Samen met WTCB werken wij aan ’BIM Best Practice België’

Haal meer rendement uit uw BIM-technologie

10 december 2015 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Maak een afspraak

In 2015 hebben wij ons intensief gefocust op BIM voor de bouwketen in België. Zo hebben wij onder andere een samenwerkingsinitiatief opgezet waarin meer dan 20 vooraanstaande organisaties (studiebureaus, installatiebureaus, bouwbedrijven en architecten) zitting hebben genomen. Daarnaast zijn ook een aantal brancheverenigingen (VCB, NAV, ORI), WTCB, de Hogeschool PXL en het Facilitair bedrijf vertegenwoordigt binnen deze werkgroep.

Best practice voor betere samenwerking

Doel van dit initiatief is het opzetten van een best practice voor samenwerking in de gehele keten. Hierbij staan werkprocessen centraal en niet de software. WTCB is tijdens deze bijeenkomsten gevraagd om een sturende rol te vervullen in dit initiatief.

Het WTCB gaat daarom, op vraag van een groot aantal bedrijven, een clusterorganisatie opstarten om te zorgen voor betere samenwerking tussen bedrijven met aantoonbare economische winst. De leden van het samenwerkingsinitiatief zijn gevraagd om als koplopers deel te nemen in deze organisatie.

Acties voor optimaal BIMmen

Vanuit de clusterorganisatie worden informatieregels, samenwerkingsprojecten, demonstraties en andere acties, bijvoorbeeld met betrekking tot productinformatie, databanken, etc., uitgewerkt. Deze acties zijn essentieel om optimaal rendement te halen uit uw BIM-technologie. Zodra de verschillende acties zijn uitgewerkt, verspreidt de clusterorganisatie deze in de markt.

Heeft u naar aanleiding van dit initiatief vragen? Of bent u geïnteresseerd in deelname aan dit initiatief? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag, zonder verdere verplichtingen.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap