en opdrachtgevers direct mee aan de slag kunnen. Het digitale ontwerp van morgen laat zien hoe uw ontwerp zal functioneren en genereert heldere en praktische informatie die bruikbaar is voor alle ketenpartners. Door virtueel te bouwen en in de ontwerpfase al intelligente informatie toe te voegen aan het ontwerp, zorgt u dat alles nog beter op elkaar aansluit waardoor faalkosten dalen en u nog sneller bouwt met slimme componenten.

Beheer en deel uw digitale ontwerpen
Dankzij BIM (Bouw Informatie Model) is het digitale ontwerp tegenwoordig dé informatiebron in zowel de ontwerp-, de uitvoerings-, als de exploitatiefase. Alle partijen beschikken altijd en overal over de laatste ontwerpen. Onze data management en engineering collaboration oplossingen helpen u de digitale ontwerpinformatie slim te beheren en te delen. Zo haalt u nog meer uit uw digitale ontwerp.

Lees meer

Het dalen van faalkosten in uw project begint met virtueel bouwen.

Jeroen Leeuw Sales Director - Architectuur, bouw en installatietechniek Jeroen Leeuw

Welke oplossingen bieden we voor uw industrie?

Wij bieden oplossingen voor elk onderdeel binnen de ontwerp, uitvoerings- en exploitatiefase. Als architect, installateur, constructeur, aannemer of fabrikant wilt u zo veel mogelijk informatie over uw modellen. Met onze oplossingen maakt u van uw virtuele ontwerpen een rijke informatiebron waar alle betrokken partijen mee kunnen werken. Hierbij speelt BIM een centrale rol. Door de informatie uit BIM vervolgens optimaal te beheren en te delen helpen onze oplossingen uw faalkosten nog verder te verminderen en de uitvoering te verkorten.

Onze visie op het ontwerpproces in de Architectuur, Bouw en Installatietechniek

Samenwerking tussen verschillende ketenpartners wordt steeds intensiever sinds de intrede van BIM. Cadac Group ondersteunt u als partner met oplossingen én marktkennis. Onze experts spreken uw taal en begrijpen uw werkproces. Beter nog, ze zien hoe u de meerwaarde van BIM echt benut.

De integrale automatiseringsoplossingen die wij als Cadac Group ontwikkelen zijn gebaseerd op BIM. Deze manier van denken en werken, levert u verbeteringen in snelheid en efficiëntie in uw ontwerpprocessen op. Zeker ook tijdens de uitvoeringsfase. Alles is immers beter op elkaar afgestemd. Wij helpen u dit proces stap voor stap te verbeteren met onze best practice aanpak op basis van ruim 30 jaar ervaring.

aec-2.jpg

Onze aanpak om uw ontwerpproces te optimaliseren

Kennis maken en kennis delen

Kennis maken en kennis delen

U maakt kennis met ons en wij delen onze kennis met u. Als u zaken met ons wilt doen, moet dit natuurlijk klikken.

Startup-fase

Startup-fase

Gezamenlijk bekijken we welke oplossingen het best aansluiten op uw doelen.

Initiatiefase

Initiatiefase

We brengen het totale project, de mijlpalen en werkwijze helder in kaart.

Implementatiefase

Implementatiefase

We gaan in duidelijke stappen naar een effectieve implementatie van uw oplossing.

Onderhouds- en supportfase

Onderhouds- en supportfase

Het proces staat. Nu zorgen we gezamenlijk voor het efficiënt beheren en onderhouden van de oplossing.

Meer over onze aanpak

Thema's in de Architectuur, Bouw en Installatietechniek

Wat speelt er in de markt

Meer thema's

themodus.jpg

Haal alles uit BIM met de Cadac TheModus Suite

Wij hebben met de Cadac TheModus Suite een pakket ontwikkeld waarmee u meer haalt uit digitale ontwerp. Deze suite combineert alle benodigde software om uw digitale ontwerpinformatie van bouwprojecten te creëren, beheren en delen.

De Cadac TheModus Suite is specifiek gericht op de bouwindustrie en de complexe processen die ontstaan door de veelheid aan betrokken partijen en specialisten. Het Bouw Informatie Model staat in onze aanpak centraal. De software oplossingen in onze Cadac TheModus Suite voor Architectuur, Bouw en Installatietechniek zijn bij uitstek geschikt voor alle grotere projecten en werken perfect samen met de Autodesk producten.

Meer over de Cadac TheModus Suite

Beheer en deel uw ontwerpinformatie met de Cadac Organice Suite

Wij hebben met de Cadac Organice Suite een oplossing ontwikkeld voor het beheren en delen van de enorme stroom aan bouwdocumenten in Microsoft SharePoint.

Tijdens een project werkt u samen met opdrachtgevers, architecten, ingenieursbureaus, (onder)aannemers en leveranciers en dient u een grote hoeveelheid documenten te beheren en delen. Om fouten te voorkomen en faalkosten en risico’s te verminderen, is het belangrijk dat u op het juiste moment over de juiste informatie beschikt zodat u uw taken met succes kunt uitvoeren. Vooral bij EPC (Engineering, Procurement & Construction) en Design & Construct contracten. Bij het beheren en distribueren van documenten wilt u precies weten wat er wanneer verstuurd is en met welk doel. Met de Cadac Organice Suite heeft u volledige controle over het beheren, controleren en delen van uw documenten op elke plaats en op ieder moment.

