Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

24 februari 2017

Wat is Generative Design software

Generative Design is een revolutionaire manier van het ontwerpen van producten, gebouwen, onderdelen of machines. Maar wat is het nu precies? Wat levert het op? En kan generatief ontwerpen iets betekenen voor uw bedrijf?

Wat is Generative Design software

Ontwerp sneller, beter en goedkoper met Generative Design

Creëer sneller dan ooit verschillende ontwerpopties, maak het onmogelijke mogelijk en optimaliseer materiaalgebruik, productiemethodes en kosten. Dat is niet niks, toch maakt Generative Design het mogelijk en met de juiste tools is Generative Design voor iedereen binnen handbereik.

Generative Design 3D CAD in cloud

Wat als u nu kon samenwerken met een computer in plaats van werken met een computer? Eenvoudig gebruik maken van Artificial Intelligence (AI) en algoritmes? Ongelimiteerde cloud computing power? En de juiste tools ter beschikking heeft om in no-time honderden of zelfs duizenden ontwerpopties te genereren? Design options die u zelf niet had kunnen bedenken? Ontwerpopties die tot voor kort ook niet geproduceerd konden worden, maar dankzij 3D printing geen enkel probleem meer zijn (en betaalbaar). Dat zou toch mooi zijn!

De 3D CAD software tools en productiemethodes zoals 3D printing zijn er inmiddels en het zal niet meer langs duren dan is Generative Design ingeburgerd in elk bedrijf, of u nu werkt in de bouw, installatietechniek, maakindustrie of machinebouw.

Bekijk de Generative Design Infographic

Data driven 3D CAD ontwerp in de cloud

Generative Design houdt in dat u in slimme Generative Design software uw ontwerpdoelstellingen en parameters zoals materiaal, bouw- of maakmethode en kosten ingeeft. Vervolgens gebruikt deze Generative Design software de enorme rekenkracht van de Cloud om hier mee aan de slag te gaan.

Dat gaat razendsnel, in no-time krijgt u tientallen, honderden of zelfs duizenden verschillende ontwerpopties gepresenteerd. Ontwerpopties die zo complex kunnen zijn, dat het u dagen of weken zou kosten om zelf te bedenken en uit te werken in uw favoriete 3D CAD software.

Kies het beste Generative Design ontwerp

Het CAD ontwerp gaat dus heel snel, maar met al die ontwerpopties moet u als CAD Tekenaar of engineer wel nog het beste ontwerp uitzoeken. Op basis van uw ontwerpdoelen en opgegeven parameters worden de beste ontwerpvoorstellen automatisch voor u uitgezocht. Met simulatie software komt u er dan snel achter welk ontwerp het beste aansluit op uw eisen en wensen.

Bekijk Generative Design in 2 minuten

Ontdek Generative Design in de praktijk (Airbus)

Kies een locatie

Europa

Wereld