Naar hoofdinhoud

09 juni 2021

Zonder BIM wordt er niet meer gebouwd: een nieuw tijdperk voor Cadac TheModus

Eisen is een groot woord, maar steeds meer opdrachtgevers verwachten dat BIM toegepast wordt bij nieuwe bouwprojecten. Logisch ook, een goed BIM-model draagt bij aan het terugdringen van de beruchte faalkosten, lange doorlooptijden en hoge bouwkosten.

themodus-3-1280

Extensie voor Autodesk Revit

In een tijd waar vertraging de norm lijkt voor bouwend Nederland is het belangrijk dat alle betrokken bouwpartners kunnen samenwerken in een digitaal BIM-model, die dient als informatie en data-bron ter ondersteuning van het bouwproces. Bij Cadac werken we non-stop aan de ontwikkeling van oplossingen die een efficiënte samenwerking tussen bouwpartners en opdrachtgevers ondersteunen. BIM-projecten worden veelal uitgevoerd met Autodesk RevitDaarom biedt Cadac al ruim 10 jaar Cadac TheModus aan, een cloud-gebaseerd platform voor architecten, adviseurs, ingenieursbureaus, aannemers en installateurs die meer uit de functionaliteiten van Autodesk Revit willen halen 

Cadac TheModus

Als productmanager ben ik vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de ontwikkeling en verbetering van Cadac TheModus, om ervoor te zorgen dat onze oplossingen optimaal aansluiten aan de behoeften van gebruikers. Daarom kan ik met trots aankondigen dat we alle functionaliteiten van de software in een overzichtelijk productassortiment hebben ondergebracht en daarmee drie nieuwe producten lanceren: 

TheModus Essential biedt de basis bouwstenen voor het modelleren in Revit. Met Cadac TheModus Essential heeft u dé plug-in in handen om onbeperkt gebruik te maken van BIM-objecten, inclusief directe toegang tot de open Uniforme Objecten Bibliotheek waarin productdata van fabrikanten en CAD-componenten geborgd zijn, zonder vendor-lock.  

Cadac TheModus Professional

Waar TheModus Essential in alle basisfunctionaliteiten voorziet, gaat TheModus Professional verder. Deze software zit vol met functionaliteiten waarmee een modelleur minder tijd besteedt aan onnodige repetitieve zaken, modelinformatie beter kan organiseren, documenteren en analyseren. Daarnaast kan deze informatie eenvoudig gedeeld worden met andere applicaties, waardoor samenwerken in het Revit-project optimaal kan verlopen. Ook partijen die niet met Cadac TheModus werken kunnen hier gebruik van maken, er zijn namelijk geen hinderende vendor-locks ingebouwd.  

Cadac TheModus Model Extender

TheModus Model Extender is ontwikkeld om te voorzien in de behoefte om gegevens in meerdere programma’s beschikbaar te stellen. Veel softwareprgramma’s spreken niet dezelfde taal, ook in de BIM-omgeving komen we dat vaak tegen. Informatie en data in BIM-modellen willen we graag inzetten in ERP- of FM-toepassingen. Daarnaast willen we beschikbaarheid of onderhoudsplanning graag zichtbaar maken in een BIM-model. Met onze Cadac Model Extender gaan we deze data-silo`s te lijf, besparen we tijd en koppelen we diverse platformen flexibel aan elkaar.  

TheModus Essential en TheModus Model Extender zijn reeds gelanceerd. De maand juni staat centraal voor de release van TheModus Professional. 
In de komende weken zal ik ook een aantal informatieve webinars organiseren. Interesse?

Meer informatie

Wilt u meer weten over TheModus, nieuwe webinars of heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op


370x220-zw_bjorn-raemakers
Cadac Group

Björn Ramaekers

Product Manager AEC

Kies een locatie

Europa

Wereld