Meer over de Cadac Organice Suite
organice.jpg

Meer softwareoplossingen voor uw industrie

Maak uw digitale ontwerpen nog sneller en efficiënter met de meest geavanceerde Autodesk software.

Cadac TheModus Suite

TheModus Suite biedt u perfecte oplossingen voor het optimaal creëren, documenteren, rapporteren en analyseren van BIM-modellen.

 • Tijdwinst & standaardisatie
 • Automatiseer tijdrovende & repeterende taken
Lees meer

Cadac Organice Suite

Met onze Cadac Organice Suite wordt samenwerken aan (multidisciplinaire) projecten eenvoudiger dan ooit.

 • Tijdwinst & standaardisatie
 • Betere uitwisseling van juiste data en documenten binnen een project
Lees meer

Architecture, Engineering & Construction Collection

Met de Architecture, Engineering & Construction Collection van Autodesk heeft u alle CAD en BIM tools in huis voor modellering, visualisatie en documentatie, in één kostenbesparende oplossing.

 • Minimaliseer faalkosten
 • Tijdwinst
Lees meer

Revit

Autodesk Revit is een ontwerp en documentatie platform, waarmee u uitgebreide en gedetailleerde ontwerpen maakt die geschikt zijn voor BIM.

 • Minimaliseer faalkosten
 • Beter samenwerken
Lees meer

BIM 360 Build

Breng BIM- en bouwmanagementinformatie samen in deze krachtige online oplossing, beschikbaar voor smartphone, tablet en desktop.

 • Beter samenwerken
 • In de cloud
Lees meer

BIM 360 Glue

Autodesk BIM 360 Glue biedt u eenvoudige toegang tot modellen, gegevens en workflows voor coördinatie van BIM-projecten, inclusief features voor clash detection en integratie met krachtige Autodesk software.

 • Tijdwinst
 • Beter samenwerken
Lees meer

Content LAB

Met de unieke Content LAB (Library Access Button) krijgt iedere modelleur direct de beschikking over uw volledige up-to-date productportfolio in Autodesk Revit.

 • BIM Model opgebouwd met uw producten
 • Productinformatie altijd up-to-date
Lees meer

ReCap

Autodesk ReCap is een krachtige reality capture tool waarmee u reality capture data, zoals puntenwolken kunt opschonen, structureren, visualiseren en delen op uw desktop of in de cloud.

 • Tijdwinst
 • Sluit aan op verschillende CAD platformen
Lees meer

Navisworks

Met Autodesk Navisworks coördineert u uw BIM projecten. Beter en efficiënter dan ooit.

 • Beter samenwerken
 • Minimaliseer faalkosten
Lees meer
themodus.jpg

BIM Prijscalculator

BIM is niet meer weg te denken uit het bouwproces en dus ook niet uit de functie van een calculator. Vragen als ‘’hoeveel kost het om een BIM-model van een gebouw te maken?’’ wachten vaak lang op antwoord. Gelukkig is de eerste online BIM Prijscalculator recentelijk gelanceerd. Een easy-to-use calculator die voorziet van prijs en levertijd binnen één werkdag.

BIM Prijscaculator

BIM prijs in 8 eenvoudige stappen:

 1. Selecteer de service die u nodig heeft
  Met dit menu kunt u de beschikbare input specificeren van waaruit de modelbouwers zullen werken om uw BIM-model te creëren.
   
 2. Selecteer het type gebouw 
  Selecteer het type gebouw van uw project.
   
 3. Voer het bruto vloeroppervlak van het gebouw (in m²) in
  Het bruto vloeroppervlak is het totale vloeroppervlak van het gebouw, inclusief de buitenmuren en exclusief het dak.
   
 4. Architectuur 
  Als u de architectuur van het te modelleren ontwerp wilt, sleept u de knop Architectuur naar rechts en selecteert u de gewenste LOD (Level of Detail).
   
 5. MEP 
  Als u wilt dat de MEP (Mechanical, Electrical, Plumbing) van het ontwerp wordt gemodelleerd en gecoördineerd, sleept u de knop MEP naar rechts en selecteert u de aangevraagde LOD voor elke sub-discipline.
   
 6. Structuur 
  Als u wilt dat de structuur van het ontwerp wordt gemodelleerd, sleept u de knop Structuur naar rechts en selecteert u de gewenste LOD.
   
 7. Importeer parameters 
  Als u parameters wilt importeren in het BIM-model (bijvoorbeeld uit gegevensbladen) voor faciliteitenbeheer of voor technisch onderhoud, sleept u de knop Importparameters naar rechts en selecteert u "Ja".
   
 8. Submit 
  Als alle informatie ingevuld is vult u eenvoudig uw contactgegevens in om de prijsopgave van uw BIM-model te ontvangen. Het BIM Price Calculator team doet de rest, en u ontvangt uw prijsopgave binnen één werkdag in uw mailbox.

Gerelateerde trainingen

Leer alles over de softwareoplossingen voor uw industrie

Gerelateerde cases

Bekijk een selectie van onze projecten in de Architectuur, Bouw en Installatietechniek.

Meer cases

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de Architectuur, Bouw en Installatietechniek

 • To Cloud or not to Cloud?

 • BIM 360 Summerschool: Studenten beter voorbereiden op de toekomst

 • Autodesk Connect & Construct: mooi programma met inspirerende sprekers

Meer nieuws

Gerelateerde thema's

Bekijk wat er speelt in uw markt

Meer thema's

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie?

Stel een vraag Maak een afspraak

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?